Rechthoekig, Frans, rond, achthoekig, driehoekig, rechthoekig met uitsnede en trapezium. Dit zijn enkele voorbeelden van een op maat gemaakt matras. Deze zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen die een caravan, vouwwagen, eigengemaakt bed, wiegje of boot hebben, waarvoor een speciaal op maat gemaakt matras nodig is. Zo is er voor ieder wat wils en is slaapcomfort niet alleen voor thuis, maar ook mogelijk op vakantie of onderweg.

Echter is een op maat gemaakt matras in een caravan of vouwwagen niet altijd gemaakt voor het grootste comfort of het beste voor het lichaam. Vooral omdat er niet van uit gegaan wordt dat men voor een langdurige periode in een van deze verblijft.

Voor thuis is het begrip ‘op maat gemaakt matras’ niet alleen een matras dat op de juiste maat wordt gesneden. Daarnaast kan de betekenis ‘op maat gemaakt’ ook staan voor de matrassen die passen bij de slaapwensen van de consument.

Voordelen van een goed op maat gemaakt matras

Een matras uitzoeken kan ontzettend lastig zijn. Veiligheid, kwaliteit, ventilatie en bijvoorbeeld duurzaamheid zijn kenmerken die door het hoofd gaan. Ieder mens is anders, er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en er zijn persoonlijke voorkeuren die om de hoek kijken. Een standaard matras kan misschien niet voldoen aan het plaatje en niet voldoende ondersteuning bieden. Een goed ondersteunend matras kan zorgen voor vermindering van nek- en rugklachten. Daarnaast kan een goed matras zorgen voor een goede nachtrust en een fit gevoel in de ochtend.

Naast een matras die past bij de voorkeuren en wensen profiel zijn keurmerken en certificering belangrijk, omdat deze de kwaliteit en veiligheid garanderen van het matras. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een nieuw matras.

Soort materiaal

Een matras op maat kan gemaakt worden van 3 verschillende soorten materiaal: Polyether, Koudschuim of Pocketvering

  Een Polyether matras wordt veelal gebruikt voor een bed dat niet vaak of langdurig in gebruik is, denk hierbij aan een logeerbed. Het Polyether gaat rond de 5 jaar mee (bij normaal gebruik) en het is vooral qua prijs voordelig. De nadelen zijn dat het snel kuilvorming krijgt, minder ventileert en daardoor ook kan gaan schimmelen.

 Koudschuim matrassen zijn populair onder de caravans en vouwwagens. Het is makkelijk op maat te maken, het schimmelt niet en het ligt redelijk comfortabel. Ook is het materiaal duurzaam en gaat het langer mee. Een tipje van de sluier, Pantera koudschuim matrassen zijn een echte aanrader.

 Een pocketvering matras verklapt het misschien al in de naam. Het matras heeft vooral veren (wel honderden) die worden bedekt met een laag schuim en daarom heen een matrashoes. Elke pocketveer beweegt mee met je lichaam mee en dat zorgt voor een goede steun precies daar waar dat nodig is voor het lichaam.

Wanneer je kiest voor een op maat gemaakt matras, is het van belang dat je precies weet wat er bij jou past. Je komt hier vaak achter door om advies te vragen bij een expert op het gebied van matrassen. Ook is het aan te raden om gebruik te maken van een periode proefslapen. Bij Droomidee is dit 100 dagen. Mocht het matras dan bij nader inzien toch niet naar wens zijn, kan het matras geretourneerd worden.

Er komt dus wel wat om de hoek kijken bij het kiezen van een juist matras. Onthoud goed, niets is zo belangrijk als een goede nachtrust!

 


Aanbevolen producten