Pocketvering en Bonellvering worden nogal eens door elkaar gehaald. Veel mensen denken dat het in feite hetzelfde is en anderen verwisselen de twee bij het maken van een keuze uit een pocketvering of Bonellvering matras. De verwarring is goed te verklaren. In beide soorten matrassen is er sprake van vering. Toch zijn er duidelijke verschillen die zorgen voor belangrijke voor- en nadelen van beide matrassen. Wil jij een keuze maken uit een pocketvering of een Bonellvering matras? Wij vertellen je wat de verschillen, de voordelen en de nadelen zijn.

Pocketvering en bonellvering

Wat is Bonellvering precies?

Bonellvering matrassen worden ook wel Bonell-springmatrassystemen genoemd. Deze matrassen behoren tot de meest traditionele uitvoeringen van de binnenveringmatrassen. Je hebt niet alleen Bonellvering matrassen. Wanneer je zou willen kun je bijvoorbeeld ook een Bonellvering bank kopen voor de woonkamer. Het systeem wordt dus in meerdere producten toegepast. De Bonell-veer heeft een zandlopervorm en is onderling verbonden met een netwerk van metaal om het veersysteem te maken. Als je een keuze wilt maken uit binnenvering of pocketvering, dan kun je deze keuze alleen goed maken als je weet wat de voor- en nadelen van beide opties zijn.

Wat zijn de voordelen van Bonellvering?

Bonell geveerde matrassen zijn traditionele matrassen en ventileren over het algemeen goed. Een bijkomend voordeel is dat ze vaak erg voordelig zijn.

Wat zijn de nadelen van Bonellvering?

Veel mensen die een Bonellvering matras aanschaffen schrijven hier een recensie over in deze online tijd. Een veel gelezen klacht in de gemiddelde Bonell binnenveringsmatras review is wel dat er snel drukpunten ontstaan. Daarnaast staat het matras bekend om problemen met de bewegingsoverdracht en dat men het gevoel heeft om op een “trampoline” te liggen, doordat het geheel doorbuigd en de veren niet afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.

Wat is pocketvering precies?

Pocketveren zijn veersystemen die individueel ingepakt zijn binnen het matras. Vervolgens zijn zij vast gestikt onder een comfort laag van schuim of ander materiaal. Doordat de pocketveren volledig onafhankelijk van elkaar functioneren ontstaat er een gelijkmatige ondersteuning. Een pocketvering matras kan los worden aangeschaft voor op een regulier bed, maar een pocketvering boxsping is ook mogelijk. Doordat de pocketvering wordt bedekt met een comfort laag profiteer je van zowel het comfort van de veren als de voordelen van de schuimlaag.

Wat zijn de voordelen van pocketvering?

Het comfort van een pocketvering matras ligt erg hoog. De veren bieden elk een afzonderlijke ondersteuning, waardoor er niet snel drukpunten ontstaan en je profiteert van een gelijkmatig gevoel. Pocketvering matrassen worden gemaakt van duurzame materialen, waardoor de levensduur lang is en staan ze bekend om hun erg goede ventilatie.

Wat zijn de nadelen van pocketvering?

Een nadeel kan de comfort laag zijn van dit matras. De pocketveren kunnen van uitstekende kwaliteit zijn, maar als de schuimlaag van slechte kwaliteit is kan het matras toch zeer oncomfortabel aanvoelen. Het is daarom altijd belangrijk om niet alleen te kijken naar de kwaliteit van de pocketveren en de hoeveelheid pocketveren, maar vooral ook naar de bestaande kwaliteit van de comfort laag. Over het algemeen is te zien dat matrassen met pocketveren duurder zijn dan andere matrassen.

Kies jij voor pocketvering of Bonellvering?

Er zijn veel verschillen tussen pocketvering en bonellvering. Het gaat erom dat het matras goed bij jou past. Ga daarom altijd uit van wat jij belangrijk vindt en wat jij nodig hebt voor een goede nachtrust. Natuurlijk kan Droomidee je adviseren bij het maken van een keuze uit ons assortiment. Neem gerust eens contact met ons op.