Verschil schuim en binnenveringsmatras

Er zijn onwijs veel soorten matrassen. Bekende matrassen zijn schuimmatrassen en een binnenveringsmatrassen. Dit zijn vaak het type matras waaruit je een keuze kan maken in grote winkelketens als Ikea en Beter Bed. Maar wat is nou het verschil tussen een schuim en binnenveringsmatras? En voor welk matras kan jij het beste kiezen? Dat vertellen we je graag in deze blog.

Een schuimmatras

Je raadt het misschien al, maar een schuimmatras is een matras gemaakt van schuim. De goedkoopste matrassen zijn vaak schuimmatrassen. Maar deze matrassen bieden niet altijd de beste ondersteuning. Er zijn verschillende soorten schuimmatrassen. Zo zijn er koudschuim matrassen maar ook traagschuim matrassen. Koudschuim matrassen zijn in koude vormmallen gegoten, vandaar dat ze zo heten. Een koudschuim matras wordt gemaakt van polyurethaan, een duurzaam en veerkrachtig materiaal. Traagschuim matrassen worden van een ander materiaal gemaakt, namelijk van visco-elastisch polyurethaan. Traagschuim wordt zo genoemd omdat het langzaam naar je lichaam toe vormt. Dit voelt heel comfortabel aan. Andere bekende namen voor dit soort schuimmatras is memoryschuim en nasa schuim. Een matras van traagschuim voelt heerlijk aan, maar biedt niet altijd de juiste lichaamsondersteuning en deze matrassen ventileren ook niet zo goed als andere matrassen.

Een binnenveringsmatras

Een traditioneel binnenveringsmatras heeft aan de binnenkant een kern van stalen springveren die door middel van een spiraal veer aan elkaar zijn gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat de veren allemaal tegelijk bewegen, waardoor je een soms een ongewenst trampoline effect krijgt. De dikte van het staaldraad, het aantal slagen, en de vorm van de individuele veren, bepalen de kwaliteit van het matras.

Verschil schuim en binnenveringsmatras

Zoals je ziet zijn beide matrassen eigenlijk totaal verschillend. Waar er bij een schuimmatras het matras volledig uit schuim bestaat voelt een binnenveringsmatras aangenaam aan door de stalen veren die erin zitten. Je kan het beste een matras uitproberen voordat je deze houdt. Dit kan je doen in een winkel, maar nog beter is het om een matras te testen door proef te slapen. Bij Droomidee hebben wij geen schuim en binnenveringsmatrassen maar pocketveringmatrassen. Lees de voor-en nadelen van pocketvering en binnenvering. Bij ons kan je 100 dagen proefslapen!

Andere soorten matrassen

Een schuim en binnenveringsmatras zijn beide klassieke matrassen. Maar inmiddels bestaan er veel meer soorten matrassen die van betere kwaliteit zijn dan deze matrassen. Een van de beste en duurdere matrassoorten is een pocketveermatras. De kern van dit matras bestaat uit veren die in losse “pockets” zitten, waardoor ze los van elkaar kunnen veren. Zo blijft je ruggenwervel ten alle tijden recht als je slaapt. Wij verkopen op Droomidee.nl dan ook alleen pocketveringmatrassen, want we willen jou het allerbeste bieden. Lees hier meer over de pocketveermatrassen van Droomidee.nl.

Welk matras kiezen?

Welk matras het beste bij jou past is per persoon verschillend. Wij geven je graag advies zodat je de beste keuze kan maken. Neem contact met ons op voor meer informatie. Daarnaast is het altijd goed om een matras eerst uit te proberen. Maak vooral gebruikt van onze service ” 100 dagen proefslapen” om een matras zo optimaal mogelijk te kunnen testen.