Een zacht matras van Droomidee

Ben jij op zoek naar een nieuw matras? Wij helpen je graag! Matrassen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Het kan erg lastig zijn om het perfecte matras te vinden. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een zacht matras. Zo weet je zeker dat jij straks het perfecte matras voor jou koopt! 

Te zacht matras 

Bij Droomidee zijn wij ervan overtuigd dat een te zacht matras niet optimaal is. Een te zacht matras biedt namelijk niet voldoende ondersteuning. Bij een te zacht matras zakt je lichaam namelijk dusdanig ver weg in het matras dat de wervelkolom niet meer juist wordt ondersteund. Daarnaast is de bewegingsvrijheid beperkt en wordt de vochtafvoer beperkt. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Bij Droomidee produceren we daarom diverse medium stevige matrassen. Op deze manier kunnen we aan jouw wensen voldoen zonder dat je klachten krijgt van een te zacht matras! 

zacht matras

Een Droomidee matras, het beste van twee werelden

Een zachter matras in ons assortiment is het 7-zone pocketvering matras met koud- en traagschuim. Met aan beide kanten een ander soort schuim, heb je 2 matrassen in 1. Traagschuim ligt iets zachter en staat erom bekend de druk van het lichaam het beste te verdelen. Koudschuim geeft daarnaast veel steun. Wil je een keer wat zachter, of juist steviger liggen? Dan hoef je alleen maar het matras om te draaien. Daarnaast is traagschuim vooral geschikt in de zomer omdat koudschuim koeler aanvoelt. Heb je het koud in de winter? Dan is het fijn om op traagschuim te liggen, traagschuim omarmt het lichaam en voelt daardoor warmer aan. Zo heb je altijd een matras die perfect bij jou past.

Dit droommatras is verkrijgbaar in verschillende maten. Zo bieden wij het matras bijvoorbeeld aan in de meest gangbare maat voor een eenpersoonsbed, 90×200 cm, of in de meest gangbare maat voor een tweepersoonsbed, 160×200 cm. Is dit niet de maat die je zoekt? Bekijk alle matrassen om de juiste maat te vinden! Bij Droomidee hebben we voor ieder wat wils.

Is een zacht matrassen geschikt voor mij?

Een zacht matras is in het algemeen het meest geschikt voor mensen tot 70 kilogram. Heb je het vaak koud in bed? Dan kan een zacht matras ook aan jouw wensen voldoen. Een matras met traagschuim omsluit het lichaam namelijk meer waardoor deze warmer aanvoelt. Daarnaast is een zacht matras ook fijn als je een zijslaper bent. In een zacht matras kunnen jouw schouders, heupen en knieën voldoende wegzakken. Het is wel van belang dat een matras voldoende ondersteunt. De matrassen van Droomidee zijn daarom nooit te zacht. 

Een zacht matras bij rugklachten

Een matras kan jouw rugklachten verminderen of verergeren. Het is daarom van belang om het juiste matras te kiezen. Vroeger werd vaak gezegd dat een hard matras het beste was bij rugklachten. Dit is echter niet het geval. Een zacht matras zorgt voor een goede houding en minder rugklachten. Wel is het van belang dat het matras niet te zacht is. Het matras moet namelijk voldoende ondersteuning bieden. Het Droomidee matras voldoet aan deze eis. 

100 dagen gratis proefslapen

Wil je weten of een zacht matras aan jouw wensen voldoet? Je kunt alle matrassen van Droomidee 100 nachten gratis uitproberen. Zo heb je alle tijd om een goede nachtrust te ervaren! Bevalt het matras niet? Dan kan je het matras gratis retour sturen, omruilen of je ontvangt het volledige aankoopbedrag terug. 

Past een zacht matras toch niet helemaal bij jou? Bij Droomidee bieden we verschillende soorten matrassen aan, zodat er altijd een matras is die bij jouw wensen past.