Ben jij op zoek naar een goedkoop matras? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten! Het is namelijk verleidelijk om alleen naar de prijs te kijken, zodat je binnen jouw budget blijft. Maar als je dat doet, loop je het risico dat goedkoop duurkoop wordt. Het zou zonde zijn als je nu een goedkoop matras koopt, en binnen enkele jaren alweer aan vervanging toe bent.

Wanneer je de matrassenwebshops afstruint naar een goedkoop en betaalbaar matras, moet je dus goed opletten! Maar waarop dan? Droomidee geeft je een checklist in deze blog!

Checklist voor goedkoop matras

Goedkoop is duurkoop. Het is misschien een cliché, maar ook zeker waar. Wanneer je je aan een budget moet houden, dan is het verstandig om ook naar de lange termijn te kijken. Want, als je bij aanschaf van een goedkoop matras niet let op de kwaliteit ben je in de toekomst misschien duurder uit, omdat je al gauw weer een nieuw matras moet kopen. Een matras van goede kwaliteit kan bij goed onderhoud minimaal al 10 jaar mee!

Wij hebben een checklist voor je opgezet met alle punten waar je op kunt letten (naast jouw budget) als je een goedkoop matras zoekt:

  1. Van wat voor materiaal is het matras gemaakt?
  2. Hoeveel jaar garantie heeft het matras?
  3. Zijn er bijkomende kosten (bezorging, retour)?
  4. Is het matras duurzaam gefabriceerd?

Check 1: Van wat voor materiaal is het matras gemaakt?

Het materiaal waaruit een matras is gemaakt, is natuurlijk zeer bepalend voor de kwaliteit. Net als de vering. Veel goedkope matrassen zijn bijvoorbeeld gemaakt uit latex: dit is een goedkoop materiaal, dat slechts enkele jaren meegaat. Er ontstaat sneller kuilvorming en bovendien ligt het niet altijd comfortabel. Latex kan erg warm worden, terwijl het niet ventileert… Echt niet fijn!

De matrassen van Droomidee zijn onder meer gemaakt met een laag koudschuim en een laag traagschuim. Deze materialen ventileren goed, waarbij koudschuim meer verkoelend werkt en traagschuim juist iets warmer is en zich naar jouw lichaam vormt. Dit zijn bovendien 7 zone pocketvering matrassen: op cruciale punten in jouw lijf krijg je de juiste ondersteuning, waardoor je stabiel ligt en je matras nog zeker 10 a 12 jaar meekan!

Is een 7 zone pocketvering matras te duur voor jou? Wij bieden gevarieerde modellen, in gevarieerde prijzen. En, je kunt zelf het rekensommetje maken als je kijkt over een periode van minimaal 10 jaar: een 7 zone pocketvering matras is goedkoper dan twee latexmatrassen.

Check 2: Hoeveel jaar garantie heeft het matras?

Controleer ook altijd hoeveel jaar garantie je op een matras hebt: dit zegt namelijk veel over de levensduur, maar ook de service van de fabrikant. Stel, jij hebt maar 4 jaar garantie op een matras, dan zou dat kunnen betekenen dat de houdbaarheidsdatum hier ook in de buurt ligt en dat de fabrikant dus niet veel vertrouwen heeft in zijn eigen product.

Bij Droomidee bieden wij daarom 10 jaar garantie op onze matrassen. Dit doen wij omdat wij vertrouwen hebben in onze kwaliteit en onze klanten het beste willen bieden. Dankzij onze kwaliteit kunnen onze matrassen minstens 10 jaar mee, waardoor wij het wel zo eerlijk vinden 10 jaar garantie te bieden.

Check 3: Zijn er bijkomende kosten (bezorging, retour)?

Soms kan een matras nog zo goedkoop lijken, maar kunnen er bijkomende kosten zijn. Als je al binnen enkele jaren een nieuw matras moet kopen, is dit natuurlijk een grote bijkomende kostenpost, maar ook de kleinere kosten kunnen flink oplopen bij een goedkoop matras. Hoeveel ben je bijvoorbeeld kwijt aan bezorgkosten? En voor wie zijn de kosten als je een matras retour wilt sturen? Het is goed om dit voordat je gaat bestellen goed te controleren.

Bij Droomidee heb je geen last van bijkomende kosten. Onze bezorging is gratis en de kosten voor retourneren nemen wij op ons. Bovendien kun je bij ons gratis 100 dagen proefslapen. Dit betekent dat als jouw matras binnen 100 dagen toch niet lijkt te bevallen, je deze binnen 100 dagen kosteloos kan ruilen. Wij sturen je dan een nieuw model toe dat beter zal bevallen.

Check 4: Is het matras duurzaam gefabriceerd?

Duurzaamheid is en blijft een belangrijk onderwerp. Wanneer je een goedkoop matras aanschaft, wil je er ook zeker van zijn dat deze duurzaam is gefabriceerd. Veel goedkope matrassen dragen niet de juiste keurmerken en zijn dus niet duurzaam. Bovendien is het goed om je af te vragen wat een fabrikant met de geretourneerde matrassen doet: komen deze op de vuilnisstapel of worden deze gerecycled?

De gebruikte en geretourneerde matrassen van Droomidee worden altijd gerecycled: wij gebruiken deze oude materialen om nieuwe matrassen te maken. Dit scheelt voor de vuilnisstapel en het milieu, maar ook voor de aankoop van nieuwe materialen. Zo kunnen wij onze prijzen relatief laag houden.

Matrassen van Droomidee: goede prijs-kwaliteitverhouding

Of een matras goedkoop is, ligt natuurlijk net aan je budget en vergelijkingsmateriaal. Bij Droomidee weten we in ieder geval dat wij een goede prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Onze matrassen zijn van uitstekende kwaliteit, liggen optimaal en kunnen meer dan 10 jaar mee. Daar zit een prijskaartje aan, die wij relatief laag proberen te houden. Daarbij bieden wij onze klanten een uitstekende kosteloze service van onder meer 10 jaar garantie, 100 dagen proefslapen, bezorging en retour. Benieuwd naar onze prijzen? Neem een kijkje in onze matrassenwebshop!