Waarom een traagschuim matras?

traagschuim matras

Wellicht heb je het al vaak voorbij zien komen: ene traagschuim matras. Maar wat is traagschuim precies en wat zijn de voordelen ervan? In deze blog vertellen we jou wat meer over traagschuim, wat de voordelen van een traagschuim matras zijn en welke mogelijkheden je hebt bij Droomidee. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder.

Wat is traagschuim?

Traagschuim wordt ook wel memory foam of NASA-schuim genoemd. Het schuim heeft de naam traagschuim gekregen, omdat het trager terug is in zijn oorspronkelijke vorm dan bijvoorbeeld koudschuim. Het onthoudt als het ware een tijdje de vorm van de druk die erop gelegen heeft.

Traagschuim wordt dus ook wel NASA-schuim genoemd. Deze naam is afkomstig van het ontstaan van het schuim. In 1966 heeft NASA dit schuim namelijk ontwikkeld. Het was toen bedoeld om de druk, die bij het lanceren van een raket gecreëerd wordt, beter over het lichaam te kunnen verdelen. Uiteindelijk heeft NASA het traagschuim niet in de praktijk gebruikt, maar is het schuim uiteindelijk in het medische veld terecht gekomen.

Waar kom je een traagschuim matras tegen?

Het traagschuim past zich aan het lichaam aan door het lichaamsgewicht. Naast de invloed van het gewicht, heeft ook de lichaamstemperatuur invloed op een traagschuim matras. Wanneer het schuim warm wordt door het lichaam, wordt het zachter. Het kan daarom zelfs zo zijn dat het matras in de zomer zachter aanvoelt dan in de winter.

Het traagschuim is dus uiteindelijke in het medische veld terecht gekomen, zoals zieken- en verpleeghuizen. Het materiaal is ideaal voor matrassen voor in de zorg, omdat het schuim zich geheel naar het lichaam vormt wanneer je erop gaat liggen, door het gewicht en temperatuur. Daardoor wordt het lichaamsgewicht goed verdeeld en krijgt het lichaam optimale ondersteuningen. De druk wordt zo optimaal verdeeld.

Door die betere verdeling van het gewicht van het lichaam, zal de doorbloeding ook beter blijven. Vooral wanneer mensen voor een langere periode in bed moeten liggen, is dit erg belangrijk.

Wat zijn de voordelen van een traagschuim matras?

Waarschijnlijk heb je nu al wel een duidelijk beeld van de voordelen van een traagschuim matras, maar we zullen het nog even overzichtelijk voor je op een rijtje zetten:

  • Het matras vormt zich geheel naar jouw lichaam.
  • Het schuim reageert op de lichaamstempratuur.
  • Het matras is geschikt voor veelvuldig gebruik, zoals in ziekenhuizen.
  • Het traagschuim zorgt voor ultieme comfort.

De mogelijkheden van een traagschuim matras bij Droomidee

Bij Droomidee hebben we een breed aanbod aan matrassen. Zo hebben we maar liefst zes verschillende breedte maten: 80, 90, 120, 140, 160 en 180 cm breed. In principe hebben al deze matrassen een standaardlengte van 200 cm, maar mocht je wat langer zijn en meer ruimte nodig hebben, is dat ook geen probleem. We verkopen onze matrassen namelijk ook in de lengtes 210 en 220 cm.

Alle matrassen van Droomidee zijn in drie verschillende diktes te koop. Eén van deze diktes is een traagschuim matras. Het matras is 22 cm dik en is opgebouwd uit pocketveringen, een 4 cm dikke koudschuim laag en een 4 cm dikke traagschuim laag. Het voordeel van dat het matras beide typen schuim heeft, is dat je deze kunt afwisselen als je daar behoefte aan hebt. Want slaap je liever een periode wat steviger, dan draai je het koudschuim naar boven. Wanneer je vervolgens weer wat zachter wilt slapen, draai je het traagschuim omhoog. Zo heb je een traagschuim matras en koudschuim matras in één.

Wil je een nieuw matras kopen?

Ben je van plan om een traagschuim matras te kopen? Bij Droomidee is dit zo gedaan. Je bestelt het matras naar wens gemakkelijk om onze website en deze wordt gewoon bij jou thuisbezorgd.

Weet je misschien nog niet helemaal zeker over een traagschuim matras het matras is waar jij naar op zoek bent? Maak dan gebruik van onze 100 dagen proefslapen. Bevalt het matras jou toch niet helemaal? Dan lossen we dit gezamenlijk op. Je mag een ander matras uitkiezen, of je krijgt jouw volledige aankoopbedrag gewoon terug.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie