Klinkt een “medisch matras” als iets waar jij behoefte aan hebt, vanwege fysieke klachten? Maar weet je of jij hiervoor in aanmerking komt? We leggen je in deze blog precies uit wanneer een medisch matras iets voor jou is en welke stappen je onderneemt om er een in huis te krijgen.

Voor wie is een medisch matras geschikt?

Je hebt geen briefje van je huisarts nodig om te weten of je in aanmerking komt voor een medisch matras: onze medische matrassen kunnen in principe door iedereen worden besteld!

Wel is het goed om van tevoren te weten of jij er überhaupt baat bij hebt. Daarom hebben wij hier een handig lijstje opgesteld, waarmee je kunt checken of een medisch matras geschikt is voor jou.

Medisch matras checklist:

  • Heb jij overdag last van specifieke fysieke klachten in de rug, schouders, nek en/of heupen?
  • Heb jij tijdens het slapen behoefte aan drukverlaging op de belangrijke drukpunten in het lichaam?
  • Wil jij uitgerust wakker worden en met verminderde fysieke klachten de dag doorkomen?

Heb jij “ja” geantwoord op de bovenstaande vragen? Dan is een medisch matras misschien iets voor jou! Zoals je leest heeft een medisch matras vooral met drukverlaging op de rug, schouders, nek en heupen te maken.

Eigenschappen van een medisch matras

Welke eigenschappen van onze medische matrassen zorgen er dan precies voor dat jij minder druk, een verbeterde nachtrust en verminderde fysieke klachten ervaart? Dat komt doordat al onze medische matrassen 7 zone pocketvering matrassen zijn.

Deze eigenschappen van het 7 zone pocketvering matras zorgen ervoor dat deze zeer geschikt is als medisch matras:

  • Ons medische matras met 7 zone pocketvering is voorzien van extra ondersteunende vering op 7 punten. Dankzij deze extra ondersteuning wordt hier de druk verlaagd en voorkom je klachten bij de nek, schouders, rug en heupen.
  • Het medische matras heeft per stuk verpakte veren. Hierdoor zullen ze niet in elkaar verstrengelen en ontstaat er geen kuilvorming: je matras blijft dus mooi in vorm en ondersteunt voor lange tijd! Hoe lang? Zeker 10 tot 14 jaar. Daarom krijg jij altijd 10 jaar garantie op onze matrassen.

Koudschuim of traagschuim

De medische matrassen van Droomidee zijn niet alleen voorzien van 7 zone pocketvering, maar ook van traagschuim en koudschuim.

Het koudschuim zorgt voor voldoende ventilatie en vochtcirculatie. Zo blijft jouw matras hygiënisch, langer fris en zul je minder last hebben van nachtelijk zweten. Dat slaapt wel zo lekker!

Het traagschuim, ook wel bekend als “memory foam” of “NASA-schuim”, is een soepel materiaal dat zich vormt naar jouw lichaam. Zo wordt jouw gewicht nog beter over het matras verdeeld en geniet je van extra ondersteuning en comfort.

Matras van Droomidee online bestellen

Wil jij een medisch matras van Droomidee online bestellen? Dat kan meteen! Kijk bij online bij onze medische matrassen en kies het passende formaat.

Wij bezorgen jouw gekozen matras aan huis in samenwerking met onze logistieke partner XXL Pakket. Je ontvang een e-mail met de leveringsgegevens en een tracking code.

Heb je een vraag over onze medische matrassen? Neem dan gerust contact op met het team van Droomidee.