Wat is het verschil tussen pocketvering en binnenvering?

pocketvering

Matrassen met pocketvering en binnenvering: beide populaire matrassen die veel overeenkomsten en verschillen hebben! In de kern zijn deze matrassen hetzelfde: bestaande uit vering van staaldraad die een uitstekende ondersteuning bieden.

Maar waarin verschillen deze populaire matrassen? En wat zijn de voordelen en nadelen van pocketvering en binnenvering? Wij hebben alle feiten voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks precies de verschillen kent en kan beslissen welk type matras het beste bij jou past!

Wat is pocketvering?

Een matras met pocketvering voelt erg comfortabel aan en geeft een optimale ondersteuning. Bij een matras van dit type is elke veer apart verpakt (in een ¨pocket¨) en beweegt elke veer onafhankelijk van de andere veren. Hierdoor kan het pocketveringmatras zich perfect naar jouw lichaam aanpassen. Zo lig je extra comfortabel en kom je goed tot rust. Een pocketveringmatras is bovendien dankzij de individuele veren extra stevig: ze verstrikken niet in elkaar en zullen daardoor niet gauw hun sterkte verliezen.

Wat is binnenvering?

Het grote verschil tussen binnenvering en pocketvering is de verpakking van de veren. Je hebt net kunnen lezen dat bij een pocketveringmatras de veren apart verpakt zijn. Bij een matras met binnenvering zijn de veren juist verbonden. Een staaldraad verbindt de veren aan elkaar, waardoor ze met elkaar meebewegen.

Voordelen van pocketvering

Een matras met pocketvering biedt dankzij de apart verpakte veren een betere ondersteuning dan een matras met binnenvering. Dit verschil zul je direct merken als je beide matrassen uitprobeert. Maar er zijn nog meer voordelen aan pocketveringmatrassen:

  1. 7 zones
    Een 7 zone pocketvering matras bestaat uit diverse zones, waarbij de veren iets dikker zijn dan in de rest van het matras. Hier wordt nog meer ondersteuning geboden, op de plekken waar dit het hardst nodig is: de schouders, rug en heupen.
  1. Optimale ventilatie
    Een pocketveringmatras ventileert uitstekend: bij elke beweging die je maakt, verplaatst het matras lucht. Hierdoor is dit matras ideaal voor warme zomernachten, maar ook voor mensen die wat meer transpireren.
  1. Hét matras voor verstelbare elektrische bedbodems

Doordat de veren in het pocketveringmatras apart verpakt zijn, bewegen ze los van elkaar. Dit is ideaal voor elektrische bedbodems, omdat de veren dus niet verstrikt raken in elkaar wanneer het matras meebuigt. Ideaal!

Voordelen van binnenvering

Een matras met pocketvering heeft dus vele voordelen! Hoe zit dat met het binnenveringsmatras? We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

  1. Goedkoop matras

Een binnenveringsmatras is een goedkoop matras, in vergelijking met het pocketveringmatras. Het pocketveringmatras is iets duurder, vanwege de extra voordelen en hoge kwaliteit waar je voor betaald.

Op zoek naar een betaalbaar pocketvering matras? Bekijk het Droomidee-assortiment!

  1. Een sterk matras

De kern van het binnenveringsmatras bestaat uit veren van staaldraad. Hierdoor is het matras erg stevig en zal het ook voor lange tijd meegaan. Een matras met pocketvering bestaat ook uit veren van staaldraad, die apart verpakt zijn.

  1. Goede ventilatie (bij goede schuimlaag)

Ook bij het matras met binnenvering is er sprake van een goede ventilatie, doordat de lucht zich goed door het matras kan verplaatsen. Bij een binnenveringmatras is het wel van belang dat je ook het juiste materiaal kiest, zoals koudschuim of traagschuim. Bij Droomidee hebben we ook matrassen met koudschuim en/of traagschuim in ons assortiment.

Nadelen van pocketvering en binnenvering

Het nadeel van een pocketveringmatras is dat het meestal duurder is dan een binnenveringsmatras. Dit komt door de extra voordelen en hoge kwaliteit.

Een binnenveringsmatras geeft niet altijd voldoende ondersteuning, doordat de veren met elkaar in verbinding staan. De druk is overal gelijk, waardoor de plekken in jouw lichaam die extra ondersteuning nodig hebben, dit niet krijgen. Daarbij is een binnenveringsmatras niet geschikt voor verstelbare elektrische bedbodems, doordat de veren hierdoor verstrikt raken.

Matras met pocketvering online bestellen

Is een matras met pocketvering de beste keuze voor jou? Dan bestel je jouw nieuwe matras bij Droomidee! Wij hebben vele 7 zone pocketveringmatrassen in ons assortiment: met koudschuim of traagschuim en in alle denkbare formaten. Wil jij jouw nieuwe matras liever even uitproberen? Dat kan! Met 100 dagen proefslapen krijg jij een proefperiode van ons cadeau! Bekijk alle modellen online in onze matrassenwebshop, of vraag meer informatie aan door contact op te nemen met de Droomidee-klantenservice.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie