Als je, zelfs met je partner naast je, genoeg ruimte wil hebben om heerlijk te woelen in bed, gaat er niets boven een 180×200 matras. Hiermee heb je meer dan genoeg ruimte om jezelf een heerlijke nachtrust te geven. Als je echt comfortabel wil slapen, raden we overigens aan om altijd te kiezen voor een 180×200 pocketvering matras. Deze matrassen zijn namelijk voorzien van specifieke comfortzones, waarmee je lichaam de perfecte houding aanneemt en je dus heerlijk slaapt, zonder risico op lichamelijke klachten en dus voorkomen van kuilvorming matras.

Wat is pocketvering?

Pocketveringmatrassen zijn matrassen die opgebouwd zijn uit een groot aantal veren, die per stuk ingepakt zijn in ‘zakjes’. De 180×200 matrassen beschikken over honderden veren, die ieder per stuk verpakt zijn, zodat ze elkaar niet raken. Het grote verschil met de ingepakte veren en de conventionele veren, is dat deze los van elkaar bewegen. Bij conventionele matrassen zijn de veren aan elkaar verbonden, waardoor deze een wiegend effect genereren. Zeker voor mensen die gewend zijn op een waterbed te slapen, zijn dit soort matrassen een goede overstap. Tegenwoordig zien we steeds meer dat er pocketvering matrassen gekocht worden, onder andere ook bij boxsprings.

Een 180×200 pocketvering matras is net een stuk comfortabeler dan een matras met conventionele vering, aangezien hier speciaal rekening is gehouden met comfortzones. Bij gebieden zoals de heupen en schouders, zijn de veren wat zachter afgesteld, waardoor je net wat comfortabeler ligt. Deze comfortzones zorgen er ook meteen voor dat je met een rechte rug op het matras ligt, waarmee rug-, schouder- en nekklachten voorkomen worden.

Hoelang gaat een pocketvering 180×200 matras mee?

Naast de vele voordelen die pocketvering matrassen hebben voor de lighouding, gaan ze ook nog eens een stuk langer mee. Doordat de veren los van elkaar verpakt zijn (en dus beschermd worden), ondervinden deze minder slijtage. Tussen de pockets zit ook nog eens een luchtlaag, wat zorgt voor een goede ventilatie. Hierdoor ontstaat er dus geen vocht in het matras, wat de levensduur ook weer ten goede komt.

Gemiddeld genomen gaat een 180×200 pocketvering matras zo’n 10 tot 14 jaar mee.

Kuilvorming in een 180×200 matras

Doordat de veren van een pocketveringmatras niet in elkaar haken, wordt ook kuilvorming in het matras voorkomen. Dit is ook meteen weer beter voor je houding, waardoor rug-, schouder- en nekklachten voorkomen worden. Een pocketveringmatras met 7-zonetechniek zorgt er ook voor dat je overdag een stuk fitter bent. Doordat je een betere houding aanneemt tijdens je nachtrust, ben je overdag veel beter uitgerust.

Proefslapen

Er is maar één manier om erachter te komen of een 180×200 pocketveringmatras bij jou past en of jij hier comfortabel op kan slapen. Je zult het gewoon moeten proberen! Bestel je matras bij een webshop zoals Droomidee, waarbij je de mogelijkheid hebt om je nieuwe matras 100 nachten te proberen. Mocht het niet bevallen (wat we ons absoluut niet kunnen voorstellen), kun je het matras binnen deze 100 dagen gratis retourneren. Kies dus snel jouw nieuwe kingsize pocketveringmatras uit, bestel het, en geniet van een heerlijke nachtrust!


Aanbevolen producten