Binnenveringsmatrassen (ook wel bonellvering) en pocketvering matrassen zijn beide populaire matras types. De kern van beide type matrassen bestaat uit staaldraad veren die voor een goede ondersteuning zorgen. De stalen veren bewegen mee bij lichte druk, maar ook bij zwaardere gewichten bieden de stalen veren voldoende steun. Naast deze overeenkomst zijn er ook verschillen tussen beide type matrassen. Lees hier alles over de verschillen tussen pocketvering en binnenvering matrassen!
Alle verschillen tussen pocketvering en binnenvering matrassen op een rijtje
Wanneer je een nieuw matras wilt kopen zijn er veel verschillende keuze mogelijkheden. Zo zijn er matrassen met een pocketvering of een bonellvering. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende soorten schuim. In deze blog vertellen we je alles over de verschillen, voordelen en nadelen. Zodat jij straks het perfecte matras kunt kiezen! We kunnen wel alvast verklappen: pocketvering matrassen zijn beter, zeker in combinatie met koudschuim en/of traagschuim! We vertellen je hieronder meer!
Wat is een bonellvering?
Een bonellvering matras wordt ook wel eens een binnenvering matras genoemd. De bonellveer heeft een zandlopervorm. Een staaldraad verbind de veren aan elkaar, waardoor ze met elkaar meebewegen. Bonellveren worden niet alleen in matrassen gebruikt, ook veel banken hebben een bonellvering.
Wat zijn de voordelen van een bonellvering matras?
- Bonellvering matrassen ventileren over het algemeen goed.
- Heb je weinig budget en heb je wel interesse in een matras met veren? Dan is een bonellvering matras een goede keuze.
Wat zijn de nadelen van een bonellvering matras?
- Een veelvoorkomende klacht bij bonellvering matrassen is dat het matras niet altijd voldoende ondersteuning biedt. De druk is overal gelijk, waardoor de plekken in jouw lichaam die extra ondersteuning nodig hebben, dit niet krijgen. Hierdoor ontstaan snel drukpunten.
- Bonellvering matrassen staan bekend om problemen met de bewegingsoverdracht. Je kunt het gevoel hebben dat je op een “trampoline” ligt, doordat het geheel doorbuigt en de veren niet afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.
- Bonellvering matrassen zijn niet geschikt voor verstelbare elektrische bedbodems.
Wij vinden een goede nachtrust belangrijk. Daarom verkopen wij bij Droomidee alleen pocketvering matrassen met koudschuim en naar keuze traagschuim. Deze matrassen zijn van hogere kwaliteit dan binnenvering matrassen en bieden meer comfort. We vertellen je graag meer over onze pocketvering matrassen en de twee verschillende soorten schuim.
Wat is een pocketvering?
Bij een matras met pocketvering zijn alle veren afzonderlijk verpakt in een pocket. Hierdoor kan elke veer zich onafhankelijk van de andere veren bewegen. Dit maakt het mogelijk om verschillende veren te gebruiken in één matras. Op deze manier kunnen er zones worden gecreëerd. In de schouder- en heupzone worden er bijvoorbeeld vaak zachtere veren gebruikt zodat je lichaam gelijkmatig over het matras verdeeld wordt. Bij Droomidee maken we gebruik van een 7 zone pocketvering systeem.
Wat zijn de voordelen van een pocketvering matras?
- Een matras met pocketvering kan zich perfect naar jouw lichaam vormen. Elke veer beweegt namelijk los van de anderen. Hierdoor onstaan er niet snel drukpunten en voelt het matras erg comfortabel.
- Een pocketvering matras biedt een optimale ondersteuning doordat de veren los van elkaar zijn verpakt.
- Een pocketvering matras ventileert uitstekend: bij elke beweging die je maakt, verplaatst het matras lucht. Hierdoor is dit matras ideaal voor warme zomernachten, of als je wat meer transpireert tijdens je slaap.
- Pocketvering matrassen zijn ideaal voor elektrisch verstelbare bedbodems.
- Een pocketveringsmatras is sterk en gaat daarom lang mee. De stalen veren zullen niet snel hun kracht verliezen.
Wat zijn de nadelen van een pocketvering matras?
- Een pocketvering matras is in het algemeen duurder dan een binnenveringsmatras. Voor een hogere prijs krijg je dan wel een stuk meer comfort.
Wat is een schuimmatras?
