Duurzaamheid is een onderwerp waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen! Het speelt wel in ieder modern huishouden en er zijn steeds betere keuzes en overwegingen die je kunt maken. Zo zijn mensen steeds vaker druk bezig met recyclen en kopen producten die langer meegaan. Duurzaamheid is een echte trend geworden bij de productie van vele producten in de afgelopen paar jaar. Hoe zit dat bij matrassen? Zijn er ook duurzame matrassen?

Duurzame matrassen: 100% recyclebaar

Duurzaamheid is de afgelopen jaren erg belangrijk geworden en dit is niet alleen het geval voor je boodschappen of de auto. Ook worden er duurzame matrassen gemaakt van recyclebare materialen.

Wij van Droomidee stellen duurzaamheid voorop in het proces van het maken van onze pocketvering matrassen in koudschuim en traagschuim. Wij vinden het van belang om goed om te gaan met de natuur en de producten waarmee we werken.

Hoe doen wij dat? Een voorbeeld van hoe wij recyclen is bijvoorbeeld te zien bij het proefslapen. Als een matras niet bevalt bij een van onze klanten dan halen wij deze weer op om het vervolgens te recyclen in een nieuw matras. Dit doen wij enerzijds omdat het niet hygiƫnisch zou zijn om dit matras opnieuw in de verkoop te doen, maar anderzijds ook om milieuoverwegingen: we hadden het matras ook weg kunnen gooien, maar dat doen we bewust niet! Wij vinden het belangrijk dat niet alleen wij nu kunnen profiteren van een gezond milieu, maar ook de generaties die na ons komen.

Duurzame materialen voor matrassen

Droomidee streeft naar een goede leefomgeving en het behoud van een gezond milieu. Daarom werken wij op een duurzame manier en verkopen wij matrassen die 100% recyclebaar zijn. Ook gaan onze matrassen lang mee! Daarom kunnen wij jou een garantie bieden van 10 jaar. Dit komt door de moderne technologie en materialen waarmee wij onze matrassen maken.

Pocketvering en traagschuim

Onze matrassen worden onder meer gemaakt van traagschuim en zijn voorzien van pocketvering. In het proces van het maken van deze duurzame matrassen wordt dus rekening gehouden met het recyclen en welke materialen er gebruikt worden.

Wij van Droomidee vinden dat iedereen een handje kan helpen met het werken aan een beter milieu. Naast de goede prijzen die wij aanbieden is een beter milieu ook een van onze topprioriteiten!

Duurzame matrassen in allerlei formaten

Deze duurzame matrassen komen in diverse formaten en kun je natuurlijk overal gewoon plaatsen! Denk bijvoorbeeld aan de kinderkamer, je eigen slaapkamer of aan een matras voor in de caravan. Onze duurzame matrassen komen in verschillende maten, dus er is voor iedereen een passend matras te vinden in de webshop.

Onze duurzame matrassen zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

Proefslapen

Bovenop onze goede service en duurzame werkwijze bieden wij ook 100 dagen proefslapen als een optie. Hierdoor kan jij eerst jouw nieuwe matras uitproberen in het comfort van je eigen bed.

Proefslapen is een goede uitkomst , omdat wij onze matrassen online verkopen. Hier zit natuurlijk het nadeel aan dat je het niet gemakkelijk kan testen in een winkel. Aangezien wij het beste voor onze klanten willen, bieden wij daarom 100 dagen proefslapen aan als optie.

Bevalt het matras niet als verwacht? Dan kan deze gewoon terug worden gestuurd naar ons en recyclen we deze vervolgens. Zoals we al eerder hebben benoemd, is dit hygiƫnisch en bovendien goed voor de natuur en het milieu.

Duurzame matrassen van Droomidee

Vind jij het milieu, duurzaamheid en een goede leefomgeving net zo belangrijk als wij? Neem dan vooral contact met ons op om te zien hoe jij de wereld een klein beetje kan helpen, terwijl je er een goede nachtrust voor terugkrijgt.