Als je goed wil slapen, is een koudschuim matras met optimale ventilatie van groot belang. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door! De goede ventilatie van een koudschuim matras zorgt niet alleen dat het heerlijk koel in bed blijft, maar zorgt bovendien voor een extra goede hygiëne en een optimale vochtregulatie.

Ventileert jouw matras wel goed genoeg deze warme dagen? Of ben jij inmiddels ook toe aan een koudschuim matras? Wij vertellen je alles over de voordelen van een goede ventilatie van dit matras in deze blog!

Waarom is een goede ventilatie bij een matras van belang?

Tijdens het slapen verlies je veel meer vocht dan je misschien zou denken! In je slaap kun je namelijk zweten en dit wil je zoveel mogelijk inperken. Waarom? Omdat je het hier behoorlijk warm van krijgt! Hierdoor kom je ´s avonds moeilijker in slaap, word je ´s ochtends misschien eerder wakker en slaap je over het algeheel minder comfortabel.

Een koudschuim matras ventileert goed en houdt de warmte zoveel mogelijk buiten het matras. De ventilatie zorgt ervoor dat jouw matras hygiënisch blijft en gaat nachtelijk zweten tegen. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je een beetje zweet (dit is nu eenmaal heel natuurlijk!), maar de vochtcirculatie van het koudschuim matras zal helpen bij het overdadig nachtelijke zweten.

Wat zorgt voor een goed ventilerend matras?

Een koudschuim matras beschikt over diverse eigenschappen die voor een goede ventilatie zorgen.

Zo heeft een koudschuim matras een “open celstructuur”. Met “open celstructuur” bedoelen we dat de cellen van het koudschuim relatief groot en open zijn. Hierdoor is het schuim erg luchtig, wat zorgt voor een goede ventilatie en optimale vochtopname.

Een ander voordeel is dat de koudschuim matrassen van Droomidee altijd 7 zone pocketvering matrassen zijn. Benieuwd naar de voordelen van een 7 zone pocketvering matras? Lees dan ook onze blog: Voordelen van 7 zones

Koudschuim matras: soorten en maten

Bij Droomidee hebben we koudschuim in diverse soorten en maten. Zo leveren wij koudschuim matrassen met:

Ook hebben wij koudschuim matrassen in alle denkbare formaten:

Koudschuim matras online kopen

Ben jij op zoek naar een matras met optimale ventilatie? Dan zit je goed bij de matrassenwebshop van Droomidee! Bij ons bestel je gemakkelijk het koudschuim matras in jouw uitvoering en formaat naar keuze.

Wanneer jouw bestelling is geplaatst, houden we je op de hoogte van de levering. Heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Droomidee. Wij wensen je alvast een goede koele nachtrust!