Je raadt het misschien al, maar een schuimmatras is een matras gemaakt van schuim. Het is belangrijk om te weten welke schuimsoort het meest geschikt is voor jou.
Verschillende soorten schuim
Er zijn verschillende soorten schuimmatrassen. Bij Droomidee maken we gebruik van koudschuim en traagschuim. Maar wat is het verschil tussen deze schuimsoorten?
Koudschuim
Koudschuim matrassen staan bekend om hun hoge veerkrachtigheid. Deze matrassen hebben een goede ventilatie en kunnen vocht gemakkelijk afvoeren. Een koudschuim matras is daarom uitermate geschikt voor mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben of sneller transpireren.
In alle matrassen van Droomidee zit koudschuim verwerkt, soms in combinatie met traagschuim. Het verschil tussen deze matrassen is de hoeveelheid koudschuim. Zo is er een matras waarbij tweemaal 2 cm koudschuim wordt gebruikt, een matras met twee keer 4 cm koudschuim en een matras waarbij koudschuim wordt gebruikt in combinatie met traagschuim. Het verschil hierin zorgt ervoor dat de stevigheid van de matrassen anders is. Zo is het matras met in totaal 4 cm koudschuim steviger dan de variant met 8 cm koudschuim.
Traagschuim
Traagschuim, ook wel memory foam of NASA-schuim, is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Het zorgt ervoor dat wanneer je op het matras gaat liggen, deze de vorm van je lichaam aanneemt. Traagschuim matrassen staan erom bekend als beste druk te verdelen. Heb je het vaak koud in bed? Dan is traagschuim een goede optie voor jou! Traagschuim omarmt je lichaam en voelt daardoor zacht en warm aan.
Schuimmatras of pocketvering matras? Kies de combinatie!
Wij verkopen bij Droomidee alleen 7 zone pocketvering matrassen in combinatie met koudschuim en naar keuze traagschuim. We combineren hiermee het beste van twee werelden! De ingebouwde 7 zones van dit matras ondersteunen, met dank aan de vering, extra bij de nek, schouders, rug en heupen. Door dit te combineren met koudschuim zorgen we voor een optimale ondersteuning en blijft het matras lekker koel. Wil je naast koudschuim ook een laag traagschuim? Dat is mogelijk! Traagschuim zorgt dat de bovenlaag van het matras zich naar jouw lichaam vormt.
Weet je niet welk matras het best bij jou past? We helpen je graag! Daarnaast kun je alle matrassen 100 nachten uitproberen. Zo weet je zeker dat het matras voldoet aan al jouw wensen. Zo word jij straks uitgerust wakker!
Jouw eigen droommatras
De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen:
€ 395 – € 895
De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen:
Matras op maat bestellen?
Wij hebben het perfecte matras voor jou! Met meer dan 45 jaar ervaring weten wij namelijk als geen ander waar een goed matras aan moet voldoen. Elk matras van Droomidee bestaat uit een een 7 zone pocketvering systeem. Daarnaast heb je keuze uit twee verschillende soorten schuim. Met onze handige configurator kies je eenvoudig de samenstelling van jouw matras. Zo stel je gemakkelijk jouw matras op maat samen en weet je zeker dat het matras aan al jouw wensen voldoet.
Het 7 zone pocketveringsysteem
De 7 zone pocketvering matrassen van Droomidee beschikken over zeven losse zones die voor elk deel van het lichaam de perfecte ondersteuning bieden. Deze zones worden ook wel comfortzones genoemd. Met deze speciale comfortzones zorgen we ervoor dat jouw lichaam elke nacht in de meest natuurlijke positie ligt. Zo is er speciale aandacht besteed aan de natuurlijke uitlijning van de ruggenwervel door extra stevigheid te bieden in het midden van het matras. Daarnaast wordt er bij de schouders en heupen gebruik gemaakt van een vering met een lagere weerstand. Dit zorgt niet alleen voor een betere houding en fysieke gesteldheid, maar ook voor een betere nachtrust. Het 7 zone pocketvering systeem zorgt ervoor dat jij zonder klachten kan genieten van een goede nachtrust!
Koudschuim en traagschuim
Zowel koud- als traagschuim biedt voordelen die bijdragen aan een heerlijke nachtrust. Ze voeren vocht af en ventileren uitstekend. In combinatie met de extra steun van een pocketvering bieden beiden matrassen alle steun die je nodig hebt.
