Wat zijn de voordelen van een traagschuim matras? Doordat het matras zeer drukverlagend werkt, is dit matras bijvoorbeeld populair in de gezondheidszorg. Niet dat dat betekent dat je alleen een traagschuim matras in huis kunt nemen als je erge klachten ervaart. Je kunt er ook van genieten als je geen of weinig klachten hebt!

Benieuwd naar de voordelen van een traagschuim matras en of het iets voor jou is? Lees dan vooral deze blog.

Het traagschuim matras: de voordelen

De meest herkenbare eigenschap van traagschuim is dat het zich goed vormt naar jouw lichaam. Normaal gesproken veert schuim snel terug als je het hebt ingedrukt, maar bij traagschuim werkt dit net even anders. Je zult het zelf zien wanneer je jouw hand erop legt: het schuim vormt zich zeer langzaam terug naar zijn oorspronkelijke staat.

Deze traagheid is er niet zomaar, het heeft een belangrijk doel! Doordat het traagschuim zich zo optimaal aanpast, is het heel comfortabel en wordt de druk over het lichaam goed verdeeld. Wanneer je last hebt van klachten aan de nek, schouders, rug of heupen kan traagschuim dus goed helpen vanwege zijn drukverlagende eigenschappen. Hierdoor slaap je beter en functioneer je beter overdag.

Een traagschuim matras bestaat over het algemeen niet compleet uit traagschuim. Gelukkig maar, want dat zou veel te zacht zijn! Je hebt wel een beetje tegendruk nodig. Deze tegendruk wordt mogelijk gemaakt door het traagschuim met ander materiaal te combineren. Bij Droomidee combineren we het traagschuim met onze pocketvering matrassen, die ook zijn voorzien van een laag koudschuim.

Kenmerken pocketvering matras met traagschuim

De pocketvering biedt de juiste druk in combinatie met het traagschuim matras. Bij een pocketvering matras is er een stevige vering die per stuk verpakt is. De veren zijn dus niet aan elkaar verbonden en bewegen onafhankelijk van elkaar. Hierdoor blijft de druk optimaal en zullen de veren bij beweging nooit in elkaar verstrengelen.

Past een traagschuim matras bij jou?

Het traagschuim matras is dankzij zijn aanpassingsvermogen zeer comfortabel en eigenlijk geschikt voor iedereen! Maar, hoe iemand het liefste slaapt is natuurlijk heel persoonlijk. Soms zien we bijvoorbeeld dat het matras niet zo geschikt is voor mensen die het snel heet hebben in bed. Als je het snel heet hebt, wil je namelijk niet ook nog eens op een warm matras liggen dat zich als het ware om jouw lichaam vormt. In dat geval is een matras met koudschuim een betere keuze voor jou.

Voor mensen met fysieke klachten kan het traagschuim matras een oplossing bieden. Ben je benieuwd of het matras iets voor jou is, maar ben je niet helemaal zeker van je zaak? Geen zorgen, bij Droomidee kun je 100 dagen proefslapen! Dit betekent dat wij jouw nieuwe matras toesturen, maar dat je 100 dagen bedenktijd hebt. In die tijd kun je het matras testen en kun je het terugsturen als het toch niet naar behoren is.

Droomidee: bestel jouw nieuwe matras met gemak

Klinkt een traagschuim matras als een matras voor jou? Bestel hem gemakkelijk online bij Droomidee! Kies het formaat naar jouw keuze door middel van de configurator in de webshop.

Staat jouw ideale maat er niet tussen? Dan kies je voor een matras op maat! Geef jouw maten aan ons door en wij nemen jouw nieuwe matras in productie.

Het team van Droomidee wenst je alvast zachte nachten toe op jouw traagschuim matras!