Zoek jij een matras 140×200 cm? Dat kan verschillende dingen betekenen! Of, je bent alleen en wilt lekker ruim slapen. Of, je bent met zijn tweeën en zoekt een smal matras waar je wel samen in past. Dat is het leuke van een 140×200 matras: het is geschikt als eenpersoonsmatras, maar ook als tweepersoonsmatras. Wat jouw relatiestatus ook is, bij Droomidee geven je een ruime keuze in 140×200 cm matrassen!

Wil je meer weten over de voordelen van een 140×200 cm matras van Droomidee? Lees het in deze blog!

Matras 140×200 cm voor 1 persoon

Een matras van 140×200 cm ligt lekker ruim voor 1 persoon! Een matras zoals dit zit eigenlijk tussen een formaat voor 1 persoon en voor 2 personen in. Zo´n anderhalf matras, of tussenmaat, noemen we ook wel een ¨twijfelaar¨.

Meer weten over twijfelaar matrassen? Lees het in onze blog Is een twijfelaar matras iets voor jou?

Een matras van 140 cm x 200 cm is ideaal voor 1 persoon en heeft diverse voordelen, zoals:

  • Je hebt alle ruimte tijdens het slapen;
  • Heb je een relatie, maar woon je niet samen? Je hoeft geen nieuw matras te kopen: jouw partner kan er gewoon bij komen liggen;
  • Ook als je van een single levensstijl transformeert naar samenwonen, hoef je niet per se je matras in te wisselen: jullie kunnen er ook prima samen in!
  • Dit matras neemt niet te veel ruimte in in de slaapkamer. Een ideaal formaat als je een kleinere slaapkamer hebt of om een andere reden ruimte wil besparen.

Matras 140×200 cm voor 2 personen

Een matras van 140 cm bij 200 cm is ook prima voor 2 personen! Dit is eigenlijk een tussenformaat, waardoor het niet voor alle stellen geschikt is. Zijn jullie, of is 1 van jullie, wat langer of groter? Dan is een tweepersoonsmatras misschien een betere keuze. Zijn jullie beiden wat kleiner van stuk? Dan kunnen jullie prima samen slapen in een matras van 140 bij 200!

Ben jij juist erg lang en op zoek naar een matras dat geschikt is voor jouw lengte? We schreven er een blog over: Het beste matras voor lange mensen

Een twijfelaar matras kan dus ook geschikt zijn voor 2 personen en heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Jullie slapen lekker knus en dicht tegen elkaar aan;
  • Minder ruimte in bed, meer ruimte in de kamer! Met een 140 cm x 200 cm matras neem je niet veel ruimte in in de slaapkamer;
  • Met meer ruimte lijkt de slaapkamer groter, maar kun je (indien gewenst) dus ook meer andere meubels en spullen kwijt;
  • Met een twijfelaar matras hoef je niet in te leveren op kwaliteit: onze 140 x 200 matrassen zijn net zo goed als onze eenpersoons of tweepersoons matrassen. Anderhalf matras, maar geen halve maatregelen dus!

Soort 140×200 cm matrassen

Bij Droomidee hebben we allerlei soorten en maten matrassen in huis. Het 140 cm bij 200 cm matras leveren wij in twee materiaalcombinaties die ook in verschillende opties komen. Wij bieden matrassen met koudschuim en matrassen met koudschuim en traagschuim.

7 zone pocketvering matrassen met koudschuim:

7 zone pocketvering matrassen met koudschuim en traagschuim:

140×200 cm matras met koudschuim en traagschuim

Traagschuim wordt ook wel Memory foam of NASA-schuim genoemd en komt met handige eigenschappen. Traagschuim is stevig van nature en heeft een trage veerkracht, waardoor het even duurt voordat de afdruk van je lichaam is verdwenen. Hierdoor wordt het lichaamsgewicht evenredig over het matras verdeelt en is er bijna geen sprake van drukpunten.

Voor wie is traagschuim geschikt? Bijvoorbeeld voor mensen met lichamelijke klachten. Heb jij pijnlijke gewrichten, rug- of schouderklachten? Dan vind je de juiste ondersteuning met een traagschuim matras.

Het koudschuim in onze matrassen biedt een goede lichaamsondersteuning en is veerkrachtig. Bovendien zorgt koudschuim ervoor dat de matrassen goed ventileren en vocht goed wordt geabsorbeerd. Dat is wel zo hygiënisch! Koudschuim zorgt voor een langdurig fris matras, mits je dit goed onderhoud.

Koop jouw nieuwe matras bij Droomidee

Op zoek naar een comfortabel matras van hoge kwaliteit van 140 x 200 cm? Je vindt jouw ideale matras in de matrassenwebshop van Droomidee. Ben je op zoek naar een specifieke maat matras of wil je een matras op maat laten maken? Het is allemaal mogelijk! Er is voor elke slaper een matras te vinden bij Droomidee.