Een matras kopen voor twee personen: welke maat kies jij?

matras kopen

Ben je op zoek naar een tweepersoonsmatras, maar weet je niet in welke maat je het matras moet kopen? Ga je voor het matras 160 x 200, voor de 180 x 200 of voor twee losse matrassen? In deze blog vertellen we jou wat meer over de matrassen en helpen we jou bij het maken van de keuze.

7 zone pocketvering matras

Laten we eerst even algemeen ingaan op de matrassen van Droomidee. Alle matrassen die wij bij Droomidee hebben, zijn pocketvering matrassen. Van deze matrassen mag je een uitstekende ondersteuning verwachten. Ze bestaan uit een groot aantal springveren. Deze zorgen ervoor dat de veren elkaar niet aan kunnen raken en individueel van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor kan elke veer zich geheel aanpassen op jouw lichaam.

Bij Droomidee hebben we niet zomaar pocketvering matrassen, maar 7 zone pocketvering matrassen. Deze zijn opgedeeld in 7 comfortzones, waarin de dikte van de springveren verschilt. Door dat verschil zullen sommige zones zachter voelen dan de anderen. De zones zijn zo over het matras verdeeld dat elk lichaamsdeel de juiste ondersteuning krijgt. Dit creëert nog meer comfort voor tijdens het slapen. Wanneer je dus op zoek bent naar goede comfort, kun je overwegen dit matras te kopen.

Welke type matras kan je kopen?

Elke maat matras van Droomidee is te verkrijgen in drie verschillende samenstellingen: 18 cm (koudschuim), 22 cm (koudschuim) en 22 cm (koudschuim + traagschuim).

Het matras met een dikte van 18 cm is een stevig matras. De bovenste laag van dit matras bestaat uit een laag van 2cm koudschuim, wat ervoor zorgt dat het matras comfortabel ligt. Dit matras is geschikt voor personen tot 80 kg.

Het matras met een dikte van 22 cm en dat enkel koudschuim bevat, lijkt erg op het vorige matras. Alleen is het koudschuim hier 4 cm dik, waardoor het matras wat zachter ligt. Dit matras is geschikt voor personen tot 100 kg.

Het derde matras is ook 22 cm dik, maar heeft naast een laag van koudschuim, ook een laag traagschuim. Het traagschuim zal zich, wanneer je erop gaat liggen, vormen naar jouw lichaam. Het grootste voordeel van dit matras is, dat je deze kunt draaien. Zo kun je de traagschuim omhoog gedraaid leggen of de koudschuim. Zo kun je afwisselen in de stevigheid waar je op wilt slapen.

Welke maat van een tweepersoonsmatras kies jij?

Een 160 x 200 matras kopen?

Het 160 x 200 matras is ons op één na breedste matras. Het matras is voornamelijk erg geschikt als tweepersoonsmatras als jij en jouw partner iets smaller van stuk zijn en niet al te breed slapen.

Een 180 x 200 matras kopen?

Het 180 x 200 matras is onze breedste. Het is een ideaal bed als jij en jouw partner graag veel ruimte hebben tijdens het slapen.

Toch liever twee lossen matrassen kopen?

Wil je een matras kopen voor een tweepersoonsbed, dan kun je naast een tweepersoonsmatras ook kiezen voor twee losse matrassen. Ga dan dus voor tweemaal een 80 x 200 matras of tweemaal een 90 x 200 matras. Het is handig om twee losse matrassen te kiezen wanneer je gebruik maakt van verstelbare bodems en je deze ook afzonderlijk van elkaar wilt verstellen. Ook wanneer er verschil is in voorkeur voor hardheid van het matras, zijn twee losse matrassen de ideale oplossing.

De service van Droomidee

Ben je niet 100% zeker van jouw keuze? Geen probleem! Bij Droomidee bieden we de service van 100 dagen proefslapen. Hiermee krijg je de mogelijkheid om 100 dagen proef te slapen op jouw nieuwe matras. Kom je er binnen die 100 dagen achter dat dit misschien toch niet helemaal het matras is wat je zoekt, omdat je bijvoorbeeld toch een breder of zachter matras wilt? Dan mag je het matras retourneren en kun je een van onze andere matrassen uitkiezen.

Heb je vragen of kun je hulp gebruiken bij een matras kopen? Neem dan eens een kijkje op onze vraag en antwoord-pagina of neem contact met ons op!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie