Welk matras is het beste voor mij?

Een matras is een belangrijke investering. We brengen namelijk een groot deel van ons leven slapend door! Daarom is het belangrijk om een matras te kopen die goed bij je past. Wil je een nieuw matras kopen, maar weet je niet goed welk matras de beste keuze is? Kies je voor een matras 80×200 of juist een matras 160×200? In deze blog geven we je tips die je helpen om de beste keuze te maken.

De maat van het matras

De maat van het matras is afhankelijk van meerdere factoren. De eerste vraag die jezelf kan stellen is: “Wat is mijn postuur?”. Ben je bijvoorbeeld erg lang? Dan heb je een langer matras nodig. Droomidee kan dan een matras voor je op maat maken. Heb je een gemiddelde of een kleine lengte? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de lengte van het matras. De standaard lengte van een matras is twee meter en dat is voldoende voor veel mensen.

Naast de lengte van uw lichaam is het ook goed om te realiseren of je een breed postuur hebt of juist niet. Als je een smal lichaam hebt dan past een matras 80×200 goed bij je. Heb je een breder lichaam? Kies dan voor een matras 90×200 of een matras 120×200.

Daarnaast is het ook goed om te bedenken hoe je slaapt. Neem je veel ruimte in als je slaapt? Ook dan is het beter om voor een breder matras te kiezen. En een belangrijk punt is uiteraard of je alleen of met z’n tweeën in het bed slaapt. Bij twee personen kies je voor een tweepersoonsmatras. Ook voor tweepersoonsmatrassen zijn er meerdere maten. Neem bij de keuze voor een tweepersoonsmatras ook de lichaamsbouw en slaapwijze van jouw partner mee in het besluit. Dit zijn de gangbare matrasmaten voor twee personen:

De sterkte van het matras

De regel is, hoe sterker een matras, hoe langer deze meegaat. Maar de sterkte van een matras is vooral belangrijk wanneer je een iets zwaarder lichaam hebt. Dan heb je een sterk matras nodig. Is dat niet het geval? Dan kan je alsnog voor een sterk matras kiezen, maar dit is niet noodzakelijk.

Last van rugklachten

Heb je last van rugklachten? Dan is erg belangrijk om voor een matras van hoge kwaliteit te kiezen. Zodat je wakker wordt zonder pijn in je rug.

Ventileren matras

Er zijn diverse soorten matrassen, gemaakt van verschillende materialen. Er zijn matrassen die goed ventileren en matrassen die juist minder ventileren maar waarop je het snel aangenaam warm krijgt. Ga bij jezelf na of je het snel warm hebt als je slaapt, of dat je juist dikke dekens nodig hebt om het warm te krijgen. Kies voor een goed ventilerend matras wanneer je het snel warm hebt.

Je budget

Uiteraard is je budget ook erg belangrijk voor welk matras de beste keuze is. Er zijn matrassen in verschillende prijsklassen. Maar in het algemeen geldt, hoe duurder het matras, hoe beter de kwaliteit en hoe langer je van het matras kan genieten. Op Droomidee.nl bieden we de Laagste Prijs Garantie. Omdat wij direct vanuit de fabriek leveren kunnen we een lagere prijs bieden dan andere matrasaanbieders.


Aanbevolen producten