Het huidige slaapcomfort konden onze voorouders zich waarschijnlijk niet voorstellen. Zo sliep men in de oertijd simpelweg op de grond, af en toe bedekt werd met wat bladeren. De Egyptenaren waren de eersten die met het idee kwamen om van de grond af te slapen. Het ‘bed’ van de Egyptenaren bestond uit een houten plaat met een neksteun. Nog steeds niet erg comfortabel, toch? Langzamerhand kwam het idee van een zachter slaapoppervlak op en begon men doeken op te vullen met bladeren en takken. In sommige culturen werden zelfs dierenhuiden gevuld met water voor een comfortabele nachtrust. De matrassen van tegenwoordig zijn (gelukkig!) niet meer te vergelijken met doeken gevuld met bladeren! Het gebruik van synthetische schuimen voor matrassen (oftewel: matrassen met traagschuim) begon eind jaren ’50 en daarmee maakte het comfort van het slapen een grote sprong.

Koudschuim vs. Traagschuim

Er zijn verschillende soorten schuimmatrassen op de markt te vinden. De twee bekendste soorten zijn Koudschuim en Traagschuim. Hoewel ze beiden een schuimbasis bezitten is de werking van ieder totaal anders. Een Koudschuim matras richt zich op de veerkracht en reageert minder op temperatuur terwijl Traagschuim matras zich richt op het verminderen van drukpunten en juist meer reageert op temperatuur. Minder drukpunten zorgen voor een betere doorbloeding van het lichaam. Hierdoor wordt er minder gedraaid tijdens het slapen en hierdoor verbetert de nachtrust.

Hoe werkt Traagschuim?

Zoals we in de vorige alinea hebben besproken reageren matrassen met Traagschuim erg makkelijk op temperatuur. Dit fenomeen heet ‘thermo-elasticiteit’. Het Traagschuim wordt zachter door lichaamswarmte en vormt zich hierdoor precies naar het lichaam. De drukverlagende eigenschap van Traagschuim heeft het razend populair gemaakt in met name de zorgsector en wordt vooral gebruikt voor mensen met rugklachten, spierklachten en gewrichtspijnen.

Droomidee & schuim

Onze pocketveringmatrassen bestaan uit een groot aantal springveren die elk afzonderlijk zijn verpakt in een textielzakje. Hierdoor kunnen de veren elkaar nooit aanraken waardoor ze niet voelbaar zijn en ook niet piepen of kraken. Wij bedekken onze springveren met een laag schuim waardoor de matras veerkrachtig is, een hoog ligcomfort biedt en een uitstekende ventilatie heeft zodat er geen vochtophopingen ontstaan en de matras lang hygiënisch en fris blijft! Onze matrassen worden tot slot ingericht in zeven verschillende comfortzones. Elk zone is specifiek ingericht op het bijhorende lichaamsdeel waardoor de juiste ondersteuning over het gehele lichaam wordt geboden. Neem gerust contact op met een van onze specialisten voor meer informatie over het gebruik van schuim in onze matrassen!


Aanbevolen producten