Het juiste matras kiezen is echt niet makkelijk. Dit komt door het enorme aanbod aan matrassen! Zowel online als offline is er een ruime keuze uit allerlei soorten matrassen en specialistische zaken. En dat is lastig, want ieder matras heeft zo zijn voor- en nadelen. Bij Droomidee beperken we ons daarom tot het pocketvering matras: volgens ons het beste matras! Een ander matras dat populair is, is bijvoorbeeld het foam matras.

Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken, vergelijken we deze twee soorten matrassen in deze blog. Wat is het beste matras, het foam matras of het pocketvering matras? We verklappen alvast: het antwoord ligt ergens in het midden.

Wat is een foam matras?

Een foam matras wordt ook wel een schuimmatras genoemd. Een foam matras bestaat uit een specifiek soort schuim, wat meestal koudschuim of visco is. Een schuimmatras kan uit een enkele schuimlaag bestaan, maar bijvoorbeeld ook uit twee of drie, met een variatie is schuimsoorten.

Deze foam matrassen hebben een open celstructuur en laten lucht door, waardoor dit materiaal goed ademt. Er is overigens wel veel verschil in foam matrassen, want deze zijn beschikbaar in diverse soorten. Foam matrassen zijn bijvoorbeeld beschikbaar in: latex, koudschuim, traagschuim, visco en gel.

Matrassen die enkel uit foam bestaan, zijn niet zo geschikt voor mensen die een optimale ondersteuning willen tijdens het slapen. Voor lichte mensen is een foam matras wel een goede optie.

Wat is een pocketvering matras?

Een matras met vering is een klassieker in de matrassenwereld. Een klassieker, maar de technieken blijven steeds verbeteren en gaan zeker met hun tijd mee. Zo hebben wij bij Droomidee het 7 zone pocketvering matras.

Het pocketvering matras heeft een binnenvering in pockets. Dit betekent dat elke veer individueel verpakt is. Zo raken de veren niet in elkaar verstrengeld en blijft de ondersteuning voor lange tijd optimaal, zonder kuilvorming. Bovendien is hierdoor ook de temperatuurregulering van een pocketvering matras optimaal en wordt de luchtvochtigheid goed afgevoerd. Dat ligt lekker fris en is wel zo hygiënisch!

Foam matras of pocketvering matras? Kies de combinatie!

We kunnen nu alle voordelen en nadelen van het pocketvering matras en het foam matras op een rijtje zetten… Maar dat doen we niet. Waarom niet? Omdat wij bij Droomidee geloven dat het antwoord ergens in het midden ligt. Dat wil zeggen dat wij geloven in het beste van twee werelden: pocketvering én schuim.

Bij Droomidee bieden we daarom uitsluitend matrassen in deze combinatie. Onze 7 zone pocketvering matrassen zijn altijd voorzien van koudschuim en naar keuze van traagschuim. De ingebouwde 7 zones van dit matras ondersteunen extra bij de nek, schouders, rug en heupen, met dank aan de vering. Door dit te combineren met het koudschuim zorgen we dat deze optimale ondersteuning wordt gecomplimenteerd met een open celstructuur die het matras extra fris houdt. Het traagschuim zorgt dat de bovenlaag van het matras zich naar het lichaam vormt. Hierdoor is er extra ondersteuning en lig je bovendien lekker warm.

Pocketvering matras met schuimlaag online kopen

Pocketvering matras of schuimmatras, waarom zou je kiezen! Bij Droomidee hebben we een ruim assortiment aan pocketvering matrassen met koudschuim en eventueel traagschuim. In onze matrassenwebshop leiden we je snel naar het ideale matras voor jou.

Wij wensen je alvast fijne nachten met deze ideale combinatie van vering en schuim!