Zit jij op het moment in een stressvolle tijd? Misschien weet je door de coronacrisis niet meer waar je aan toe bent, zowel zakelijk als privé. Wanneer kun je weer werken zoals voorheen? Wanneer kan jouw puber weer naar school, en hoe gaat dat dan? Al dat soort vragen en onzekerheden kunnen je behoorlijk wat stress opleveren. De inrichting van je slaapkamer kan hier van grote invloed zijn.

Is er een directe oplossing die alles beter maakt? Nee, je zult het toch een beetje moeten uitzitten, zoals iedereen. Is er een oplossing die de situatie binnenshuis een tikkeltje beter kan maken? Dat wel! Zorg dat jouw woning stressvrij wordt, door bijvoorbeeld de inrichting van je slaapkamer aan te pakken. Dit hoeft niet in het hele huis: al neem je maar een enkele kamer! De slaapkamer is wat ons betreft de kamer bij uitstek om aan te pakken. Als je wilt dat het ergens lekker rustig en zen is, is het hier wel.

Wij geven je in deze blog een aantal tips die jouw slaapkamer helemaal zen maken. Zoals een 7 zone pocketvering matras van hoge kwaliteit! Want, lekker en goed slapen is heel belangrijk om stress tegen te gaan. Lees de blog voor deze tip en andere tips, of ga direct naar de matrassenwebshop van Droomidee om het 7 zone pocketvering matras van jouw dromen uit te kiezen!

Stressvrij en zen met een 7 zone pocketveringmatras

Supertip numero uno is het 7 zone pocketveringmatras, met koudschuim en/of traagschuim. Met dit matras in je slaapkamer heb je een van de belangrijkste stappen al genomen om tot een zen-slaapkamer te komen. Met dit matras van hoge kwaliteit creëer je namelijk een plekje in huis waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt ontstressen. Want, slaap is zo belangrijk als het gaat om stressvrij leven!

Wanneer jij een slecht of oud matras hebt, kun je slecht slapen of een slaaptekort opbouwen. Hierdoor heb je overdag meer last van spanningen, een verhoogde vermoeidheid en verstoord hormoonhuishouden. Het gevolg? Stress, stress, stress.

Een matras van hoge kwaliteit, waar je lekker en vast op slaapt, voorkomt dit. Wat ons betreft is een 7 zone pocketveringmatras (met koudschuim en/of traagschuim) de ideale keuze! Dit matras zit boordevol springveren die onafhankelijk van elkaar bewegen en reageren op elke beweging. Hierdoor lig je comfortabel en geniet je van een optimale ondersteuning. Het matras ventileert bovendien goed, waardoor het lekker fris blijft. Kies je een pocketvering matras met traagschuim? Dan vormt het matras zich nog beter naar jouw lichaam.

Tips voor een zen inrichting voor je slaapkamer

De eerste tip voor een zen slaapkamer heb je al gekregen: een 7 zone pocketvering matras. Maar er zijn nog meer dingen die je kan doen om jouw slaapkamer tot een oase van rust te maken. Lees onze andere tips:

  1. Slaapkamer verven
  2. Lekker geurtje
  3. Fris en mooi beddengoed
  4. Maak het donker
  5. Apparatuurvrije zone

Slaapkamertip: Verven

Kies voor rustige kleuren in de slaapkamer. Je kunt voor diverse variaties van wit (spierwit, gebroken wit, etc.) kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor mooie rustige pastelkleuren. Vind je pastel wel mooi, maar durf je niet all the way te gaan? Verf je slaapkamer dan wit en houd een enkele muur vrij voor mooi pastelblauw, -paars, -geel of -roze.

Slaapkamertip: Lekker geurtje

Een zen slaapkamer ruikt natuurlijk lekker fris! Maak je slaapkamer goed schoon, stofzuig je matras af en toe en was het beddengoed regelmatig.

Wist je dat bepaalde geuren rustgevend zijn? Denk bijvoorbeeld aan lavendel, jasmijn, maar ook sinaasappel. Bij diverse winkels zijn deze geuren gedroogd verkrijgbaar in handige zakjes, maar ook in de vorm van olie.

Slaapkamertip: Fris en mooi beddengoed

We schreven het al: was je beddengoed regelmatig, zo blijft je kamer heerlijk fris. Het belang van rustgevende kleuren is overigens niet alleen van belang bij je muren, maar ook bij je beddengoed. Kies ook hier voor wit of pastel, maar een rustig bloemenpatroon kan natuurlijk ook heel leuk en rustgevend zijn!

Slaapkamertip: Maak het donker

Zorg dat jouw slaapkamer overdag voldoende licht binnen krijgt, maar ´s avonds ook zeker goed donker gemaakt kan worden. Als jouw slaapkamer donker is, kun je namelijk nog veel beter slapen. Goede gordijnen zijn dus van belang. Kies bijvoorbeeld voor een zonwerende stof, of schaf een extra vitrage aan: mooi en functioneel!

Slaapkamertip: Apparatuurvrije zone

Zorg dat jouw slaapkamer een apparatuurvrije zone wordt: zen anno 2020! Leg jouw smartphone en tablet vanaf een bepaald tijdstip aan de oplader in een andere kamer, en eventueel  in de vliegtuigstand. Zo komen je hersenen goed tot rust en heb je minder last van prikkels. Die berichtjes kun je morgen ook lezen!

Zen worden door de inrichting van je slaapkamer? Bestel een 7 zone pocketvering matras online

Hopelijk heb je wat aan onze tips voor een zen slaapkamer! Wil jij zo’n 7 zone pocketvering matras met koudschuim en traagschuim aanschaffen? Bestel hem supermakkelijk en stressvrij online in de matrassenwebshop van Droomidee.