Een 120×200 matras is geschikt voor een zogenaamd ‘twijfelaar’ bed. Met een breedte van 120 centimeter en 7 zone pocketveren is een pocketvering matras ideaal voor als je lekker breed wil liggen.

Pocketvering matras 120×200

Matrassen worden van verschillende materialen gemaakt. Dit kan gaan van schuimrubber tot de ‘ouderwetse’ veren. Tegenwoordig worden de veren vaak verpakt in een soort van zakjes, zodat ze elkaar niet raken en de veer minder voelbaar wordt. De matrassen waarbij deze techniek is toegepast, worden pocketveringmatrassen genoemd. Deze zijn vaak ook verkrijgbaar in verschillende diktes. De pocketveren bieden een betere ondersteuning dan zogenaamde Bonellveren, die allemaal aan elkaar gekoppeld zijn en een wiegend effect geven.

Een matras met pocketvering voelt een stuk steviger aan en geeft ook geen wiegend karakter, omdat alle veren los van elkaar verpakt zitten. Het grote voordeel hiervan is dat je makkelijker kunt draaien in bed, wat zeker voor mensen die op leeftijd zijn of lichamelijke klachten hebben, een groot voordeel is. Een twijfelaar matras (120×200 centimeter) is dan ook ideaal voor mensen die te kampen hebben met reuma, last hebben van overgewicht of die gewoon veel woelen in bed. Dankzij de twijfelaar afmetingen van het 120×200 matras, is er ook meer dan genoeg bewegingsruimte in bed.

Waarom noemen ze het een twijfelaar matras?

Een matras met een afmeting van 120×200 centimeter zit eigenlijk net tussen de één- en tweepersoonsbedden in. Voor een éénpersoonsbed is dit matras heerlijk breed, voor twee personen kan dit net aan de krappe kant zijn (of gewoon heerlijk knus, het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt). Hier komt de naam twijfelaar dan ook vandaan: alsof de breedte twijfelt tussen een één- of tweepersoons matras. Deze bedden worden ook wel vaker anderhalfpersoons bedden genoemd.

7 zone systeem

De pocketvering matrassen van Droomidee beschikken over zeven gebieden waar voor extra comfort wordt gezorgd. Dit worden ook wel de comfortzones genoemd. Specifieke plaatsen waar op gelet wordt, zijn de schouders en heupen. Hier voelt het matras net wat zachter aan, wat net dat beetje extra comfort geeft. Een ander belangrijk voordeel van het 7 zonesysteem van een 120×200 matras: je ligt hier met een rechte rugwervel op. Dit scheelt aanzienlijk in lichamelijke klachten op lange termijn.

120×200 matras online bestellen

Als je een 120×200 twijfelaar 7 zone pocketveren matras wil gaan kopen, kun je natuurlijk naar een matrassenwinkel gaan, of deze online bestellen. Het grote voordeel van een winkel is dat je de matrassen meteen even kunt proberen. Maar zeg nu eerlijk: kun jij in die paar minuten dat je een matras in een winkel probeert bepalen of dit hét matras is voor jouw 120×200 bed? Nee dus, om te weten of een matras echt goed bij jou past, zul je hier meerdere nachten op door moeten brengen. Daarom is het beter om een matras te kopen bij een winkel of webshop die voor langere tijd proefslapen aanbieden. Bij online matrassenwinkels zoals Droomidee kun je bijvoorbeeld 100 nachten proefslapen. Zo weet je pas echt of een pocketvering matras voldoet aan jouw wensen. En mocht dit onverhoopt niet zo zijn, dan kun je het matras gratis weer retourneren.

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: