Kleinste tweepersoons matras

Het kleinste tweepersoons matras is 140×200 centimeter. De 140×200 matrasmaat is ideaal als je van lekker knus slapen houdt. Deze afmetingen worden ook nog vaak gebruikt voor éénpersoonsbedden, waarbij je dus zeker over meer dan genoeg ruimte beschikt om heerlijk de nacht door te brengen.

Twijfelaar matras 140×200

140×200 centimeter is ‘officieel’ gezien de kleinste maat voor een tweepersoonsbed. In de volksmond wordt een 140×200 matras ook nog wel eens een twijfelaar matras genoemd. Ook als éénpersoonsbed is deze afmeting namelijk razend populair. Of deze maatvoering geschikt is als tweepersoonsbed voor jullie, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jullie eigen voorkeuren. Het kan natuurlijk heerlijk knus zijn om in een wat smaller bed te slapen, anderen hebben juist weer wat meer ruimte nodig en zullen hun partner waarschijnlijk liever het bed uitduwen om meer ruimte voor henzelf te verkrijgen. Het is dus altijd goed om dit eerst met je partner te overleggen, voordat je overgaat tot de aankoop van een 140×200 centimeter bed.

Welk 140×200 matras is geschikt?

Er zijn veel verschillende soorten matrassen te verkrijgen. Wat voor jou fijn is, is natuurlijk ook weer helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Wat tegenwoordig helemaal in opkomst is, zijn de pocketvering matrassen. Een 140×200 pocketvering matras bevat, net als de ‘ouderwetse’ matrassen, springveren. Het grote verschil is alleen dat de veren van een pocketvering matras per stuk in zakjes verpakt zijn. Hierdoor kunnen de veren elkaar niet raken en hoor je ze dus ook niet. Doordat alle veren onafhankelijk van elkaar bewegen, hebben deze matrassen ook geen wiegend effect en liggen deze ook heel wat comfortabeler. Ook hierbij gelden natuurlijk weer persoonlijke voorkeuren.

Lichamelijke klachten voorkomen

Bij pocketvering matrassen wordt gebruik gemaakt van springveren die in losse zakjes verpakt zitten. Daarnaast zijn er verschillende ‘comfortzones’ aangebracht in de matrassen, verdeeld over zeven gebieden. Deze gebieden zijn net iets zachter, waardoor het matras comfortabeler ligt dan bijvoorbeeld een standaard pocketveren matras. Deze gebieden bevinden zich bijvoorbeeld bij de heupen en schouders, waardoor je ook meteen met een rechte wervel slaapt. Dankzij deze comfortgebieden worden, zeker op lange termijn, lichamelijke klachten voorkomen.

Pocketveringmatrassen zijn ook ideaal voor mensen die bijvoorbeeld te kampen hebben met reuma of die al wat op leeftijd zijn. Doordat de veren allemaal los verpakt zitten, hebben deze matrassen een grote bewegingsvrijheid en is het makkelijker om te draaien in bed. Proefslapen op een 140×200 matras

Een matras past bij je, of doet dat niet. Veel winkels bieden dan ook de mogelijkheid om te proefslapen op een matras. Als jij van plan bent een nieuw matras te kopen voor je 140×200 centimeter bed, is dit dus altijd een goed idee. Bestel je nieuwe matras gerust online bij een partij die voor een langere periode proefslapen aanbiedt. Na meerdere weken op het nieuwe matras geslapen te hebben, heb je een goed beeld van het comfort van het matras en kun je altijd nog bepalen of je dit matras wil houden, of dat je toch liever een ander matras aan wil schaffen. Bij een matrassenwebshop als Droomidee, wordt bijvoorbeeld tot 100 nachten proefslapen aangeboden. Mocht het matras toch niet bevallen, kun je deze kostenloos retourneren. Op deze manier kun je dus met een gerust hart een nieuw matras van 140×200 centimeter aanschaffen.