Matras afhankelijk van je gewicht: waarom eigenlijk?

Een matras afhankelijk van je gewicht kopen: hoe belangrijk is dat nu echt? Veel mensen hebben weleens gehoord dat een matras kopen op gewicht verstandig is, maar besteden hier bij aankoop van een matras toch geen aandacht aan. Droomidee vertelt je hoe belangrijk het nu werkelijk is om een matras op gewicht te kopen en met welke andere zaken je nog rekening kunt houden.

Hardheid matras aanpassen aan je gewicht

Een stevig matras voelt voor een relatief licht persoon heel anders aan dan voor een persoon die wat meer lichaamsgewicht heeft. Wanneer je een matras gaat kopen, dan zijn er in de basis drie categorie├źn. Je kunt gaan voor een soft matras, voor een medium matras of een hard matras. Het best kies je er hierbij voor om het matras te kopen op gewicht. Hierbij moet je er van uit gaan dat de hardheid van het matras in evenwicht moet zijn met je gewicht. Hoe hoger je gewicht, hoe hoger de hardheid van het matras. Hoe lager je gewicht, hoe lager de hardheid van het matras.

Een matras op gewicht kopen is dus echt belangrijk?

Ja, een matras op gewicht kopen is echt belangrijk. Wanneer je relatief licht van gewicht bent, dan voelt een hard matras al snel aan als een brok steen onder je rug. Ben je juist wat zwaarder en lig je op een soft matras? Dan krijg je niet de gezonde ondersteuning die je wel nodig hebt. Als de hardheid van het matras niet goed is afgestemd op je gewicht, dan ontwikkel je al snel rug-, nek- en schouderklachten. Dit moet je uiteraard altijd zien te voorkomen. Zorg ervoor dat een traagschuim matras goed past bij je lichaamsgewicht, zodat je optimaal wordt ondersteund.

Wat als je een pocketveringmatras koopt?

Je kunt natuurlijk kiezen voor een traagschuim matras, maar een pocketveringmatras is ook een goede optie. Daarnaast zijn er ook nog de NASA matrassen, die pocketveren met een schuimlaag combineren. In alle gevallen is het belangrijk om het matras op gewicht te kopen. Het advies luidt om geen soft matras te kopen wanneer je minder dan 70 kilo weegt. Mensen tussen de 70 en 90 kilo liggen vaak het best op een medium matras en voor mensen met een zwaarder gewicht is een hard matras de beste keuze.

Test een matras altijd goed uit

De standaarden zijn niet voor iedereen passend. Wanneer je al rugklachten hebt kan het zijn dat je toch behoefte hebt aan een wat steviger matras, ook als je relatief licht van gewicht bent. Het is daarom altijd belangrijk om een matras goed uit te testen. Krijg je last van drukpunten, bijvoorbeeld op de schouders of het bekken? Dan is het matras net iets te hard voor je. Bij Droomidee heb je altijd de mogelijkheid om je nieuwe matras goed te testen. Wij bieden je namelijk 100 dagen proefslapen aan op alle matrassen.

Wil jij ook een matras op gewicht kopen?

Een matras kopen op gewicht is altijd verstandig. Droomidee heeft veel verschillende matrassen in het online assortiment. Neem gerust een kijkje en maak je keuze. Je kunt het gewenste matras online bestellen en wij zorgen voor een spoedige bezorging. Wij bieden het matras aan afhankelijk van jouw gewicht. Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk alle matrassen van Droomidee