Drie soorten stevigheid
Ons matras is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er voor elk type slaper een fijn matras. Bekijk welke specificaties bij jou passen onder het kopje aanvullende informatie en stel jouw favoriete matras op maat samen!
Nog niet helemaal zeker?
Een matras koop je voor een lange tijd. Daarom willen we dat je de juiste keuze kunt maken en er een nachtje over kunt slapen. Je kunt jouw matras daarom 100 nachten gratis uitproberen. Toch niet het juiste matras gekozen? Dan kun je jouw matras gratis ruilen of retourneren.
Aanvullende informatie
Koudschuim of traagschuim?
Het Droomidee matras bestaat niet alleen uit een 7 zone pocketvering systeem, maar wordt afgewerkt met een laag koud- en/of traagschuim. Deze schuimlagen hebben een open celstructuur, waardoor ze optimaal ventileren.
De matrassen met koudschuim zijn afgewerkt met aan beide kanten een even dikke laag koudschuim. Kies je voor de optie met traagschuim? Dan krijg je een matras met aan één kant koudschuim en aan de andere kant traagschuim. Zo heb je twee matrassen in een! We vertellen er graag meer over:
Stevig matras: Koudschuim 18 cm
Het koudschuim matras met een dikte van 18 cm heeft aan beide kanten een 2 cm dikke laag koudschuim. Dit matras is stevig en biedt een goede ondersteuningen en drukverdeling.
Medium matras: Koudschuim 22 cm
Het koudschuim matras met een dikte van 18 cm heeft aan beide kanten een 2 cm dikke laag koudschuim. Dit matras is stevig en biedt een goede ondersteuningen en drukverdeling.
2-in-1 matras: Traag- en koudschuim 22 cm
Het koudschuim matras met een dikte van 22 cm is iets zachter dan het matras van 18 cm dik. Dit komt omdat het matras tweemaal een 4 cm dikke laag koudschuim heeft. Ondanks dat dit matras zachter is, geeft het matras voldoende ondersteuning aan jouw lichaam.
Veelgestelde vragen
Bezorgen in Nederland
Het bezorgen in Nederland is GRATIS!
Bezorgen op de Waddeneilanden
Voor het bezorgen op de Waddeneilanden wordt er een extra bedrag in rekening gebracht door de vervoerder. Dit bedrag is afhankelijk van het eiland en de afmetingen van de bestelde product(en). Voor meer informatie, stuur ons een bericht!
Waar in huis wordt mijn bestelling geleverd?
Om onze prijzen zo laag mogelijk te houden hebben we met ons transportbedrijf de afspraak om je bestelling tot achter de eerste drempel te bezorgen. Woon je op een verdieping? Dan zullen ze het tot aan de drempel beneden brengen.
Retour nemen van oude matrassen
Het retour nemen van oude matrassen is mogelijk tegen een vergoeding van 50,-
Je kunt zelf een bezorgdag op de bestelpagina kiezen. Dit kan van maandag t/m zaterdag. Ons transportbedrijf zal een mail met tracking code versturen voor de verdere informatie over de levering.
Indien een product op voorraad is dan kan het binnen 24 uur geleverd worden, met uitzondering van bestellingen op zondag. Je kunt zelf je bezorgdag kiezen op de bestelpagina!
Alle informatie over onze verschillende betaalmethoden kun je vinden door op betaalmethoden te klikken.
In dit geval kan je het beste even contact opnemen met ons transportbedrijf via de volgende contactgegevens.
Prime Trans
052 730 40 32
info@prime-trans.nl
Voor het bezorgen op de Waddeneilanden wordt er een extra bedrag in rekening gebracht door de vervoerder. Dit bedrag is afhankelijk van het eiland en de afmetingen van de bestelde product(en). Stuur ons een bericht voor meer informatie via onze contactpagina.
Bezorging op de Waddeneilanden vindt uitsluitend plaats op dinsdag tot en met vrijdag, dit in verband met de openingstijden van de veerdienst.
Naast dat je de matrassen bij Droomidee zelf kunt kopen, kan je er ook voor kiezen om deze bij Bol.com te bestellen. Zowel bij Bol.com als bij onze eigen webshop is het mogelijk om een gewenste leverdatum aan te geven bij jouw bestelling. Het contact hierover zal sneller zijn wanneer je jouw bestelling plaatst in onze webshop.