Hoe kun je online matrassen vergelijken? Matrassen komen in diverse formaten, diktes en materialen, dus je hebt het een en ander af te wegen! Bij jouw online zoektocht naar een nieuw matras kun je matrassen vergelijken met onze hulp!

Onze productconfigurator in de Droomidee-webshop is een prima hulpmiddel om pocketvering matrassen te vergelijken en tot jouw keuze te komen. Al in een paar stappen kom je bij jouw ideale matras! Welke stappen zijn dit? Wij helpen je er doorheen in deze blog!

Stap 1: De breedte van de matrassen

Als je matrassen wilt vergelijken, maak je eerst een keuze in de breedtematen. De breedte van jouw pocketvering matras is van een aantal elementen afhankelijk:

  1. Zoek je een eenpersoons- of tweepersoonsmatras?
  2. Hoe groot ben je zelf (en is jouw partner)?
  3. Waar komt jouw bed met matras te staan: welke breedtemaat past hier?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoordt, zul je uitkomen bij een ideale breedtemaat. In onze webshop met productconfigurator zul je zien dat wij verschillende breedtematen hebben, namelijk: 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm en 180 cm. Zoek jij een specifieke breedtemaat die hier niet tussen staat? Dan kun je ook een matras op maat laten maken.

Stap 2: De lengtemaat van de matrassen

De tweede stap in het vergelijken van matrassen is het bepalen van de lengte van jouw matras. Ook de ideale lengtemaat vind je aan de hand van een aantal vragen:

  1. Wat is jouw eigen lengte (en die van je partner)?
  2. Waar staat jouw bed: welke lengtemaat past hier?

De meeste mensen zullen kiezen voor de reguliere lengtemaat van 200 cm. Echter hebben wij ook lengtematen voor iets langere mensen, namelijk: 210 cm en 220 cm. Voor iets kleinere mensen die ruimte willen besparen, beschikken wij ook over de lengtemaat van 190 cm.

Stap 3: Dikte van de matrassen

Bij de derde stap bepaal je de dikte van het matras. Het bepalen van de dikte heeft alles te maken met jouw gewicht en hoeveel comfort jij wilt. Zo hebben wij matrassen van 18 cm dik, die geschikt zijn voor mensen met een gewicht tot 80 kg. In onze matrassen van 22 cm dik hebben wij twee varianten: een matras van 22 cm dik met koudschuim (geschikt voor mensen tot 100 kg) en een matras van 22 cm dik met koudschuim en traagschuim (ook geschikt voor mensen tot 100 kg). Het matras van 22 cm dik met traagschuim geeft extra comfort: het traagschuim vormt zich naar jouw lichaam en biedt extra ondersteuning aan de drukpunten. Als jij weet welke dikte jij zoekt, wordt het matrassen vergelijken een stuk makkelijker!

Stap 4: Soort schuim

Bij stap 4 kies je het soort schuim voor jouw matras. De kern van al onze matrassen is hetzelfde: dit zijn 7 zone pocketvering matrassen, van hoge kwaliteit. Het verschil tussen de matrassen zit in het materiaal. Je kunt kiezen voor een matras met een koudschuimlaag, maar ook voor een matras met een koudschuimlaag en een traagschuimlaag.

Koudschuim

De koudschuimlaag heeft een open structuur: het voert makkelijk vocht af en ventileert uitstekend. Koudschuim is daarbij stevig en veerkrachtig, dit komt door de honingraatstructuur van de cellen binnen de koudschuimlaag.

Traagschuim

De traagschuimlaag staat ook wel bekend als ¨Memory foam¨ of ¨NASA-schuim¨.  Door dit schuim neemt het matras de vorm van je lichaam aan, als je erop ligt. Hierdoor wordt je lichaam beter ondersteund en de druk op jouw lichaam goed verdeeld.

Koudschuim en traagschuim in één matras

Een matras met koudschuim én traagschuim heeft aan de ene zijde een laag koudschuim en aan de andere zijde een laag traagschuim. Je hebt dan dus twee verschillende schuimsoorten in één matras. Zo heb je altijd een keuze: het koudschuim ligt iets steviger en koeler, maar in het traagschuim lig je juist iets zachter en warmer.

Matraskeuze in vier stappen

Als jij deze vier stappen in de productconfigurator hebt gemaakt, kom je uit bij jouw ideale matras en ben je snel klaar met matrassen vergelijken! Zo wordt keuzes maken echt makkelijk. Daarna hoef je jouw ideale matras alleen nog te bestellen en wordt hij binnen een paar dagen bij jou aan de deur bezorgd. Veel kiesplezier!