Het duurt nog een paar weken voordat het officieel is, maar… de zomer hangt in de lucht! Er komen weer mooie dagen aan en de temperaturen stijgen. Heerlijk, vooral overdag en in de avonden. In de nachten kan de zomer zich soms van zijn minder fijne kant laten zien, want: hoe kom je in slaap met die warmte en hoe heb je dan een goede nachtrust?

Voor verkoelende zomernachten en een goede nachtrust slaap je op een koudschuim matras van Droomidee. Maar, er zijn nog meer manieren om het koel te houden. Wat zijn die allemaal? Wij geven je de tips in deze blog!

Kijk je liever meteen bij ons assortiment koudschuim matrassen? Neem dan een kijkje in onze matrassenwebshop met handige configurator: zo vind je gemakkelijk jouw ideale matras voor een goede nachtrust!

Koele nachten met een koudschuim matras voor een goede nachtrust

Onze eerste supertip voor koele zomernachten: een koudschuim matras! Deze 7 zone pocketvering matrassen van Droomidee zijn voorzien van een laag koudschuim. Wat doet deze laag? Deze laag zorgt ervoor dat je koel blijft liggen en zorgt dat vocht en warmte optimaal wordt afgevoerd en geventileerd. Zo lig je in de zomer lekker koel.

Maar, je wilt natuurlijk een matras dat je het hele jaar door optimaal kan gebruiken… En in de winter lig je natuurlijk liever iets warmer! Daarvoor zijn onze 7 zone pocketvering matrassen met traagschuim en koudschuim de ideale oplossing. Deze matrassen hebben aan de ene kant een traagschuim laag, waar je lekker warm op ligt in de zomer en die zich vormt naar jouw lichaam. Aan de andere kant van dit matras bevindt zich de koudschuimlaag: deze leg je aan de bovenkant in de zomer, zodat je meer gekoeld ligt.

Benieuwd naar deze matrassen? Bekijk dan onze 7 zone pocketveringmatrassen met traagschuim en koudschuim

Verkoeld slapen: onze tips voor een goede nachtrust!

Koel slapen op warme zomernachten begint met een goed matras, maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen. Lees hier onze andere tips:

  1. Koud voetenbad
  2. Bevroren kruik
  3. Zoek juist warmte op: thee en douchen
  4. Katoenen beddengoed
  5. Stuur je gedachten

Zomertip 1: Koud voetenbad

Je voeten zijn heel bepalend voor je lichaamstemperatuur. Gun jezelf wat koelte met een ijskoud voetenbad voor het slapen op je nieuwe matras met koudschuim. Droog ze af en houd ze wellicht nog even voor de ventilator. Als je gaat slapen, steek je ze onder buiten de dekens en zul je een stuk beter in slaap komen!

Zomertip 2: Bevroren kruik

Een kruik is niet alleen geschikt voor koude winternachten, maar juist ook ideaal in de zomer. Vul hem met water en leg hem in de vriezer. Leg de ijskoude kruik ´s nachts in bed bij je en je zult heerlijk koel liggen. Heb je geen kruik, maar bijvoorbeeld wel een pittenzak die je in de winter in de magnetron verwarmd? Deze kan ook in de vriezer!

Zomertip 3: Zoek juist warmte op: thee en douchen

Een ijskoud drankje of koude douche zijn verleidelijk op hete zomeravonden. Toch kun je beter een kop warme kruidenthee drinken en een (lauw)warme douche nemen. Waarom? Als je ijskoud drinkt of doucht, zet je lichaam als reactie de fysieke verwarming juist aan! En dat wil je niet. Met een lauwwarm drankje of lauwwarme douche houd je de lichaamstemperatuur beter onder controle.

Zomertip 4: Katoenen beddengoed

Als je dan ´s nachts op je koudschuim matras ligt, is het ook fijn als je geschikt beddengoed hebt. Synthetische stoffen worden vaak warm en liggen dus niet fijn in de zomer. Met beddengoed van 100% katoen lig je een stuk prettiger en zul je nog meer voldoening halen uit je koudschuimmatras.

Zomertip 5: Stuur je gedachten

Lijkt het vannacht nog warmer dan andere nachten en kun je ondanks alle maatregelen en je matras met koudschuimlaag steeds maar niet in slaap komen? Probeer dan niet te doemdenken. Bedenk dat je nu helaas, samen met een heleboel andere mensen, vannacht iets minder goed in slaap komt: je bent echt niet de enige! Probeer ontspannen te liggen en houd het hoofd koel, jij komt deze nacht hoe dan ook wel door en hebt een goede nachtrust.

Matras met koudschuimlaag bestellen voor goede nachtrust

Wil jij jezelf helemaal klaarmaken voor de komende warme zomernachten en een goede nachtrust hebben? Met een koudschuim matras ben je helemaal ready! Schaf hem met een paar klikken aan in de webshop van Droomidee en hij wordt al binnen een paar dagen bij jou aan de deur geleverd. Wij wensen je koele zomernachten toe!