Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je mentale gezondheid, maar ook voor je lichaam. Uitgerust wakker worden is prettig voor je hoofd en ‘s nachts wil je dat je rug en nek goed ondersteund worden. Zo word je elke ochtend weer helemaal fris wakker en stap je altijd met het goede been uit bed! Maar om dat te bereiken moet je natuurlijk wel het juiste matras kopen. Met deze blog helpen we je een handje.

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een matras?

Er zijn een paar belangrijke vragen die je jezelf moet stellen wanneer je op zoek gaat naar een nieuw matras. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende vraag: welke maat moet het matras worden? Dit lijkt een hele simpele vraag, maar dat is niet altijd zo. Wanneer je thuis al een bedframe hebt staan, dan is het natuurlijk wel een hele makkelijke vraag. Maar wanneer je op zoek bent naar een compleet nieuw bed, is dit perfecte moment om eens te bedenken hoeveel ruimte je eigenlijk wilt hebben.

Bij Droomidee hebben we zowel eenpersoons als tweepersoons matrassen, maar we hebben ook tussenmaten. Heb je niet heel veel ruimte in je slaapkamer? Dan kun je misschien het beste voor ons matras van 80 x 200 cm gaan. Genoeg ruimte om heerlijk te kunnen slapen, maar je houdt ook wat ruimte over in de slaapkamer voor andere meubels. Liever wat meer ruimte? Dan kun je het 90 x 200 cm matras kopen. Slaap je graag lekker breed, maar heb je geen ruimte voor een tweepersoonsbed? Dan zijn onze twijfelaars perfect. We hebben twee versies: eentje van 120 cm en eentje van 140 cm breed. Zo heb je alle ruimte die je nodig hebt en meer! Wat betreft de tweepersoonsmatrassen hebben we ook twee keuzes: 160 cm en 180 cm. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij de eenpersoons matrassen. Bij een kleinere slaapkamer is het matras van 160 cm misschien een betere keuze omdat je dan meer ruimte overhoudt.

Hoe stevig wil je het hebben?

Wanneer je eenmaal een beslissing hebt gemaakt over de grootte van je nieuwe matras, beginnen de belangrijke vragen pas écht. Want het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je lekker in je bed kan liggen. Daarvoor is het belangrijk dat je de juiste stevigheid kiest. Gelukkig hebben wij drie verschillende modellen voor je. Zo kun je altijd een geschikt matras kopen, waar jij heerlijk op kan liggen. Hier even een lijstje:

  • Koudschuim 18 cm. Dit matras heeft een koudschuimlaag van 2 centimeter dik. Dat klinkt misschien alsof het niet zoveel is, maar niet is minder waar. Deze laag van koudschuim wordt ook wel de comfortlaag genoemd en zorgt ervoor dat je lekker kunt liggen. Koudschuim zorgt voor een goede ventilatie, waardoor je het niet te warm krijgt op dit matras. Hou je van een stevig matras waar je niet te ver in wegzakt? Dan is dit het juiste matras voor jou.
  • Koudschuim 22 cm. Dit matras is wat zachter dan het bovenstaande matras, omdat de koudschuimlaag 4 centimeter dik is. Dit matras is echter nog steeds niet zo zacht dat je helemaal wegzakt, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. De ondersteuning is nog steeds goed, waardoor je niet alleen lekker kan slapen, maar ook zonder rugpijn wakker wordt.
  • Traagschuim 22 cm. Dit is onze showstopper! Dit matras maakt namelijk niet alleen gebruik van koudschuim, maar ook van traagschuim. Dat betekent dat dit matras twee kanten heeft, waardoor je dus heel eenvoudig kunt wisselen van kant. Traagschuim neemt de vorm van je lichaam aan, waardoor je nog betere ondersteuning krijgt. De schuimlaag is echter niet zo dik dat je helemaal wegzakt. Je kunt je dus ‘s nachts nog zonder problemen omdraaien. De laag traagschuim is ook klein genoeg om niet warm te worden. Dus ook in de zomer is dit een heerlijk matras!

Een nieuw matras kopen bij Droomidee

Lijkt het je wel wat om een nieuw matras te kopen? En weet je nu ook welke grootte en stevigheid je wilt hebben? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment en zoek het juiste model uit. Mocht je nog twijfelen, dan hebben we goed nieuws. Omdat wij slaapcomfort ontzettend belangrijk vinden, kun je bij ons je nieuwe matras 100 nachten testen. Als het toch niet lekker ligt, kun je het matras gewoon terugsturen. Zo kies je altijd het perfecte matras.