Welke bodem kies ik?

Het perfecte bed | Tropische vakantie zwevend bed

De basis voor het perfecte bed

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Want na een nacht goed geslapen te hebben kan je de dag fris en fruitig beginnen! Maar een goede nachtrust houdt je ook gezond en je bent ook vrolijker als je goed hebt geslapen. Een van de dingen die een goede nachtrust erg bevorderd is een heerlijk comfortabel bed dat voldoende ondersteuning geeft. Om het perfecte bed te creëren zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. Zo creëer je de basis voor het perfecte bed:

Het bedframe

Er zijn onwijs veel verschillende soorten bedframes. Maar welke past er bij jou? Ten eerste moet je een keuze maken qua stijl. Wil je een bed van hout, van staal of van een ander materiaal? En welke kleur vind je mooi en past er bij de rest van het interieur? Daarna is het goed om na te gaan welk maat bed je wilt. Slaap je alleen of samen? Ben je erg lang en hebt je daarom een extra lang bed nodig? En hoeveel ruimte is er in de slaapkamer? Aan de hand van deze vragen kan je de juiste maat bepalen.

Verschillende soorten bedframes

Hierna zijn er verschillende soorten bedframes om te overwegen. Zo zijn er de boxspringbedden die als de koningen onder de bedframes worden gezien. Een boxspringbed heeft stalen veringen in het bedframe zelf zitten. Daardoor beweegt het bed goed mee. Een boxspringframe moet wel nog gecombineerd worden met een matras. Lees hier meer over de voor- en nadelen van een boxspringframe op de website van de consumentenbond.

Een tweede populaire bedframe is een verstelbaar bedframe. Dit bedframe is perfect voor mensen voor wie het lichamelijk moeilijker is om uit bed te komen. Maar ook als je graag in bed lees, graag ontbijt in bed eet of het fijn vindt om met je voeten omhoog te liggen is een verstelbaar bedframe een goede keuze.

Daarnaast zijn er ook de klassieke bedframes van hout of metaal. Deze bedframes bewegen niet en hebben een spiraal of lattenbodem. Deze bedden worden ook wel ledikanten genoemd en blijven erg populair.

Kies het juiste matras

Er is een groot aanbod aan matrassen. Zo zijn er pocketveringmatrassen, schuimmatrassen, binnenveringmatrassen en bonellveringmatrassen. Elk soort matras heeft zijn unieke eigenschappen. We helpen je graag om de beste keuze te maken. Lees hier meer over de verschillende matrassen:

Heb je vragen over onze matrassen? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag advies.

Kies het juiste hoofdkussen

Nu de bedbodem en het matras gekozen zijn is het tijd voor de derde keuze, het kussen. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op welk kussen het beste voor je is. De eerste is het matras. Heb je gekozen voor een zachter matras waar je goed in wegzakt? Dan is een soortgelijk kussen aan te raden. Heb je voor een harder matras gekozen? Kies dan ook voor een harder kussen.

Ten tweede is het goed om ook bij het kussen rekening te houden met je gewicht. Wanneer je wat zwaarder bent dan is een steviger kussen het beste voor je. Er is nog een derde punt om rekening mee te houden. Namelijk, hoe slaap je? Slaap je vaak op je zij, op je buik of juist veel op de rug?

  • Een kussen voor zijslapers. Wanneer je veel op je zij slaapt dat ligt de druk vooral op je schouders. Kies daarom voor een kussen dat de ruimte tussen je hals en schouders zo veel mogelijk opvult. Zo biedt het kussen voldoende steun. Denk aan een kussen van memoryfoam of een ander stevig kussen.
  • Een kussen voor rugslapers. Wanneer je op je rug slaapt dan ligt je nek in een lichte knik. Dit is niet heel goed voor de wervels, daarom is belangrijk om te kiezen voor een kussen dat de nek goede ondersteuning biedt. Een flexibel kussen, het liefst met ingebouwde neksteun is daarom de beste keuze.
  • Een kussen voor buikslapers. Ben je een van de zeldzame buikslapers? Dan is een laag en soepel kussen de beste keuze voor jou. Wanneer je op je buik slaapt moet je namelijk je hoofd draaien om te kunnen ademen. Deze knik wil je zo min mogelijk vergroten. Daarom is een dun kussen de beste keuze.

Met het bedframe, een passend matras en de juiste kussen heb je een goede basis voor het perfecte bed. Maar dan ben je er nog niet! Voor het perfecte bed heb je ook nog een passend dekbed nodig en uiteraard kan beddengoed ook niet ontbreken. Daar vertellen we je binnenkort graag meer over.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord