Een kindermatras, heb je er al eens over nagedacht waar dit aan moet voldoen? Want net zoals bij een matras voor volwassenen, moet een matras voor kinderen een aantal wensen kunnen waarmaken. Waarom? Hoe beter het matras van jouw kind, hoe beter het zal slapen. Een goede nachtrust draagt bij aan de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind, dus de slaap is heel belangrijk!

Waar moet je dan precies op letten bij het aanschaffen van een matras voor kinderen? Wij van Droomidee hebben alles wat je moet weten over een matras voor kinderen voor je op een rijtje gezet!

Goede slaap = een goede ontwikkeling van jouw kind

Een goed matras voor kinderen en daarmee een goede slaap is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, omdat dit invloed heeft op de hersenen en de groei van het lichaam. Een slechte of korte nachtrust kan dus van negatieve invloed zijn en dat wil je natuurlijk niet!

Qua fysieke invloed weten we dat er door weinig slaap een groeiachterstand kan ontstaan. Wanneer kinderen in diepe slaap zijn, wordt er namelijk een groeihormoon aangemaakt, die dode cellen vervangt en beschadigde cellen herstelt. Als het kind nauwelijks in diepe slaap komt, wordt dit dus negatief beïnvloed.

Qua ontwikkeling van de hersenen is slaap erg belangrijk voor kinderen, omdat de hersenen groeien in de REM-fase. REM staat voor Rapid Eye Movement. Kinderen horen in de helft van hun slaaptijd in deze fase te zitten. Als ze minder slapen, wordt dit dus ook hier negatief beïnvloed.

Wil jij de ontwikkeling en gezondheid van jouw kind positief beïnvloeden? Kies dan voor een goed matras voor kinderen. Wat is een goed matras voor kinderen? Daar vertellen we je graag meer over in deze blog!

Wat is een goed kindermatras?

Net als een matras voor volwassenen, moet een kindermatras aan bepaalde wensen voldoen die ervoor zorgen dat jouw kind goed kan slapen. Vaak denken mensen dat het voor kinderen niet zoveel uitmaakt wat voor matras ze hebben, maar dat is zeker niet waar. Ook kinderen hebben fysiek en mentaal veel baat bij een goed matras!

Waar kun je bij de aanschaf bij een kindermatras op letten? Let bijvoorbeeld op deze punten:

  • Vering en stevigheid
  • Ventilatie
  • Lichaamsondersteuning
  • Materiaal
  • Formaat en matrasdikte

Stevigheid en vering

Controleer bij een matras voor kinderen altijd of het matras is voorzien van een goede vering. Check of het matras meeveert als jouw kind erop ligt en ook weer optimaal terugveert. Hierbij let je op of een matras niet te weinig veert: dan kan het te hard of juist te zacht zijn. Dit is beiden niet wat je zoekt. Het is belangrijk dat het matras stevig is en goed meeveert.

Onze pocketveringmatrassen van 80×200 cm of 90×200 cm hebben een optimale vering, zijn stevig en ideaal als matras voor kinderen.

Ventilatie

Dat volwassen ´s nachts kunnen transpireren, dat wist je natuurlijk wel. Maar heb je er ook bij stilgestaan dat kinderen dit ook doen? Een matras voor kinderen moet dus goed ventileren, zodat jouw kind het niet te warm krijgt tijdens het slapen. Onze matrassen met koudschuim ventileren uitstekend en zijn geschikt voor kinderen.

Lichaamsondersteuning

Jouw kind is misschien nog een lichtgewicht, maar iedereen heeft een goede ondersteuning nodig tijdens de slaap! Kies voor een matras met voldoende ondersteuning, zoals onze pocketvering matrassen met 7 zones die extra ondersteuning geven tijdens de nachtrust.

Materiaal

Een matras voor kinderen wordt meestal gefabriceerd uit polyether, latex of koudschuim. Koudschuim is hiervoor veruit de beste keuze, vanwege de open celstructuur en veerkracht. Polyether en latex hebben een gesloten celstructuur en zijn niet voldoende veerkrachtig.

Bij Droomidee hebben we een uitgebreid assortiment aan veerkrachtige koudschuim matrassen en traagschuim matrassen.

Formaat en matrasdikte

Bij het uitzoeken van een matras voor kinderen let je natuurlijk ook op het formaat en de dikte. Zorg dat het formaat van het matras lang en breed genoeg is voor jouw kind. De meest gangbare formaten voor kinderen zijn 80×200 cm en 90×200 cm.

De dikte van een matras voor kinderen moet minimaal 10 cm moeten zijn, maar het liefst nog een stuk dikker. Droomidee hanteert voor kinderen de gangbare matrasdikte van 18 cm.

Goed kindermatras online bestellen

Je leest het: bij Droomidee kun je niet alleen terecht voor een matras voor volwassenen, maar ook voor een kindermatras! Kies door middel van onze handige configurator in de webshop gemakkelijk het ideale matras voor jouw kind en al binnen enkele dagen wordt deze aan huis geleverd.

Droomidee levert tevens matrassen op maat, medische matrassen en extra lange matrassen in lengtemaat 210 cm of lengtemaat 220 cm. Kind of volwassene, wij hebben voor ieder wat wils!