Ben jij het internet aan het afstruinen, op zoek naar een nieuw matras? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden, waarbij materiaal en afmeting wat ons betreft het belangrijkst zijn. Qua materiaal zullen onze kwaliteitsmatrassen in 7 zone pocketvering met of zonder traagschuim je uitstekend bevallen! Qua afmeting kunnen wij natuurlijk geen favoriet naar voren schuiven: dat is echt per persoon verschillend.

Bij het kiezen van de juiste afmeting (lengte x breedte x dikte) houd je rekening met:

  • jouw lengte
  • jouw gewicht
  • of je alleen of samen slaapt
  • indien van toepassing: lengte en gewicht van je partner
  • hoe ruim je wilt liggen
  • hoeveel ruimte je in je kamer hebt
  • jouw budget

Dat zijn dus maar liefst zeven punten waar je rekening mee moet houden! Hoe bepaal je aan de hand van deze punten welke afmeting bij jou past? We lopen de punten met je door en brengen jou zo hopelijk bij de ideale afmeting!

Matrasmaten: welke zijn er?

Bij Droomidee hebben we vele afmetingen pocketvering kwaliteitsmatrassen in het assortiment. Wij beschikken over de standaardmaten, maar hebben ook speciale maten zoals lengtematen 210 en 220. Zit jouw ideale afmeting kwaliteitsmatras er niet tussen? Dan kunnen wij ook een matras op maat maken.

Dit zijn onze standaardafmetingen voor zeven zone pocketvering matrassen:

80×200 cm

90×200 cm

120×200 cm

140×200 cm

160×200 cm

180×200 cm

Welke matrasmaat is geschikt voor jou?

De vraag is nu natuurlijk: welke matrasmaat is het meest geschikt voor jou, en eventueel je partner? We nemen onze maten door waar we beginnen met 1-persoonsmatrassen en vervolgen met de 2-persoonsmatrassen.

Matrasmaten 1 persoon

De meest gekozen maat voor een eenpersoonsbed is 90x200cm. Dit betekent niet automatisch dat dit matras ook het meest geschikt is voor jou, maar het is handig om als een gemiddelde leidraad te nemen. Ben jij wat breder/zwaarder dan gemiddeld? Dan is het misschien verstandig om een 90×200 cm matras of 120×200 cm matras te nemen, met een dikte van 22 cm. Ben jij juist licht en tenger? Dan kun je kiezen voor de 80×200 cm met een dikte van 18 cm.

Het matras met de afmeting 140×200 cm is een geval apart: dit noemen we een ¨twijfelaar¨. Deze maat zit eigenlijk tussen de eenpersoonsmatras en tweepersoonsmatras in en is ideaal voor mensen die het liefst een tweepersoonsmatras voor zichzelf zouden willen, maar niet de ruimte hebben. Meer weten over het model twijfelaar? Lees dan onze blog: Is een twijfelaar matras iets voor jou?

Ben je er niet zeker van welke maat bij jou past en ben je bang voor een online miskoop? Geen zorgen! Bij Droomidee bieden we 100 dagen proefslapen. Dit betekent dat als het matras toch niet geschikt is voor jou, je deze binnen 100 dagen kosteloos kunt inruilen voor een nieuw exemplaar in een andere afmeting.

Matrasmaten 2 personen

De meest gangbare maten voor tweepersoonsmatrassen zijn 160×200 cm en 180×200 cm. Zijn jullie allebei wat breder of willen jullie graag breed liggen? Ga dan voor de queen size 180×200 cm. Zijn jullie beiden slank van postuur en hoeven jullie niet alle ruimte? Dan zal matrasmaat 160×200 cm zeker goed voor jullie zijn!

Sommige stellen hebben wat minder ruimte in huis en vinden het prima om tegen elkaar aan te liggen. Zij kiezen dan het twijfelaar matras van 140×200 cm: ruim voor 1 persoon, knus voor twee personen. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blog: Matras 140×200 cm: voor 1 of 2 personen?

Speciale matrasmaten

Heb jij het idee dat geen van deze matras afmeting voldoen aan wat jij zoekt? Dan zijn er zeker ook andere opties! Je kunt bij ons ook matrassen met lengtemaat 210 of 220 bestellen of zelfs een matras op maat laten maken. Als je een matras op maat wilt laten maken door Droomidee hebben wij slechts deze informatie van je nodig:

  • Hoe breed wil je het matras (cm)?
  • Hoe lang wil je het matras (cm)?
  • Wat voor soort schuim (traagschuim en/of koudschuim)?

Ook als je specifieke wensen hebt, kun je deze uiteraard aan ons doorgeven.

Kwaliteitsmatras online bestellen

Ben je eruit welk matras formaat bij jou past? Bestel jouw nieuwe matras dan met een paar klikken in onze matrassenwebshop!