Ben jij toe aan een nieuw bed en wil je een goedkoop matras kopen? Ga dan niet akkoord met de eerste de beste goedkope actie die je tegenkomt! Je zou namelijk niet de eerste zijn die bij een goedkoop matras kopen de mist in gaat.

Het is heel verleidelijk om meteen voor de allergoedkoopste optie te gaan, maar er zijn zaken waar je goed op moet letten! Als je nu een goedkoop matras koopt en al over enkele jaren weer een nieuwe moet aanschaffen, dan ben je niet echt slim bezig… Toch?

Nu denk je misschien: ¨Klopt, maar waar moet ik dan precies op letten bij een goedkoop matras kopen?¨ We geven je een handige checklist in deze blog!

Check 1: Wat voor matras is het?

Goedkoop matras kopen? Begin je checks met deze eerste: Wat voor matras is het? Hierbij let je bijvoorbeeld op het soort matras en het materiaal waar het uit gemaakt is.

Als het een matras van lage kwaliteit is, kun je last krijgen van nachtelijk zweten, verminderde hygiëne, weinig ondersteuning, maar bijvoorbeeld ook van kuilvorming. Voordelig dat zo’n matras dan goedkoop is, maar hier zul je ook niet lang mee doen. En dat is echt zonde!

Wat is dan een goed matras? Het pocketveringmatras bijvoorbeeld. Dit matras is van hoge kwaliteit, gaat lang mee, gaat kuilvorming tegen, geeft een optimale ondersteuning en gaat nachtelijk zweten zoveel mogelijk tegen. Ideaal toch? Bekijk onze pocketvering matrassen en vergelijk onze prijzen.

Check 2: Is het echt zoveel goedkoper?

Bij een goedkoop matras kopen, is het heel verstandig het volgende af te vragen: Is het echt zoveel goedkoper? Dit heeft alles te maken met wat we bij het vorige punt beschreven. Een matras kan misschien wel goedkoop zijn, maar als het oncomfortabel ligt en niet lang mee gaat, weegt dat eigenlijk niet op tegen een iets duurder matras van veel hogere kwaliteit.

Kom je online of in de winkel een goedkoop matras tegen? Check dan altijd de kwaliteit en levensduur en maak je rekensommetje. Een goedkoop matras kopen is op de lange termijn soms juist duurder!

Check 3: Welke services worden geboden?

Bij een goedkoop matras kopen is het wel zo fijn als de matrassenwinkel of matrassenwebshop een prettige service verleent.

Wat kun je bijvoorbeeld controleren?

Bij een goedkoop matras kopen, kan het voorkomen dat er nauwelijks service beschikbaar is en dat kan heel onprettig zijn. Zorg dat je gebruik kunt maken van een klantvriendelijke service, zoals bij Droomidee.

Check 4: Hoe lang gaat het matras mee?

Controleer hoe lang het matras meegaat! Want, we zeiden het al, een goedkoop matras dat niet lang meegaat is vaak juist duurder op de lange termijn. Een goede matrassenwinkel is hier transparant over.

De matrassen van Droomidee gaan bijvoorbeeld 10 tot 14 jaar mee. En dat is het maximum voor een goed matras!

Check 5: Wordt er garantie gegeven wanneer je een goedkoop matras koopt?

Hoeveel jaar garantie heb je op je gekochte matras? Dit is een belangrijk punt dat je zeker moet nagaan bij een goedkoop matras kopen. Omdat de matrassen van Droomidee 10 tot 14 jaar meegaan, leveren wij sowieso 10 jaar garantie op al onze matrassen!

Door middel van de garantie leer je dus automatisch iets over de levensduur van een matras. Als een matrassenwinkel bijvoorbeeld maar 3 jaar garantie geeft, weet je eigenlijk al dat het matras waarschijnlijk niet lang mee zal gaan.

Goedkoop matras kopen bij een betrouwbare webshop

Wil jij een goedkoop matras kopen, maar wil je er ook zeker van zijn dat je een optimale levensduur en kwaliteit is inbegrepen? Dan moet je een goedkoop matras kopen bij een betrouwbare webshop. Hierin moet je misschien concessies doen in je budget, maar op de lange termijn zal dit juist in kosten schelen!

Droomidee is zo’n betrouwbare matrassenwebshop. Wij bieden de beste pocketveringmatrassen en een gedegen service! Benieuwd? Bekijk ons online assortiment matrassen en neem bij vragen gerust contact op met onze klantenservice.