Welke maten matrassen zijn er?

Welke matras afmetingen zijn er? Bed in slaapkamer

Welke matras afmetingen zijn er?

Matrassen zijn er in verschillende soorten en maten. Als je een maat matras moet kiezen is het vaak zo dat je de maat kiest die bij het maat bed past. Maar het kan ook zijn dat je nog geen bed hebt gekocht en dat je nog twijfelt over de maat. Bij het kiezen van een maat bed en matras is het goed om rekening te houden met jouw lichaamslengte en of je graag veel ruimte in bed hebt. Daarnaast maak het ook uit of je alleen slaapt of met z’n tweeën. We vertellen je in deze blog welke matras afmetingen er zijn.

Gangbare matras afmetingen voor éénpersoonsbedden

Er wordt doorgaans door mensen die alleen slapen voor een éénpersoonsbed gekozen. Al zijn er ook veel mensen die in dat geval kiezen voor een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Maar wanneer je weinig ruimte of een klein budget hebt is een éénpersoonsbed de beste keuze. Bij een éénpersoonsbed past een matras van 80×200 centimeter of een matras van 90×200 centimeter. Welk matras het beste is is afhankelijk van de maat van het bed.

Gangbare matras afmetingen voor een twijfelaar

Een twijfelaar is een maat bed dat tussen een éénpersoonsbed en een tweepersoonsbed in zit. Het bed is perfect voor singles die wat meer ruimte willen of voor stellen die weinig ruimte hebben voor het bed. De gangbare matrasmaten voor een twijfelaar zijn een matras van 120×200 centimeter en een matras van 140×200 centimeter. Welke maat juist is hangt af van de breedte van het bed.

Gangbare matras afmetingen voor tweepersoonsbedden

Een tweepersoonsbed wordt vaak gekozen door stellen, of door personen die graag veel ruimte in bed hebben. De gangbare matrasmaten voor een tweepersoonsbed zijn 160×200 centimeter en 180×200 centimeter.

Het is ook mogelijk om bij een tweepersoonsbed voor twee kleine matrassen te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer de één graag op een hard matras slaapt en de ander op een zacht matras. Oaf wanneer je een bed hebt waarvan de bedbodems los van elkaar verstelbaar zijn.

Lengte van een matras

Twee meter is de gangbare lengte van een matras die voor veel mensen lang genoeg is. Maar er zijn ook langere matrassen verkrijgbaar met een lengte van 210 centimeter en 220 centimeter.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *