Een hard matras kopen? 

Ben jij op zoek naar een hard matras? Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over een hard matras. Zo maak jij de beste keuze en word je straks uitgerust wakker. 

Kan een matras te hard zijn? 

Dat kan zeker! Als je kiest voor een hard matras is het belangrijk dat deze wel genoeg ondersteuning biedt. Een te hard matras ondersteunt de holte in de onderrug namelijk niet voldoende, waardoor er spanning op deze plek komt te staan. Dit zorgt ervoor dat je rug niet voldoende kan ontspannen, met vervelende rugklachten tot gevolg. Ook andere lichaamsdelen, zoals heupen en schouders, kunnen last ondervinden na het liggen op een te hard matras. Hoe komt dit? De doorbloeding wordt op een hard matras sneller afgekneld op deze specifieke plekken, met onrustige nachten als gevolg. 

hard matras

Een hard Droomidee matras, voor de perfecte ondersteuning 

Bij Droomidee bieden we alleen medium stevige matrassen aan. Te harde matrassen zorgen namelijk voor klachten. Op deze manier kunnen we aan jouw wensen voldoen zonder dat je klachten krijgt van een te hard matras!

Het hardste matras dat we bij Droomidee aanbieden is het 7-zone pocketvering matras – 18 cm dik. Dit matras combineert een pocketvering met aan beide kanten van het matras 2 centimeter koudschuim. Dit matras biedt de perfecte ondersteuning voor jouw slaaphouding. Koudschuim is namelijk super veerkrachtig. Het matras zorgt voor een optimale drukverdeling van jouw lichaam over het matras. Dit leidt tot een ideale positie in bed. Zo word je elke dag uitgerust en fris wakker. 

Dit matras is verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk alle formaten hier.

Is een hard matras geschikt voor mij?

Een hard matras wordt normaal gesproken alleen geadviseerd aan buikslapers en rugslapers. Voor de matrassen van Droomidee geldt dat ze geschikt zijn voor alle type slapers. Slaap jij liever op je zij? Dan is dit geen probleem. De 7 comfort zones zorgen altijd voor een goede drukverdeling van jouw lichaam over het matras. 

Heb je het vaak warm in bed? Dan past een hard matras bij jouw wensen. Een hard matras omsluit het lichaam namelijk minder waardoor het matras kouder aanvoelt. Daarnaast ventileert dit matras goed en kan het gemakkelijk vocht afvoeren. Dat maakt dit matras dus ook uitermate geschikt voor de zomer. 

Je lichaamsgewicht speelt ook een rol bij de keuze voor een matras. Ben je wat zwaarder en heb je een breder postuur? Dan past een hard matras goed bij jou! Heb je liever een iets dikker matras, die tegelijker tijd wat zachter is en meer comfort biedt? Bekijk ons medium matras

100% klanttevredenheid  

Wij vinden het belangrijk dat jij uitgerust wakker wordt en tevreden bent over jouw droommatras. Daarom kun je alle matrassen van Droomidee 100 dagen testen. 97% van onze klanten behoud het matras na het proefslapen! Bevalt het matras na deze proefperiode toch niet helemaal? Dan komen we jouw matras ophalen. Je kunt het matras dan omruilen of je ontvangt je geld terug. Daarnaast voldoen onze matrassen aan alle kwaliteitseisen, zodat jij echt lekker kunt slapen. Is er toch iets mis met jouw matras? We bieden 10 jaar garantie op productiefouten. Zo weet je zeker dat je nog lang kunt genieten van jouw droommatras. Ervaar het zelf en koop jouw harde droommatras hier

Advies nodig?

Vind je het lastig om het perfecte matras te kiezen? Wij helpen je graag! Onze klantenservice staat voor je klaar. Daarnaast vind je nog meer relevante informatie in onze blogs