Welk formaat past het best bij jou

Welk formaat matras kun je nu het best kopen? Dit is in sommige gevallen natuurlijk ook afhankelijk van de afmeting van je slaapkamer. Als je voldoende ruimte hebt voor je bed, dan heb je ook veel keuze uit afmetingen matrassen. Welk formaat matras is dan het best om te kopen? Droomidee geeft je inzicht in de diverse soorten matrassen die er zijn en welk formaat matras je moet kiezen.

Matrassen voor eenpersoonsbedden

Zoek je naar een matras voor een eenpersoonsbed? Dan heb je de keuze uit twee veel voorkomende afmetingen, namelijk het 80×200 matras en het 90×200 matras. Welk formaat matras het best voor je is, is vooral afhankelijk van je gedrag in de nacht. In de meeste gevallen worden eenpersoonsbedden door kinderen en tieners gebruikt. Is iemand erg beweeglijk in de nacht? Dan is het beter om voor het matras met een breedte van 90 cm te kiezen.

Matras voor een twijfelaar

Een twijfelaar kan een goede keuze zijn wanneer je beperkte ruimte in de slaapkamer hebt, maar er wel met twee personen wilt slapen. Het is ook een goede keuze als je alleen slaapt en veel ruimte voor jezelf wilt hebben. Het matras voor de twijfelaar wordt hierdoor bijvoorbeeld veel gezien in studentenwoningen. Voor de twijfelaar is het 120×200 matras geschikt.

Matrassen voor tweepersoonsbedden

Er zijn meerdere soorten matrassen voor tweepersoonsbedden wanneer we kijken naar het formaat. Welk formaat matras goed voor jou is, is van meerdere factoren afhankelijk. Slaap je er samen in en houden jullie van lekker knus? Dan kan een 140×200 matras een prima keuze zijn. Het is dan voor een goede nachtrust wel belangrijk dat jullie allebei relatief rustig slapen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in de zomer erg warm kan worden wanneer je dicht op elkaar ligt. Wil je toch wat meer ruimte of is er sprake van veel beweeglijkheid in de slaap? Dan is een breder matras een betere keuze. Je kunt dan kiezen voor een 160×200 matras of voor een 180×200 matras voor nog meer ruimte.

Matrassen voor lange mensen

Voor mensen die vrij lang zijn is een regulier bed, met een lengte van twee meter, vaak erg onaangenaam. De voeten raken het voeteneinde van het bed of vallen hier zelfs overheen. Dit is niet prettig en het zorgt al snel voor een ongezonde slaaphouding. Gelukkig zijn er ook bedden te koop met extra lengte en hier zijn uiteraard ook passende matrassen voor. Je kunt dan kiezen voor een 210 cm matras of een 220 cm matras. Bij Droomidee kun je de matrassen met deze lengtemaat bestellen in diverse breedtematen.

Neem contact met ons op

Droomidee kan de meest uiteenlopende soorten matrassen leveren. Je kunt het matras van jouw keuze direct online bestellen. Natuurlijk ben je ook welkom om vrijblijvend contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt of advies wenst, bijvoorbeeld over welk formaat matras je nodig hebt. Daarnaast vind je ons op Facebook, waar je alle nieuwtjes kunt volgen.


Aanbevolen producten