Je bent online op zoek naar een matras dat perfect bij jou past. Is dat een matras dat zich vormt naar jouw lichaam en langdurig in deze vorm blijft? Dan kom je al gauw allerlei verschillende termen tegen, zoals traagschuim, memory foam, NASA… Het lijken allemaal materialen die jij zoekt in een matras, maar wat is nu precies het verschil? Wij van Droomidee geven je antwoord op deze vraag!

Zoek je een matras in traagschuim, memory foam of NASA? Wij hebben hem voor je! Bekijk ons assortiment matrassen in onze matrassenwebshop.

Traagschuim, NASA of toch memory foam?

Ben je op zoek naar het verschil tussen traagschuim, NASA en memory foam, zodat je zeker weet dat je het matras aanschaft dat perfect bij jou past? Het kan je even doen duizelen als op internet het verschil tussen deze matrassen probeert te zoeken. Maar je hoeft niet verder te zoeken! Wij hebben je antwoord: er zit eigenlijk geen verschil tussen deze matrassen. Sommige matrassen-webshops en beddenwinkels maken gebruik van de term traagschuim en sommigen van NASA of memory foam. Simpel: er is dus geen verschil!

Bij Droomidee geven we de voorkeur aan de term traagschuim. Waarom verschillende winkels kiezen voor verschillende namen, zal uiteindelijk met smaak, doelgroep en marketingdoeleinden te maken hebben. Zo klinkt NASA-schuim interessant en wetenschappelijk, terwijl Memory Foam weer wat zachter klinkt. Het is een beetje te vergelijken met Cola Zero voor mannen en Cola Light voor vrouwen: hetzelfde product, verschillende namen.

Matrassen met traagschuim

Bij Droomidee kiezen we voor de term ¨traagschuim¨, omdat wij een matrassenwinkel zonder poespas zijn. Het zegt precies wat het is: een matras met schuim dat zich naar het lichaam vormt en traag weer uit deze vorm gaat. Dat is traagschuim in een notendop.

Op zoek naar een traagschuim matras in jouw maat? Wij hebben matrassen in allerlei maten van 80 x 200 tot 180 x 200, maar ook in lengtemaat 210 of 220. Op zoek naar een specifieke breedte en/of lengte? Dan kunnen wij jouw nieuwe matrassen ook op maat laten maken!

Eigenschappen traagschuim

Een matras met traagschuim zakt langzaam (oftewel traag) in wanneer je erop gaat liggen en komt na het opstaan ook weer langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terug. Met dit matras ervaar je een optimale ondersteuning, vermindering van de drukpunten en een verbeterde lichaamstemperatuur. Het schuim zorgt voor minder drukpunten, waardoor de doorbloeding van het lichaam verbetert en je meer ontspannen kunt liggen. Dit betekent minder draaien tijdens het slapen en een verbeterde nachtrust. Ook kan het verlichting bieden bij terugkerende fysieke klachten, zoals rugklachten en nekklachten.

Een traagschuim matras bestaat nooit volledig uit traagschuim. Het matras heeft namelijk naast het schuim een veerkrachtige drager nodig. Bij Droomidee maken we hiervoor een combinatie van 7 zone pocket vering en koudschuim.

Benieuwd naar zo’n matras met een combinatie van pocketvering, traagschuim en koudschuim? Bekijk ons assortiment 7 zone pocketvering matrassen.

Voor wie is dit matras geschikt?

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  1. Heb jij het graag lekker warm in bed?
  2. Vind je het prettig als een matras zich als een mal naar jouw lichaam vormt?
  3. Ben je op zoek naar een stevige ondersteuning, optimaal ligcomfort en een vermindering van de drukpunten?

Als je al deze vragen met een “Ja” hebt beantwoord, dan is een matras met traagschuim vast iets voor jou!

Traagschuimmatrassen van Droomidee

Een traagschuim matras van Droomidee vormt zich naar jouw lichaam, geeft geen kuilvorming en zorgt voor een optimaal ligcomfort. Klinkt dat als iets voor jou? Schaf dan een nieuw matras aan in onze matrassenwebshop.

Meer weten over onze garantie, 100 dagen proefslapen, bezorging? Neem dan een kijkje op onze Droomidee-website of neem gerust contact op met de klantenservice.