Matras 140 x 200 of 120 x 200?

matras 140 x 200

Ben je op zoek naar een matras voor een twijfelaar? En dan bedoelen we natuurlijk een bed dat tussen een één- en tweepersoonsbed zit, en niet iemand die moeilijk keuzes maakt. Al kan deze blog ook bij dat laatste van pas komen, want welke maat kies je als je op zoek gaat naar een twijfelaar? Ga je voor een twijfelaar met een matras van 140 x 200 of toch voor die van 120 x 200?

De voordelen van een twijfelaar matras

Een twijfelaar is een ideale maat wanneer iemand een eenpersoonsbed te klein vindt en graag wat ruimer slaapt. Waarom ga je dan niet voor een tweepersoonsbed, vraag je jezelf misschien af. Een twijfelaar is perfect wanneer de ruimte van een tweepersoonsbed misschien juist weer overbodig is of wanneer je simpelweg geen ruimte hebt voor een tweepersoonsbed, zoals een studentenkamer.

Het formaat van het bed is heerlijk om alleen in te slapen, maar wanneer nodig kan met z’n tweeën ook. Al zal het samenslapen bij een 140 x 200 matras comfortabeler zijn dan bij het matras 120 x 200.

Een ander voordeel van een twijfelaar is dat deze goedkoper is dan de tweepersoonsbedden. Vooral wanneer je alleen slaapt is dat wellicht geld wat je dan net zo goed kunt besparen.

Matras 140 x 200 of 120 x 200?

De keuze tussen het 140 en het 120 matras komt eigenlijk neer op de beschikbare ruimte en of het dient als één- of tweepersoonsmatras. Heb je weinig ruimte of slaap je altijd alleen in het bed? Dan is het 120 x 200 matras een prima keuze. Heb je iets meer ruimte ter beschikking en slaap je met z’n tweeën in het bed? Ga dan voor het matras 140 x 200.

Welke mastrassen zijn er bij Droomidee?

Bij Droomidee hebben we beide maten van de twijfelaar matrassen. Daarbij zijn beide maten in drie opties te verkrijgen. Dat verschil in de drie opties zit in de opbouw van de matrassen, daar komen de lagen traagschuim en koudschuim bij kijken. We zullen jou wat meer informatie geven over schuimlagen.

Koudschuim

Koudschuim staat bekend om de veerkracht en steun die het biedt. Het schuim is een polyurethaanschuim, wat jou wellicht niet zoveel zegt, maar wordt veel gebruikt. Zo kun je het terugvinden in auto’s, banken, koptelefoons en zelfs in de vloerbedekking die wellicht bij jou op de vloer ligt. Koudschuim staat erom bekend dat het gemakkelijk vocht afvoert en een goede ventilatie heeft. De goede veerkracht die het schuim heeft, is te danken aan de honinggraatstructuur van de cellen binnen het matras.

We hebben bij Droomidee twee verschillende matrassen die zijn opgebouwd met koudschuim. We hebben een diktemaat van 18 cm en een van 22 cm, wat je bij de twijfelaars de volgende opties geeft:

Traagschuim

Traagschuim wordt ook wel ‘memory foam’ of ‘nasa schuim’ genoemd en staat bekend om het elimineren van drukpunten. Het verschil tussen dit schuim en het koudschuim is dat de schuimbelletjes bij traagschuim omhuld zijn door een dun vliesje. Dit zorgt ervoor dat wanneer er druk op wordt uitgeoefend, het even duurt voordat de belletjes zich weer vullen met lucht. Hierdoor vormt het matras zich geheel naar jouw lichaam wanneer je erop gaat liggen, het omhult als het ware jouw lichaam.

Bij Droomidee verkopen we matrassen van traagschuim in combinatie met koudschuim. Het voordeel hiervan is dat je het matras kan draaien. Zo kan je het traagschuim naar boven draaien wanneer je iets zachter wilt slapen. Wil je iets steviger liggen? Draai dan het koudschuim omhoog.

Ga jij voor het matras 140 x 200 of voor 120 x 200?

En, heb je een keuze kunnen maken? Ga je voor het matras 140 x 200, of toch voor de 120 x 200? Bestellen doe je in ieder geval gemakkelijk via onze webshop! Met onze standaardlevering heb je het matras ook zo in huis. Wanneer deze op voorraad is, kan het matras al binnen 72 uur bij jou geleverd worden.

Kunnen we jou nog helpen bij het maken van een keuze of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie