Een nieuwe matras kopen? Deze opties heb je bij Droomidee

matras kopen

Is jouw huidige matras toe aan vervanging, of koop je een nieuw formaat bed? Dan ga je waarschijnlijk een nieuw matras kopen. Maar hoe kies je nou de juiste uit en waar bestel je dat dan? Bij Droomidee hebben we een breed aanbod aan matrassen, zowel in maat als in samenstelling. We vertellen je er graag meer over in deze blog.

Welk formaat matras wil je kopen?

Er is veel keuze in de maten van een matras. Om er een duidelijker overzicht van te maken voor jou, splitsen we het even op in verschillende categorieën. Wat wil je een één- of tweepersoonsmatras kopen? Of ben je van plan om een matras voor een twijfelaar te kopen?

Eénpersoonsmatras

Voor éénpersoonsbedden hebben we het matras met een breedte van 80 cm en die van 90 cm breed. De 90 cm breed is eigenlijk het standaardmatras voor een éénpersoonsmatras in Nederland, maar ook het 80 cm brede matras is een goede optie om te overwegen. Deze laatste optie is geschikt voor een smaller bed, wat ideaal is als je bijvoorbeeld wat minder ruimte beschikbaar hebt voor een groter bed.

De éénpersoonsmatrassen zijn daarbij ook te gebruiken voor een tweepersoonsbed. Wanneer jij en je partner een andere voorkeur hebben voor de hardheid van het matras, of wellicht de lattenbodems apart van elkaar omhoog zou willen zetten, zijn twee matrassen een ideale uitkomst.

Matras voor een twijfelaar

Een twijfelaar is ideaal wanneer je behoefte hebt aan wat meer ruimte dan een éénpersoonsbed, maar een tweepersoonsbed te groot of wellicht onnodig is. Bij Droomidee hebben we twee matrassen voor twijfelaars: 120 cm breed en 140 cm breed. Mocht je op zoek zijn naar een twijfelaarsmatras en wordt daar soms door tweepersonen op geslapen, dan raden wij het 140 cm brede matras aan.

Tweepersoonsmatras

Wil je een matras kopen voor een tweepersoonsbed? Dan hebben we bij Droomidee twee keuzes. Wij hebben een iets smaller tweepersoonsmatras van 160 cm breed en een iets bredere van 180 cm breed.

Een matras kopen dat buiten de standaardmaten valt?

Afwijkende lengtematen

Alle matrassen van Droomidee hebben een standaardlengte van 2 meter. Mocht je wat langer zijn en dus een iets langer matras willen kopen, is dat bij ons geen probleem. Wij verkopen namelijk onze matrassen ook in de lengtematen 210 cm en 220 cm. Geen uitstekende voeten dus!

Matras op maat

Naast de extra lengtematen kun je bij ons ook het matras volledig op maat laten maken. Want als jij jouw gewenste maat niet kunt vinden, dan maken we deze voor jou! Echter zitten hier wel wat voorwaarden aan vast. Zo kan het matras iet geretourneerd worden, omdat deze volledig op maat en naar jouw wensen gemaakt wordt. Meer informatie hierover kun je vinden op onze pagina over de matrassen op maat.

Welke dikte moet het matras dat je wilt kopen hebben?

Naast de verschillende breedte- en lengtematen, kun je een matras bij Droomidee ook in verschillende diktes kopen. We hebben een matras met een dikte van 18 cm en twee verschillende matrassen met een dikte van 22 cm.

Koudschuim (18 cm)

Het matras van 18 cm dik heeft een bovenlaag van koudschuim. Deze laag is zelf 2 cm dik. Het is een comfortabel en stevig matras en geschikt voor een gewicht tot ongeveer 80 kg.

Koudschuim (22 cm)

Ook dit matras heeft een bovenlaag van koudschuim, maar hier is deze laag 4 cm dik. Dit zorgt ervoor dat het matras iets zachter ligt dan de variant van 18 cm dik. De stevigheid van dit matras is dan ook het best te omschrijven als medium tot stevig. Het matras is geschikt tot een gewicht van ongeveer 100 kg.

Koudschuim + traagschuim (22 cm)

Dit matras heeft van beide soorten schuim. Het traagschuim zal zich geheel vormen naar jouw lichaam, wat voor nog meer comfort zorgt. Omdat de schuimlagen ieder aan een kant zijn verwerkt, kun je het matras omdraaien wanneer je behoefte aan een andere stevigheid. Wil je iets steviger liggen, dan draai je het koudschuim omhoog. Lig je liever iets zacht, dan draai je de laag van traagschuim naar boven.

Klaar om een matras te kopen?

We hebben je nu een duidelijk overzicht gegeven van alle mogelijkheden bij Droomidee. Op onze website kun je gemakkelijk een matras bestellen wat geheel is afgestemd op jouw wensen.

Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, neem dan zeker contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen en helpen je bij het maken van een keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie