Veel mensen slapen niet goed door warme zomernachten, maar ook veel mensen hebben slaapproblemen in de koude maanden! Waardoor komt het en hoe kun je de koude nachten het beste doorkomen? Lees onze slaaptips om de koude winternachten te overleven!

Kou bestrijden met kou?

Het is koud, dus je wilt jezelf inpakken met extra dekens, dikke sokken, een joggingbroek over de blote benen en misschien zelfs een sweater. Dat snappen we helemaal, maar toch kun je dit beter niet doen! Als je slaapt, went je lichaam aan de kamertemperatuur. Je slaapt beter met een lichtelijk verlaagde lichaamstemperatuur, waardoor je jezelf dus juist beter niet kunt inpakken. Je moet er misschien eventjes doorheen, maar uiteindelijk zul je beter slapen!

Op de tocht

Een beetje koelte is dus juist goed voor je nachtrust. Echter is een koude tocht juist niet goed. Wanneer je op de tocht ligt, zul je meer draaien in je slaap, waardoor je hartslag zal verhogen en je vaker wakker wordt. Zorg dus dat je slaapkamer al voordat je gaat slapen op een goede temperatuur is en doe als je gaat slapen goed de deur en ramen dicht.

Meer of minder licht?

Ook licht bepaald hoe goed je nachtrust is en hoe goed je opstaat.  ‘s Ochtends is het in je voordeel om veel zonlicht te zien en hiermee een goede start van je dag te maken. ‘s Avonds is het juist andersom: probeer het licht dan zoveel mogelijk te mijden. Zet je elektronica daarom zeker een uur van tevoren uit. Vind je het lastig om niet op je telefoon te kijken? Zet hem uit en aan de oplader in een andere ruimte en regel een ouderwetse wekker, zodat je je niet verslaapt! Zo kom je met deze slaaptips de koude winternachten door!

Geen stress!

In de winter ligt je stressniveau over het algemeen lager, dus dat is een groot voordeel op je slaap in de koude maanden! Het stresshormoon cortisol daalt namelijk in de winter, waardoor jouw stressniveau ook daalt en je beter zult slapen.

Koudschuim of traagschuim matras

Jouw slaapcomfort, of het nu warm of koud is, heeft natuurlijk vooral ook te maken met jouw matras! Een matras is een persoonlijke keuze, het ligt er maar net aan wat jij fijn vindt liggen en wat het beste bij jouw lichaam past. Bij Droomidee heb je keuze uit diverse matrassen in diverse maten in koudschuim of traagschuim pocketvering.

Koudschuim pocketvering matrassen

Bij koudschuim matrassen wordt de nadruk gelegd op veerkracht en steun. Het wordt ook wel eens “High Resilience” of afgekort “HR-matras” genoemd. Het matras voert makkelijk vocht af en ventileert goed.

Bekijk bijvoorbeeld:

Traagschuim pocketvering matrassen

Traagschuim wordt ook wel “Memory foam” of “nasa schuim” genoemd. Wanneer je op dit matras gaat liggen, vormt het zich geheel naar je lichaam. Dit betekent dat er geen drukpunten zijn en je lichaam als het ware door het matras wordt omhult.

Bekijk bijvoorbeeld:

Lees ook onze blog over Koudschuim vs. Traagschuim

Slaap lekker in de winter op een matras van Droomidee

Hopelijk kom je met onze slaaptips goed de koude winternachten door! Wil je graag een matras van Droomidee aanschaffen om bij te dragen aan jouw goede nachtrust? Dat is een goed idee! Bij ons kun je 100 nachten proefslapen, zo weet je zeker dat je het goede matras hebt gekozen!