IKEA Matras Vergelijken

Droomidee | Topkwaliteit Matrassen

Waarom een Droomidee matras in plaats van een IKEA matras?

We slapen zo’n 33% van ons leven. En iedereen heeft een goede nachtrust nodig. Slaap je slecht? Dan zou dit goed kunnen komen door een slecht matras. Door een slechte nachtrust presteer je minder, kun je humeuriger zijn en voel je je minder fit. De matrassen van Droomidee zijn gemaakt zodat jij goed kunt slapen! Maar nu is de vraag: “Waarom is een matras van Droomidee beter dan een IKEA matras?

IKEA Matras vs. Droomidee Matras

Kwaliteit. 

De meeste matrassen van IKEA hebben een vulling van polyether. Polyether is gemaakt van polyetherschuim en dit is het goedkoopste type polyurethaanschuim. Het nadeel van deze schuimsoort is dat deze snel zijn hardheid verliest. Hierdoor neemt de ondersteuning aan het lichaam af. Dit zorgt voor klachten aan de nek / schouders en de rug.

Wij gebruiken voor onze matrassen de betere variant van polyether en dat is: koudschuim / HR-schuim (polyurethaanschuim). Deze staat bekend om zijn veerkrachtigheid, duurzaamheid en vlamvertragendheid. Hierdoor ondersteunt het matras niet alleen het lichaam beter, maar het matras is zo ook een stuk betrouwbaarder en veiliger. Verder ademt het veel beter ten opzichte van polyether en komt kuilvorming bij koudschuim / HR-schuim niet voor. Deze kuilvorming kom je bij polyethermatrassen wél tegen. 

Traagschuim.

Naast de keuze voor koudschuim/HR-schuim, hebben wij een pocketvering matras met traagschuim / NASA / memory. Dit traagschuim (ook wel: memory foam, NASA-schuim, Visco, Tempur) staat erom bekend dat het de beste drukverdeler is en daarom ondersteund dit schuim het lichaam het beste. Voor onze pocketvering matrassen met traagschuim hebben wij bewust voor een dunnere schuimlaag gekozen, waardoor je je makkelijker kunt omdraaien in tegenstelling tot matrassen met een dikkere traagschuimschuimlaag.

Maar een IKEA matras heeft toch ook traagschuim ? Waarom zou ik kiezen voor een Droomidee matras? Dat leg ik je nu uit!

De 7 comfortzones.

Slaapcomfort is belangrijk, zoals ik in het begin heb verteld. Iedereen is anders en iedereen slaapt anders. Wanneer je een IKEA matras koopt ben je gekoppeld aan één matras. Bij Droomidee hebben wij 7 verschillende comfortzones. Deze zorgen ervoor dat er bij de zware delen van het lichaam de pocketveren makkelijker inveren ten opzichte van andere delen van het lichaam. (Dit betekent dat bijvoorbeeld je schouders en heupen dieper indalen.) Dit zorgt ervoor dat de ruggenwervel recht blijft. Zo is de kans op rug- en nekklachten erg klein.

Om even dieper op de comfortzones in te gaan. Deze comfortzones zijn zones op het matras die verschillen in stugheid. Hierdoor dalen bepaalde delen van het matras dus dieper in dan andere delen. Zo zijn de veren bij uw rug stugger dan de veren bij uw voeten. Op deze manier zorgt het matras ervoor dat uw rug in de perfecte houding ligt.

Ons matras ervaren
7zones-droomidee

Het echte verschil?

De matrassen zijn dus gemaakt van een combinatie uit koudschuim en HR-schuim. Het pocketvering matras heeft traagschuim. En er is een ruime keuze aan comfort? Maar wat maakt het Droomidee matras nou écht speciaal? De prijs! 

Een IKEA matras is over het algemeen goedkoper, dat klopt. Maar wil je een matras gemaakt van dezelfde kwaliteit als een Droomidee matras dan kom je al snel terecht bij Beter Bed of Leen Bakker, waar je de hoofdprijs betaald. Het blijkt dat je gemiddeld 2 keer tot zelfs 5 keer zo veel betaalt!

Bekijk ons matras