Een pocketvering matras, hoelang gaat die mee?

Pocketvering matras

Hoelang gaat een matras mee? Dat is afhankelijk van een aantal factoren: Heb jij een pocketvering matras of een ander type matras? Hoe onderhoud je het matras door de jaren heen? Wat is de fysieke gesteldheid van de gebruiker (en is dit in balans met het matras)?

Door deze vragen te beantwoorden, kom je er met behulp van deze Droomidee-blog achter hoelang jouw nieuwe pocketvering matras meegaat!

Vraag 1: Heb jij een pocketvering matras of een ander type matras?

De kwaliteit van jouw matras is van belang om de levensduur te bepalen. Bij Droomidee weten we dat de kwaliteit van het matras ook zeker samenhangt met het type matras. Daarom verkopen wij uitsluitend matrassen met pocketvering: een type matras van hoge kwaliteit en bovendien een “combinatiematras”.

Dat het pocketvering matras een combinatiematras is, wil zeggen dat dit matras uit meerdere materialen bestaat. Een combinatiematras heeft meestal een langere levensduur dan een matras dat is gemaakt vanuit één materiaal. Dit komt doordat de combinatie van materialen elkaar versterkt en daarmee voor een hogere kwaliteit zorgt. Bij onze pocketvering matrassen gaat het bijvoorbeeld om een combinatie van traagschuim en koudschuim.

We zeggen dat een combinatiematras (zoals het pocketvering matras) “meestal” een langere levensduur heeft, omdat dit ook altijd afhankelijk is van het onderhoud en de gebruiker. Hoe goed jouw matras ook is: als je het niet goed onderhoud, gaat het niet lang mee.

Vraag 2: Hoe onderhoud je het matras door de jaren heen?

We zeiden het al bij de vorige vraag: zelfs een pocketvering matras van hoge kwaliteit valt of staat bij het onderhoud. Wanneer we slapen, bewegen en transpireren we namelijk veel. De transpiratie trekt gedurende de nacht in jouw matras. Daarom moet jouw matras goed ventileren, maar moet je ook zorgen dat het goed kan drogen en het zelf goed onderhouden.

Je kunt het onderhoud van jouw pocketvering matras op een aantal manieren uitvoeren, namelijk:

  • Sla elke dag de dekens om tot het voeteneind. Zo kan jouw matras ademen en drogen. Voor een optimaal resultaat gooi je ´s ochtends ook even de ramen open, lekker fris!
  • Zet jouw matras af en toe in het zonnetje… Letterlijk! Door het matras vol in de zon te zetten, dood je bacteriën.
  • Bacteriën en huisstofmijt kun je tevens van jouw pocketvering matras verwijderen door het zo nu en dan te stofzuigen.
  • Keer het matras om de paar maanden om, zodat je kuilvorming voorkomt. Draai de onderkant naar boven en het hoofdeinde naar de voeten.

Naast het type matras en het onderhoud, is het ook van belang dat het matras bij de gebruiker past: je leest het bij vraag 3!

Vraag 3: Wat is de fysieke gesteldheid van de gebruiker (en is dit in balans met het matras)?

Het juiste type matras, zoals een pocketvering matras, doet nog niet alles. Het is belangrijk dat je bij het uitzoeken van het juiste matras ook rekening houdt met de fysieke gesteldheid van de gebruiker. Houd bijvoorbeeld rekening met lengte en gewicht, want als je eigenlijk te zwaar bent voor jouw matras, zal het zeker niet lang meegaan. Check daarom altijd of jouw matras dik genoeg is (18 cm of 22 cm) en voor welke gewichtsklasse het wordt geadviseerd.

Verder is het handig om ook met de fysieke gesteldheid rekening te houden, met betrekking tot het materiaal. Zweet jij ´s nachts bijvoorbeeld veel? Dan is een matras met koudschuimlaag ideaal voor jou! Vind jij het moeilijk om in slaap te komen, omdat je het altijd koud hebt of niet lekker in de juiste slaaphouding blijft liggen? Dan is een pocketvering matras met traagschuimlaag echt iets voor jou.

Hoelang gaat een pocketvering matras mee? Het antwoord!

Hoelang gaat jouw matras mee? Als jij aan alle bovenstaande vragen voldoet, zal jouw nieuwe pocketvering matras zeker 10 tot 14 jaar meegaan! En dat is een maximum als het gaat om de levensduur van matrassen. Zorg dus dat je altijd een matras van hoge kwaliteit kiest, deze goed onderhoud en rekening houdt met jouw fysieke gesteldheid. Wil je hulp bij het uitkiezen van jouw ideale matras? Maak dan gebruik van de gemakkelijke productconfigurator in de matrassenwebshop van Droomidee!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie