Moltons en hoeslakens maken je bed comfortabel. Je matras kan uitstekend zijn, maar als je bedtextiel niet aangenaam is zal je nog altijd niet lekker slapen. Een te groot hoeslaken kan bijvoorbeeld dubbel gaan liggen, waardoor je in de morgen wakker kunt worden met pijnlijke striemen. Ligt je hoeslaken goed, maar zitten er vouwen in je molton daaronder? Dan heb je eigenlijk hetzelfde probleem. Voor goede moltons en hoeslakens, in het juiste formaat en van goede kwaliteit, ben je natuurlijk bij Droomidee aan het juiste adres.

Bedtextiel van hoge kwaliteit

Om lekker te kunnen slapen heb je een goed bed nodig. Hierbij denk je natuurlijk op de eerste plaats aan een goed hoofdkussen en een gezond matras dat goed bij je past. Dat is een goede basis voor een gezonde nachtrust. Toch ben je er dan nog niet. Het is namelijk ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het bedtextiel, zoals je hoeslaken en een molton. Hoeslakens en moltons van matige kwaliteit slijten niet alleen snel, maar rekken vaak ook uit. Hierdoor worden zij op den duur te groot en gaan zij vouwen als je je omdraait in bed. Dit levert veel ongemak op en dus is het belangrijk om te kiezen voor bedtextiel van hoogwaardige kwaliteit.

Tip: was je bedtextiel eerst voordat je het gebruikt

Bedtextiel is vaak gemaakt van katoen. Dit is een uitstekend materiaal, maar heeft wel een eigenschap waar je rekening mee moet houden. Katoen heeft namelijk de eigenschap dat het gemiddeld 4 procent krimpt. Als je ervoor wilt zorgen dat je katoenen hoeslaken goed om je matras blijft passen, dan is het aan te raden om deze eerst te wassen voordat je deze in gebruik neemt. Zo zorg je ervoor dat je nieuwe katoenen hoeslaken direct perfect om je matras valt en dit in het vervolg ook blijft doen.

Een molton is geen hoeslaken

Het is altijd een goed idee om een molton te kopen voor de bescherming van je matras. Het komt vaker voor dat moltons worden gebruikt als hoeslaken, maar dit is niet de bedoeling van een molton. Moltons zijn speciaal ontwikkeld als onderlaken en hebben beschermende kenmerken voor je matras. Ze worden dan ook wel matrasbeschermers genoemd. Moltons zijn gemaakt van een dikke stof met sterk absorberende kwaliteiten. Hierdoor kunnen zij lichaamsvocht goed opnemen en voorkomen zij dat al het vocht en zout in het matras terecht komt. Je matras blijft dus een stuk schoner wanneer je een molton gebruikt. Hierdoor gaat je matras aanzienlijk langer mee en gaat deze ook niet klam aanvoelen. De welbekende gele transpiratievlekken in matrassen kunnen met goede moltons worden voorkomen.

Een goed hoeslaken bestellen

Je kunt bij ons natuurlijk hoogwaardige moltons kopen, maar je kunt vanuit ons online assortiment ook de beste hoeslakens bestellen. Je slaapt het lekkerst wanneer je moltons en hoeslakens combineert. Uiteraard bieden wij je veel keuze in ons assortiment, waardoor je altijd hoeslakens en moltons kunt bestellen die goed bij je passen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een goede kwaliteit van bedtextiel is. Daarom staan wij volledig achter de kwaliteit van alle hoeslakens en moltons in ons assortiment.

Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar goede hoeslakens en moltons? Bij Droomidee kun je moltons en hoeslakens kopen in diverse afmetingen, van hoge kwaliteit én tegen een aantrekkelijke prijs. Je kunt de hoeslakens en moltons eenvoudig online bestellen. Heb je nog vragen of wil je advies? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard kun je ons ook op Facebook vinden.


Aanbevolen producten