Wil jij werken aan een goede weerstand? Laten we je alvast iets verklappen: je hebt weinig aan je vitamientjes, sporturen en waterflessen als je geen goede nachtrust hebt. We zeggen niet dat al die zaken niet bijdragen aan een goede weerstand, maar de gemene deler als het gaat om een goede weerstand is altijd jouw nachtrust!

In deze blog vertellen we je meer over de rol van slaap bij een goede weerstand en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende slaapt. Zullen we nog iets verklappen? Met een goed matras maak je grote stappen richting een goede weerstand.

Wil je meteen een kijkje nemen in ons matrassenassortiment en het perfecte matras voor jouw lengte, lichaamstype en slaaphouding vinden? Neem dan een kijkje in onze matrassenwebshop en stel door middel van onze configurator het ideale 7 zone pocketvering matras samen!

Het belang van goede nachtrust en een goed matras

Uit onderzoek blijkt dat er een directe relatie is tussen een optimale weerstand en voldoende goede slaap. Hoe kan dat? Jouw lichaam herstelt met name in de nacht, liggend op je matras, omdat je dan minder ¨afleiding¨ hebt. Het lichaam kan ‘s avonds in bed in alle rust herstellen van opgelopen schade.

Jouw weerstand baseert zich op jouw immuunsysteem. Dit immuunsysteem bestaat uit verschillende onderdelen en soorten cellen die hun eigen taak hebben in jouw fysieke herstel. Zo zijn er de T-cellen, die indringers opruimen. Deze cellen hebben een geheugen. Hoe dieper jij slaapt, hoe beter deze cellen zich kunnen herinneren hoe zij deze indringers kunnen opruimen. Dit is natuurlijk supergoed voor je weerstand! Je zou dus eigenlijk kunnen stellen dat een goede nachtrust goed is voor jouw weerstand, omdat het het geheugen van jouw immuunsysteem positief beïnvloed en sterker maakt.

Betere slaap met een beter matras

Als je beter slaapt, werk je dus aan je immuunsysteem! Dat lijkt niet zo moeilijk, toch? Helaas is een goede nachtrust voor veel mensen een lastig verhaal: door stress op werk, in de familie of andere factoren komen ze moeilijk in slaap of gaan laat slapen, terwijl ze de volgende dag weer vroeg op moeten. Daarbij werkt een slecht matras natuurlijk absoluut niet mee! Met een slecht matras kom je moeilijk in slaap, slaap je onstuimig en veroorzaak je bovendien fysieke klachten. Als je wakker wordt na een slechte nacht op een oud matras, zul je waarschijnlijk klachten in rug, nek en/of heupen ervaren.

De supertip voor een betere slaap, en daarmee een goede weerstand, is dus een goed matras! Waar te beginnen? Bij Droomidee hebben we de beste matrassen al voor je geselecteerd. Ons assortiment bestaat uit 7 zone pocket vering matrassen met koudschuim en eventueel met traagschuim. Deze matrassen leveren we bovendien in alle soorten maten en in 2 diktes: 18 of 22 centimeter. Zo is er diverse keuze, waarbij je altijd kiest voor kwaliteit!

Onze matrassen bieden dankzij de 7 zone pocketvering een optimale ondersteuning, waardoor jij altijd een goede slaaphouding hebt. De matrassen ventileren uitstekend en zorgen dat je zowel in de winter als in de zomer de nachten goed doorkomt. Zoek je een matras met memory foam? Kies dan voor een 7 zone pocketvering matras met traagschuim.

Meer tips voor een perfecte weerstand

Heb jij je nieuwe matras online besteld? Supergoed! Maar je bent er helaas nog niet. Als jij optimaal aan je weerstand wilt werken, zul je nog iets meer moeten doen. Hier hebben wij nog een aantal tip voor je:

  • Regelmaat
    Jouw lichaam houdt van regelmaat! Ga dagelijks op dezelfde tijd naar bed en probeer dit ook in het weekend zo goed mogelijk vast te houden.

  • Rust
    Zorg dat jouw slaapkamer rustig, donker en stil is. Dat betekent: geen tv, een smartphone-vrije zone en geen andere technologie.

  • Energie
    Energie is key. Zorg dat je overdag voldoende energie kwijt kan: wandel in de buurt, las een sportuurtje in en pak de fiets in plaats van de auto. Zet daar driemaal per dag een voedzame maaltijd tegenover (of meerdere kleine maaltijden) en je energie is in balans!
Matras online bestellen

Kortom: werken aan je weerstand is goed slapen! Zet de eerste stap om aan je weerstand te werken door een 7 zone pocketvering matras van Droomidee in huis te halen. Hier kun je zeker 10 jaar mee vooruit en bovendien kun je met Droomidee 100 dagen proefslapen!

Meer weten? Check onze Vraag & Antwoord-pagina online of neem contact op. Wij wensen je alvast een goede weerstand!