Voor- en nadelen van pocketvering en binnenvering verschil binnenvering en pocketvering 740x495.jpeg Droomidee

Binnenveringsmatrassen (ook wel bonellvering) en pocketveringsmatrassen zijn beide populaire matrastypes. De kern van beide type matrassen bestaat uit staaldraad veren die voor een goede ondersteuning zorgen. De stalen veren bewegen mee bij lichte druk, maar ook zwaardere gewichten bieden de stalen veren voldoende steun. Naast deze overeenkomst zijn er ook verschillen tussen beide type matrassen. Lees hier meer over het verschil binnenvering en pocketvering.

Het verschil tussen pocketvering en binnenvering

Er is één groot verschil tussen pocketvering en binnenvering en dat is hoe de veren verpakt zijn. Bij een binnenveringsmatras zijn de veren met elkaar verbonden door middel van staaldraad. Deze veren bewegen dan ook mee met elkaar. In een pocketvering matras zijn alle veren stuk voor stuk verpakt in een aparte hoes van textiel. Dit zorgt er ten eerste voor dat het matras minder piept, maar het grootste voordeel is dat de veren zo los van elkaar bewegen. Hierdoor biedt een pocketveringsmatras een betere ondersteuning. Je merkt echt het verschil tussen beide matrassen. Een pocketveringsmatras voelt erg comfortabel aan. Daarnaast is nog een bijkomend voordeel dat een pocketveringsmatras geschikt is voor elektrische verstelbare bedbodems. Een binnenveringsmatras is hier niet geschikt voor omdat de stalen veringen in elkaar kunnen komen te zitten. Een binnenveringsmatras en een pocketveringsmatras Je weet inmiddels wat het verschil is tussen binnenveringsmatras en pocketvering. Het zit hem allemaal in de stalen veren! Maar welk matras is de beste optie voor jou? We geven je de voor- en nadelen van beide matrastypes.

De voordelen van een binnenveringsmatras

  • Een binnenveringsmatras is een goedkopere optie. Heb je weinig budget en heb je wel interesse in een matras met veren? Dan is een binnenveringsmatras een goede keuze. Dit matrastype is goedkoper dan een pocketveringsmatras.
  • Een sterk matras. Een binnenveringsmatras gaat lang mee, want de stalen veren zijn erg sterk en zullen niet snel hun kracht verliezen. Uiteraard geldt dat kwaliteit per matras en merk kan verschillen. Het is altijd slim om eerst de referenties te lezen voordat je een matras koopt. De algemene regels is, hoe meer slagen in een veer ( hoe vaak de veer ronddraait), hoe soepeler het matras is. Als laatste maakt de dikte van de veer ook uit. Hoe dikker, hoe steviger het matras zal zijn.
  • Goede ventilatie. De ventilatie van een binnenveringsmatras is goed, want bij elke beweging wordt er lucht verplaatst in het matras. Let wel op dat de afdekmaterialen van het matras voldoende luchtdoorlatend zijn.

De nadelen van een binnenveringsmatras

  • Een binnenveringsmatras geeft niet altijd voldoende ondersteuning. De veren in het matras bewegen namelijk tegelijkertijd, omdat ze met elkaar verbonden zijn. Hierdoor krijgt je soms een trampoline effect en wordt er niet voldoende ondersteuning geboden. De druk is overal gelijk, waardoor er geen goede ergonomische ondersteuning is.
  • Een binnenveringsmatras is niet geschikt voor verstelbare bedbodems. De veren kunnen hierdoor namelijk in elkaar verstrikt raken.

De voordelen van een pocketveringsmatras

  • Een pocketveringsmatras geeft erg goede ondersteuning. Elke veer beweegt namelijk los van de anderen. Waardoor het matras zich precies aan jouw lichaam aanpast. Dit ligt erg comfortabel en slaapt heerlijk. Daarnaast kan je lichaam zo goed tot rust komen.
  • Een pocketveringsmatras is sterk en gaat daarom lang mee. De stalen veren zullen niet snel hun sterkte verliezen. Om de kwaliteit van het matras te bepalen is het goed om naar de dikte en de slagen van de veren te kijken.
  • In pocketveringsmatrassen zijn vaak verschillende zones aangebracht. Dit zijn delen waar de veren dikker zijn dan op andere delen. Zo kan er per deel van het matras de gewenste ondersteuning worden geboden.
  • Goede ventilatie. Net zoals bij een binnenveringsmatras heeft een pocketveringsmatras goede ventilatie. Bij elke beweging wordt er lucht verplaatst in het matras. Dit maakt de matrassen uitermate geschikt voor mensen die veel transpireren of het snel warm hebben.
  • Geschikt voor verstelbare bedbodems. Een pocketveringsmatras is geschikt voor verstelbare bedbodems. Omdat de veren los van elkaar verpakt zijn in hoesjes is er geen kans dat de veren in elkaar komen te zitten.

De nadelen van een pocketveringsmatras

Een pocketveringsmatras is in het algemeen duurder dan een binnenveringsmatras. Maar voor een hogere prijs krijg je dan ook comfort terug.
Een pocketveringsmatras is niet geschikt voor mensen met huisstofmijt allergie. In de losse hoezen kan stof zich namelijk makkelijk ophopen. Bij deze allergie is het aan te raden om voor een matras zonder veren te kiezen.

Kiezen voor een pocketveringsmatras

Denk je dat een pocketveringsmatras de beste keuze is? Dan is het altijd goed om het matras eerst uit te proberen. Bij Droomidee.nl bieden we een proefperiode van 100 dagen aan. Zo kan je in alle rust het matras testen. Heb je interesse in een pocketveringsmatras? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op voor meer informatie.