Ons pocketvering matras 160 x 200 is ons op één na breedste matras. Het is, naast het 180 x 200 cm matras, een gangbaar tweepersoonsmatras. Vooral wanneer jij en je partner beide slank van postuur zijn en niet al te breed slapen, is dit pocketvering matras van Droomidee een prima keuze. Wil je meer weten over dit matras? In deze blog vertellen we jou er alles over.

Het matras 160 x 200: ideaal voor twee personen

Bij Droomidee bieden we alle matrassen in een aantal verschillende maten. We hebben de matrassen zelfs in de lengtematen 210 en 220 cm! Naast dat verschil in breedte en lengte, hebben we ook verschillen in de diktes. Zo komen we bij het matras 160 x 200 tot drie verschillende opties:

Matras 160 x 200 x 18 cm

Het matras met een dikte van 18 cm is een stevig 7 zone pocketvering matras. De bovenste laag van het matras bestaat uit een koudschuim laag van 2 cm. Deze laag zorgt ervoor dat het matras comfortabel ligt. Het matras 160 x 200 x 18 cm is geschikt voor mensen tot 80 kg.

Matras 160 x 200 x 22 cm

Dit matras is net iets dikker dan het vorige matras. De koudschuim laag is hier namelijk 4 cm dik, in plaats van 2 cm.  Dit zorgt ervoor dat het matras een totale dikte heeft van 22 cm. Doordat de koudschuim laag wat dikker is, ligt het matras zachter van het vorige matras. Het matras 160 x 200 x 22 cm heeft een stevigheid van medium tot stevig en is geschikt tot een gewicht van 100 kg.

Matras 160 x 200 x 22 cm + traagschuim

Dit pocketvering matras is ook 22 cm dik, maar heeft naast een laag van koudschuim ook een laag van traagschuim. Het traagschuim zal, wanneer je erop gaat liggen, de vorm van je lichaam aannemen. Dit zorgt voor een nog betere ondersteuning. Daarbij is de gewichtsverdeling bij dit matras ook net wat beter. Het matras 160 x 200 x 22 cm + traagschuim is geschikt tot 100 kg.

Bij dit matras zit het koudschuim aan de ene kant van het matras en het traagschuim aan de andere kant. Dit geeft het voordeel dat je op verschillende kanten kunt liggen. Lig je liever iets steviger tijdens het slapen, leg je het koudschuim boven. Lig je liever iets zachter, dan draai je het traagschuim naar boven.

De voordelen van een matras van Droomidee

Elke matras van Droomidee is een 7 zone pocketvering matras. Deze matrassen zijn opgedeeld in 7 zones die wat zachter zijn en wat beter mee veren. Deze zachtere zones bevinden zich voornamelijk bij de schouders, rus en heupen. Hierdoor kan je stabieler liggen en kunnen fysieke klachten voorkomen worden.

Met de term pocketvering wordt bedoeld dat de veren los van elkaar verpakt zitten. Hierdoor kunnen ze los van elkaar goed blijven veren en kan het matras beter ventileren.

Een 7 zone pocketvering matras geeft dus een goede ondersteuning, heeft optimale vering en een uitstekende ventilatie.

Is dit het matras wat jij zoekt?

Zijn jij en jouw partner smal van stuk en slapen jullie niet al te breed? Of ben je op zoek naar een lekker breed bed voor jou alleen? In beide gevallen zou dit matras een optie kunnen zijn voor jou.

Ben je niet helemaal zeker of dit het juiste matras is voor jou? Bij Droomidee bieden we de service van 100 dagen proefslapen. Hiermee geven we jou de mogelijkheid om 100 nachten proef te slapen op jouw nieuwe matras. Ben je toch niet helemaal tevreden? Dan mag je het matras retourneren en kun je een ander matras kiezen uit onze webshop.

Heb je vragen over dit matras of één van onze andere matrassen? Kijk dan eens op onze vraag en antwoord-pagina of neem contact met ons op.