Het 90 x 200 cm matras is het populairste eenpersoonsmatras! Hoe komt dat? Het is een formaat waar je lang mee kan doen. Een kind zal er bijvoorbeeld niet snel uitgroeien, want ook een volwassene kan prima op een matras van dit formaat slapen!

Wij vertellen je in deze blog meer over dit populaire formaat, ons pocketvering matras en de verschillende soorten matrassen die wij hebben in deze populaire maat.

Eenpersoons pocketvering matras

Bij Droomidee zijn al onze matrassen pocketvering matrassen. Ons 90 x 200 cm dus ook. Om het nog vollediger te benoemen: onze matrassen zijn “7 zone pocketvering matrassen”. Dit betekent dat het matras is opgedeeld in 7 verschillende zones.

Deze zones verschillen van elkaar in dikte van de vering, waardoor de vering op 7 plekken extra zacht is. Deze 7 plekken zijn zo verdeeld dat het 90 x 200 cm matras zich optimaal aanpast aan jouw lichaam. Je wervelkolom kan zo de juiste vorm in jouw slaaphouding (zijligging, rugligging of buikligging) behouden. En dat is belangrijk! Zo zul je beter slapen en heb je overdag geen of verminderde klachten aan de nek, schouders, rug en heupen.

90 x 200 cm matras: alle soorten

Het matras hebben wij in verschillende soorten. Namelijk:

 • 18 cm dik – Met koudschuim
  Dit pocketvering matras is 18 cm dik en is voorzien van een laag koudschuim. Deze laag is 2 cm dik en zorgt voor een optimaal ligcomfort. Dit is een stevig matras en door de dikte van 18 cm vinden wij het geschikt voor mensen tot 80 kg.

Bekijk het 90 x 200 cm matras van 18 cm dik met koudschuim

 • 22 cm dik – Met koudschuim
  Dit matras is 22 cm dik en is ook voorzien van een laag koudschuim. Deze laag is niet 2 cm, maar 4 cm dik en zorgt voor een nog beter ligcomfort. Dit is een medium tot stevig matras en door de dikte van 22 cm vinden wij het geschikt voor iedereen tot 100 kg.

  Bekijk het 90 x 200 cm matras van 22 cm dik met koudschuim
 • 22 cm dik – Met koudschuim en traagschuim
  Dit matras is ook 22 cm dik en voorzien van een laag koudschuim en een laag traagschuim. Het koudschuim bevindt zich aan de ene kant en het traagschuim aan de andere kant, waardoor je dit kunt afwisselen (bijvoorbeeld tussen de seizoenen). Het traagschuim heeft als eigenschap dat het zich naar je lichaam vormt: dit geeft extra comfort en heeft een drukverlagende werking. Lig je graag wat steviger? Kies dan voor de koudschuimlaag als bovenlaag. Lig je liever wat zachter? Kies dan voor het traagschuim. Dit matras is geschikt voor personen tot 100 kg.


Bekijk het 90 x 200 cm matras van 22 cm dik met koudschuim en traagschuim

Bestel jouw eenpersoonsmatras bij Droomidee

Zoek jij een eenpersoonsmatras? Het 90 x 200 cm matras is het populairste eenpersoonsmatras, dus misschien is dit precies wat je zoekt! Kies jouw favoriete uitvoering in onze webshop en kies uit 18 cm dik, 22 cm dik of 22 cm dik met traagschuim.

Wij hopen dat we je met deze blog goed hebben kunnen informeren over dit matras en wensen je alvast goede nachten met jouw nieuwe exemplaar!