Schuimmatrassen van Droomidee

Ben jij op zoek naar een hoogwaardig schuimmatras tegen een betaalbare prijs? Dan ben jij bij Droomidee aan het goede adres. Alle schuimmatrassen worden in Europa geproduceerd van de beste soorten schuim.

Twee soorten schuimmatrassen

De schuimmatrassen van Droomidee bestaan uit een combinatie van pocketvering met twee verschillende soorten schuim, afhankelijk van jouw voorkeur.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen leggen de nadruk op veerkracht en steun. Het wordt ook wel eens “High Resilience” of afgekort “HR-matras” genoemd. 

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen, ook bekend als memory foam, vormen zich volledig naar jouw lichaam wanneer je erop gaat liggen. Hierdoor wordt jouw lichaamsgewicht volledig verdeeld over dit matras. De pocketvering zorgt er daarnaast voor dat er genoeg ondersteuning is voor jouw nachtrust.

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Alle schuimmatrassen van Droomidee.Hoogwaardige kwaliteit in verschillende formaten en uitvoeringen. 100 dagen uitproberen en gratis verzending

Matras 80x200 x 18 cm

2x2 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 80x200 x 22 cm + Traagschuim

1x4 cm koud- en 1x4 cm traagschuim

Morgen in huis

Matras 80x200 x 22 cm

2x4 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 90x200 x 18 cm

2x2 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 90x200 x 22 cm + Traagschuim

1x4 cm koud- en 1x4 cm traagschuim

Morgen in huis

Matras 90x200 x 22 cm

2x4 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 120x200 x 18 cm

2x2 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 120x200 x 22 cm + Traagschuim

1x4 cm koud- en 1x4 cm traagschuim

Morgen in huis

Matras 120x200 x 22 cm

2x4 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 140x200 x 18 cm

2x2 cm koudschuim

Morgen in huis

Matras 140x200 x 22 cm + Traagschuim

1x4 cm koud- en 1x4 cm traagschuim

Morgen in huis

Matras 140x200 x 22 cm

2x4 cm koudschuim

Morgen in huis


Alle schuimmatrassen van Droomidee

Voordelen schuimmatras

Een schuimmatras heeft vele voordelen, zoals:

  • Open celstructuur

Schuimmatrassen hebben een open celstructuur, waardoor het optimaal ventileert. Hierdoor is er ook sprake van een super goede luchtcirculatie.

  • Hoog aanpassingsvermogen

Schuim heeft als eigenschap dat het materiaal goed vormt naar het lichaam. In combinatie met onze pocketvering betekent dit dat het lichaam gelijkmatig wordt ondersteund en zorgt dat de wervelkolom zich (in de zijligging) in de natuurlijke S-curve vormt. Door deze optimale opwaartse ligging kunnen de spieren zich goed ontspannen en wordt ook de bloedcirculatie geoptimaliseerd. Door de goede ontspanning van de spieren kom je sneller in slaap en heb je overdag geen of verminderde spierklachten. Door middel van een optimale bloedcirculatie worden de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd en wordt er nieuwe energie aangeleverd.

  • Geen geur en allergievrij

Schuimmatrassen hebben als eigenschap dat ze geur- en allergievrij zijn. Voor sommige mensen maakt dit geen verschil, maar als je last hebt van allergieën is dit dus een fantastische oplossing!

  • Lange levensduur

Het schuimmatras met pocketvering is duurzaam. Dit betekent dat ze lang meegaan: met onze matrassen doe je zeker 10 tot 14 jaar! Daarom geven wij ook altijd 10 jaar garantie op onze matrassen.

  • Geen kuilvorming

Met een pocketveringmatras met koud- of traagschuim heb je geen last van kuilvorming. Goedkope matrassen, zoals polyether matrassen, krijgen wel snel kuilvorming. Hierdoor is jouw goedkoop matras op den duur eigenlijk helemaal geen goedkope aanschaf.

Schuimmatras structuur: koudschuim vs traagschuim

 De cellen van koudschuim hebben een open structuur. Dit betekent dat ze makkelijk vocht afvoeren en goed ventileren. De veerkracht van koudschuim matrassen is te danken aan de honinggraatstructuur van de cellen binnen de matras.

Ook traagschuim heeft een open cellenstructuur. Het ventileert goed en voert het vocht eveneens goed af. Het verschil is dat de schuimbelletjes omgeven zijn door een dun vliesje. Dit vliesje zorgt ervoor dat, wanneer er druk wordt uitgeoefend op het schuim, het even duurt voordat de lucht weer terugvloeit in de schuimbelletjes.