Kinderen slapen veel en hebben al die slaap ook hard nodig. Een goede nachtrust is voor iedereen van belang, maar voor een kind des te meer! Pasgeboren baby┬┤s slapen zo’n 20 uur per dag. Als een kind ouder wordt slaapt het natuurlijk minder, maar tot zijn tiende nog zeker 12 uur per dag. Een goed matras kan een rol spelen in een goede ontwikkeling en groei bij een baby en kleine kinderen. Maar wat maakt nu een goed kindermatras? Heeft het alleen te maken met het formaat, of nog meer? Wij vertellen je waar je op kunt letten, zodat jij kunt kiezen uit de beste matrassen voor kinderen.

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassenen

Het verschil tussen een kinder- en volwassenen matras zit hem vooral in de zones. Voor een volwassen persoon is een 7 zones pocketveringmatras altijd ideaal, maar voor een kinderen ligt dat net anders.

Een 7 zones pocketveringmatras is prima voor een kind boven de 12 jaar, maar af te raden voor een kind onder de 12. Kinderen onder de 12 jaar zitten nog volop in de groei en kunnen dan verkeerd in de 7 zones komen te liggen, wat niet goed is voor de groei.

Heb je een kind boven de 12 jaar? Kies dan voor een matras met zones. Heb je een kind onder de 12 jaar en heb je specifieke wensen voor dit matras? Kijk dan bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van een matras op maat.

De mogelijkheden voor kindermatrassen

De mogelijkheden in matrassen voor kinderen zijn heel divers: latex, polyether, koudschuim (eventueel met laag traagschuim) of pocketveer. Latex en polyether bieden wij niet bij Droomidee, aangezien deze matrassen nauwelijks veerkracht en comfort bieden. Koudschuim-matrassen geven het meeste comfort en zijn daarbij het veiligst. Voorzien van een laag traagschuim vormt het matras zich naar jouw lichaam, waardoor je nog beter ligt.

Bekijk hier onze koudschuimmatrassen of hier onze koudschuim met traagschuim matrassen

Wat zijn de beste matrassen voor kinderen?

Een kindermatras moet goed ventileren en mag niet te warm worden. Onze koudschuim-matrassen kunnen daarvoor zorgen. Een matras voor kinderen mag niet te zacht zijn, maar ook zeker niet te hard. Onze matrassen zijn daarom medium tot stevig. Daarnaast moet een kindermatras veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden.

Maten van een kindermatras

Klein en iets groter: kinderen hebben diverse maten en hun matrassen ook. In matrassen voor kinderen zijn diverse maten mogelijk, maar hoe kies je de beste maat voor een kind in de groei?

Wij snappen ook dat je niet ieder jaar een nieuw matras wilt kopen! Koop het dus op de groei. Is het matras in het begin daardoor wat groot voor het kind? Dat maakt helemaal niet uit! Het is juist fijn voor het kind als er wat extra ruimte is.

Voor baby’s en kleine kinderen zijn de reguliere maten als volgt:

  • 55 x 110 cm
  • 60 x 120 cm
  • 65 x 135 cm
  • 70 x 140 cm
  • 70 x 150 cm

Volwassen maten zijn ook prima voor een kind vanaf 4 jaar oud. Zeker met het oog op de groeiperiode die van 4 tot 12 jaar plaatsvindt. “Volwassen maten” die ook zeer geschikt zijn voor kinderen:

Dikte van een kindermatras

Niet alleen de lengte en breedte-maten zijn van belang, maar ook de diktematen. Eigenlijk is de regel hiervoor vrij simpel: hoe dikker het matras, hoe fijner het ligt voor het kind.

Onze matrassen van 80 x 200 cm zijn 18 cm dik of 22 cm dik:

Onze matrassen van 90 x 200 cm zijn ook 18 cm dik of 22 cm dik:

Pocketvering matras 80×200 cm voor kind

We bieden verschillende maten pocketvering matrassen, waarvan het 80 x 200 cm matras het kleinste matras is. Het dikste matras is 22 centimeter dik. zoek je een iets dunner matras? Dan hebben we een matras die 18 centimeter dik is.

Alle Droomidee matrassen bestaan uit zeven comfortzones, waardoor onze matrassen geschikt zijn voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor comfortabele matrassen met een goede ventilatie en een langere levensduur kiest u voor een Droomidee matras!

Pocketvering matras 90×200 cm

Ons een-na-kleinste matras is 90×200 cm groot. Dit matras wordt geleverd in 18 of 22 centimeter dikte. Doordat al onze matrassen comfortzone-matrassen zijn, zijn onze reguliere matrassen geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Bent u op zoek naar een matras op maat en heeft u extra wensen? Kies dan voor een matras op maat. De matrassen van Droomidee gaan namelijk gemiddeld 10 tot 14 jaar mee. Het is dus verstandig om het matras voor uw kind op de groei te kopen, zodat u er ook daadwerkelijk zo lang van kan genieten!

Matras bestellen?

Heb je nog vragen over onze matrassen voor kinderen? Bekijk onze bezorginformatie of neem gerust contact op met Droomidee. Dan helpen we jou graag verder.