Het beste matras kies je zo

beste matras

Ben je op zoek naar het voor jou beste matras, maar heb je geen idee hoe je deze gaat vinden? Bij Droomidee bieden wij drie typen matrassen aan, in verschillende formaten. Veel keuze dus! Met dit stappenplan vind jij jouw ideale matras en kun jij binnenkort heerlijk slapen.

Bij het uitzoeken van het beste matras zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.  Zo is het belangrijk dat het bij jouw lengte en gewicht past. Daarbij hangt de keuze ook af van jouw slaaphouding. Daarnaast moet je ook rekening houden met de mate van ventilatie en eventueel jouw wensen per seizoen.

We zullen deze punten wat verder toelichten.

  • Stap 1: Kies het juiste formaat

Bij het zoeken naar het beste matras speelt de afmeting een rol. Bij het vinden van de juiste afmeting moet je rekening houden met de volgende dingen:

  • Jouw lengte
  • Jouw gewicht
  • Of je alleen of samen slaapt
  • (Wanneer je samen slaapt: de lengte en het gewicht van jouw partner)
  • Hoe ruim je wilt liggen
  • Hoeveel ruimte je in je kamer hebt

Breedte x lengte

80 x 200 cm

Dit matras is goed te gebruiken voor een eenpersoonsbed, of voor ene tweepersoonsbed met twee verschillende matrassen. Wat dan weer ideaal is als jij en je partner een andere voorkeur hebben voor de hardheid van het matras.

90 x 200 cm

Het matras met de afmeting 90 x 200 cm wordt het meest gekozen voor een eenpersoonsbed. Deze kan dus als gemiddelde leidraad genomen worden en is een goed formaat voor één persoon.

120 x 200 cm

Ga je een eenpersoonsmatras kopen en heb je graag wat meer ruimte, dan is de afmeting van 120 x 200 cm een goede keuze.

140 x 200 cm

Tussen de een- en tweepersoonsmatrassen is er ook nog een matras met een breedtemaat van 140 cm. Deze is ideaal als je een eenpersoons matras zoekt en een ruime slaper bent, of wanneer je een tweepersoonsmatras zoekt, maar niet al te veel ruimte hebt voor je bed. De twijfelaar is in beide gevallen een erg goede optie.

160 x 200 cm

Wil je er een kopen voor twee personen? Dan is de 160 x 200 cm misschien wel het beste matras voor jullie. Deze is vooral geschikt als jullie beiden geen hele ruime slapers zijn.

180 x 200 cm

Zijn jullie beiden wel brede slapers? Kies dan voor het matras van 180 x 200 cm, ook wel ‘queen size’ genoemd. Met dit formaat hebben jullie beiden lekker veel ruimte.

Dikte

De dikte van het voor jouw beste matras hangt samen met jouw gewicht. Wanneer je iets lichter/tengerder bent dan gemiddeld, kan een van deze formaten matrassen met een dikte van 18 cm een goede keuze zijn. Ben je iets breder/zwaarder dan gemiddeld? Van kun je een van deze formaten met een dikte van 22 cm.

Lengte

Matrassen hebben een standaardlengte van 200 cm, maar mocht je behoefte hebben aan een langer matras is dat ook mogelijk. Wij bieden al onze matrassen ook de in lengtematen 210 en 220 cm

  • Stap 2: Bepaal jouw favoriete slaaphouding

Vaak hebben mensen een vaste slaaphouding, bijvoorbeeld slapen op de zij, de rug of de buik. De houding waarin je slaapt speelt ook mee bij het kiezen van het beste matras. Het is namelijk belangrijk dat je wervelkolom de natuurlijke vorm kan behouden tijdens het slapen.

7 Zone Pocketvering Matras

Een pocketvering matras biedt optimale ondersteuning. Het bevat een groot aantal springveren, die ervoor dat de veren elkaar niet aan kunnen raken en zo onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Bij Droomidee verkopen wij een 7 Zone Pocketvering Matras. Deze is opgedeeld in 7 comfortzones, waarbij de dikte van de springveren verschilt. Door dat dikteverschil voelen sommige delen zachter aan dan anderen. Deze zones zijn aangepast op het lichaam, hierdoor biedt het voor elk lichaamsdeel de juiste ondersteuning.

Neem bijvoorbeeld het deel waar de schouders op rusten. Dit deel voelt zachter aan, omdat jouw schouders iets weg moeten zakken om ervoor te zorgen dat de natuurlijke vorm van je wervelkolom behouden blijft. In welke houding je ook slaapt, op het 7 Zone Pocketvering Matras kan je lichaam zich altijd zo aanpassen dat je wervelkolom de juiste vorm behoudt.

Een 7 Zone Pocketvering Matras is dus eigenlijk het beste voor alle slaaphoudingen. Lees hier meer over dit matras.

  • Stap 3: Keuze van materiaal

Het materiaal van een matras heeft ook invloed op hoe prettig deze is. Zo ventileren ze niet allemaal even goed. En daarbij kan de ervaring ook verschillen per seizoen.

Ventilatie

Al onze matrassen zijn dus 7 Zone Pocketvering matrassen. Deze bieden buiten een goede ondersteuningen, ook een uitstekende ventilatie en zijn daarom extra geschikt als je wat meer transpireert tijdens het slapen.

Koudschuim

Bij Droomidee verkopen we matrassen met aan twee kanten koudschuim, want ideaal is als je wat koeler wilt liggen als je gaat slapen. Dit is vooral ideaal in de zomer, maar kan ook prettig zijn in de winter.

Dit matras verkopen wij in de dikte 18 cm en 22 cm.

Koudschuim + traagschuim

Je bent vast bekend met het 4 seizoenen-dekbed. Ideaal om het wat koeler te maken in de zomer en wat warmer in de winter. Wellicht zie je dit ook wel zitten voor jouw matras; dat deze wat koeler ligt in de zomer en wat warmer in de winter.

Bij Droomidee verkopen we een matras met aan de ene kant koudschuim en aan de andere kant traagschuim. Dit maakt dit het beste matras voor alle seizoenen. Het koudschuim zorgt voor koelte in de zomer en wanneer je het omdraait zorgt het traagschuim voor warmte in de winter.  

Het beste matras gevonden?

Heb je jouw ideale matras gevonden en wil jij binnenkort kunnen genieten van heerlijke nachtrust? Via onze matrassenwebshop kun je gemakkelijk en snel jouw nieuwe matras kopen. Slaaplekker!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie