Er is niks belangrijkers dan een goede nachtrust. Om echt lekker te slapen heb je natuurlijk wel een goed matras nodig. Maar hoe weet je nou wat voor soort matras je moet kiezen? Er zijn vaak veel verschillende soorten matrassen met verschillende vullingen. Dat maakt de keuze erg lastig! Daarom kun je bij ons elk matras altijd 100 dagen testen. Zo weet je zeker dat je echt de juiste keuze hebt gemaakt.

Waarom is matrassen testen belangrijk?

Omdat niet iedereen op dezelfde manier slaapt. Het is daarom erg belangrijk om een matras te hebben dat precies past bij jouw wensen. De ene persoon slaapt graag op een stevig matras en de ander juist op een zacht matras. Wij kunnen je wel vertellen wat de verschillen zijn tussen onze verschillende modellen, maar uiteindelijk moet jij zelf kiezen. Dan is het wel zo prettig dat je het matras ook even kunt testen, toch?

We hebben gekozen voor een periode van 100 dagen, omdat voor de meeste mensen een nieuw matras de eerste paar weken sowieso even wennen is. Maar in het geval van 100 dagen heeft je lichaam voldoende tijd om te wennen aan het nieuwe matras en kun je een echte afweging maken. De ervaring leert dat de meeste mensen in één keer goed kiezen in onze webshop. Slechts 3 procent van onze matrassen wordt weer opgehaald. Maak je dus niet al te veel zorgen over het keuzeproces, want we leggen graag de verschillen tussen onze matrassen uit. 

Kom je erachter dat je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt? Geen probleem, dan komen we het matras gewoon weer ophalen. We werken niet met het ruilen van producten of een tegoedbon. Wanneer je na het proefslapen niet tevreden bent, krijg je gewoon je geld terug. De opgehaalde matrassen laten we trouwens recyclen, dus je ontvang bij ons altijd een gloednieuw exemplaar. Dat vinden we wel zo hygiënisch.

Wat voor matrassen kan ik testen?

Allereerst hebben we natuurlijk matrassen in allerlei verschillende afmetingen. Bij Droomidee kun je zowel terecht voor enkele matrassen als dubbele matrassen. Daarnaast hebben we ook twee ‘twijfelaars’ in ons assortiment opgenomen. Deze matrassen zitten een beetje in tussen een- en tweepersoonsmatrassen. Ideaal voor iemand die wel veel slaapruimte wil hebben, maar niet zo’n grote slaapkamer heeft.

Al onze matrassen zijn uitgerust met een 7 zone pocketvering. Dat zullen we even uitleggen. Een pocketvering bestaat uit een groot aantal springveren, die zo in het matras zijn geplaatst dat ze elkaar niet aanraken. Daardoor bewegen de veren onafhankelijk van elkaar mee met jouw lichaam. Dat zorgt voor een fijne ondersteuning tijdens het slapen! Naast ondersteuning zorgt een pocketvering ook nog eens voor een betere ventilatie. Tijdens warme zomernachten lig je dus in een lekker koel bed. Dat draagt alleen maar bij aan een goede nachtrust.

Maar wat zijn dan die zeven zones? Onze pocketvering matrassen zijn opgedeeld in zeven verschillende comfortzones. Deze zones hebben verschillende diktes qua springveren, waardoor ze anders meebewegen met je lichaam. Sommige zones voelen daardoor zachter aan dan andere zones. Dat klinkt misschien oncomfortabel, maar dat is het juist niet! De zachte zones zitten op slimme plekken in het bed, zoals onder je schouders. Je ruggengraat ligt tijdens het slapen daardoor in een natuurlijke houding, waardoor je zonder enige klacht wakker wordt.

Lang slaapplezier

Onze matrassen gaan erg lang mee, waardoor je er langere tijd plezier van hebt! Omdat de matrassen zo lang goed blijven, krijg je van ons, naast het 100 dagen testen van de matrassen, wel 10 jaar garantie! Mocht er binnen die tijd een probleem met het matras optreden dat te wijten is aan de productie, dan krijg je van ons kosteloos een nieuwe. Lijkt zo’n heerlijk pocketvering matras je wel wat? Neem dan snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment!