Je slaap het allerlekkerst op een goed matras. Maar wanneer is een matras goed en waar moet je allemaal op letten bij het kopen? Geen zorgen, Droomidee kan je helpen! In deze blog vertellen we je alles over verschillende soorten matrassen en welke matrassen het beste zijn voor een goede nachtrust.

Goede ondersteuning met een goed matras

Laten we bij het allerbelangrijkste beginnen. Wist je dat een volwassen mens ongeveer een-derde van zijn leven slapend doorbrengt? Dat klinkt misschien als een hele hoop verloren tijd, maar niets is minder waar. Slaap is ontzettend belangrijk voor ons. Niet alleen omdat je dan goed uitgerust bent en overdag geconcentreerd kan werken, maar ook voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid is nachtrust essentieel. Je slaapt natuurlijk het allerbest wanneer je ook lekker kunt liggen. Daarom heb je een goed matras nodig dat je lichaam ondersteunt tijdens het slapen. Daar hebben we met onze matrassen natuurlijk aan gedacht.

Pocketvering

Al onze matrassen hebben namelijk een pocketvering. Sterker nog, we hebben onze matrassen uitgerust met een 7 zones pocketvering! Deze matrassen zorgen voor een uitstekende ondersteuning van je lichaam, omdat de delen van het matras verschillend op je lichaam reageren. Zo is jouw gewicht altijd perfect verdeeld en lig je altijd fijn. Pocketvering zorgt sowieso voor een betere ondersteuning dan bijvoorbeeld bonellvering. Dat komt omdat bij pocketvering de veren afzonderlijk van elkaar met je lichaam meebewegen. Hierdoor wordt je gewicht meer verspreid over het gehele oppervlak.

Comfortlaag van een goed matras

Naast de vering is er nog een ander onderdeel wat een goed matras moet hebben. Dan hebben we het over de comfortlaag, de bovenste laag. Bij ons heb je wat dat betreft twee keuzes: koudschuim en traagschuim. In totaal hebben we drie soorten matrassen die allemaal voor een fijne nachtrust zorgen. We zetten ze even op een rijtje:

Koudschuimlaag 2 cm

Dit matras heeft een comfortlaag van 2 centimeter dik, waardoor het een stevig matras is. Wanneer jij niet graag wegzakt in je bed en juist wat ‘harder’ wil liggen, is dit matras het best geschikt. Koudschuim zorgt voor een goede ventilatie, dus ook in de zomer heerlijk.

Koudschuimlaag 4 cm

De comfortlaag van dit matras is 4 centimeter dik, waardoor het wat zachter is dan het bovenstaande matras. Je zakt er nog steeds niet in weg, maar het is wel wat zachter. Dit matras beschrijven wij altijd als een medium hardheid.

Traagschuimlaag 4 cm

Dit is ons matras met traagschuim. Dit schuim is zachter dan koudschuim en zorgt ook voor meer ondersteuning. Met een comfortlaag van 4 centimeter is dit een heerlijk zacht matras, waar je heerlijk op kunt liggen.

Afmetingen van een goed matras

Nu je weet waar je op moet letten bij een goed matras blijft er nog maar één vraag over. Wat voor maat wil je hebben? Vaak is dit een makkelijke vraag, omdat de meeste mensen al een frame hebben staan thuis. Maar mocht je van plan zijn om een nieuw bedframe te kopen kun je hier zeker even over nadenken. We hebben bijvoorbeeld eenpersoonsmatrassen van 80 en 90 centimeter breed. Voor een kleinere slaapkamer is het minder brede maat fijner: dan houd je wat meer ruimte over. Maar als je liever wat ruimer ligt, kun je natuurlijk voor het breder formaat gaan. Dit geldt ook voor onze tweepersoonsmatrassen, van 160 en 180 centimeter breed. Slaap je alleen, maar hou je echt van ruimte? Dan kun je nog altijd voor onze twijfelaars gaan. Ze nemen misschien wat meer ruimte in, maar tijdens het slapen kun je echt alle kanten op!