Tips kiezen van een matras

De beste matrassen zijn eigenlijk de matrassen die het best bij jou passen. Zijslapers hebben andere soorten matrassen nodig dan mensen die op de rug of de buik slapen. Zwaardere mensen hebben weer behoefte aan andere soorten matrassen dan mensen die relatief licht van gewicht zijn. Bij het kiezen van een matras moet je dus vooral uit kunnen gaan van wat jij persoonlijk nodig hebt. Wel zijn er natuurlijk een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Droomidee geeft je 5 tips om de beste matrassen voor jouw lichaam te vinden.

1. Vertrouw niet op gimmicks

Wanneer je zoekt naar de beste matrassen, dan let je al snel op uitspraken zoals ‘medisch goedgekeurd’ of ‘orthopedisch bewezen’. Dit zijn zogenaamde gimmicks. Zij worden ingezet om de aandacht te trekken, maar zijn niet serieus bedoeld. Er is namelijk geen organisatie die een medische goedkeuring kan uitgeven aan matrassen. Vertrouw dus niet op dergelijke uitspraken, maar kijk vooral naar de specifieke kenmerken van de diverse soorten matrassen. Een matras kan overigens wel ‘orthopedische voordelen’ bieden.

2. Overleg met de arts

Het zijn vooral de mensen die gezondheidsproblemen hebben die zoeken naar de beste matrassen met een ‘medische goedkeuring’. Dit betekent dat vooral ook deze mensen vaak van een koude kermis thuiskomen. Wil je een matras kopen en ben je bekend met gezondheidsproblemen? Bespreek dan met je behandelend arts welke soorten matrassen voor jou het best zouden zijn. Vervolgens kun je op basis van doktersadvies aan je zoektocht beginnen.

3. Beste matrassen bij een specialist

Matrassen kun je tegenwoordig op veel verkooppunten vinden. Een deel van de (online) verkooppunten heeft zich daadwerkelijk gespecialiseerd in matrassen. Hier kun je een goed matras kopen of online een passend matras bestellen. Een ander deel van deze aanbieders is niet gespecialiseerd in het aanbieden van matrassen. Zij verkopen zo nu en dan eens matrassen. Onthoud altijd dat je de beste matrassen bij een specialist koopt. Wanneer je ergens zo nu en dan een matras kunt kopen, dan betekent dit in de meeste gevallen dat de aanbieder een goede deal op de kop heeft getikt. Vaak gaat dit ten koste van de kwaliteit.

4. Het juiste hoofdkussen kiezen

De beste matrassen kunnen nog altijd oncomfortabel zijn wanneer zij niet worden gecombineerd met een goed hoofdkussen. Over het algemeen kiezen mensen met een licht gewicht liever voor een zacht hoofdkussen en slapen zwaardere mensen het best op een steviger hoofdkussen. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te letten op de vorm van het kussen, zodat deze goed wordt afgestemd op je slaaphouding. Lees vooral ook even onze verdere informatie over de hoofdkussens en de beste keuze.

5. Bekijk meerdere matrassen

Zoals we eerder hebben aangegeven zijn de beste matrassen niet zomaar aan te wijzen in een assortiment. Om de beste matrassen te vinden moet je volledig vertrouwen op jezelf en op wat jij nodig hebt. Een bekend misverstand is bijvoorbeeld dat een stevig matras altijd beter is. Dit is niet juist. Sterker nog, bij lage rugpijn is een stevig matras meestal af te raden. Daarnaast is er een verschil tussen een stevig ondersteunend matras en een stevig aanvoelend matras. Het is aan te raden om meerdere matrassen te bekijken en om alle informatie goed te lezen, zodat je op die wijze goed vergelijkingsmateriaal hebt om de beste matrassen voor jou persoonlijk te vinden.

De beste matrassen uit ons assortiment

Droomidee heeft een ruim assortiment matrassen online staan. Wij helpen jou graag bij het kiezen van een matras voor jou. Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of advies. Je kunt ook onze Facebookpagina volgen om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes en tips!