Een matras voor winter en zomer

matras

We mogen het bijna wel een matras-feit noemen: in de winter wil je warm liggen, in de zomer juist gekoeld. Natuurlijk zitten er enkele mensen tussen die het liefst altijd zo warm mogelijk in bed liggen, of zelfs in de winter met de ramen open onder een dunne deken slapen. Je hebt ze ertussen zitten, maar over het algemeen kunnen we wel stellen dat je in de zomer heel andere slaapbehoeften hebt dan in de winter!

Ben jij zo iemand die in de winter het liefst lekker warm ingepakt ligt, maar in de zomer zo koel mogelijk in bed wilt liggen? Dan is er een oplossing voor jou! En die oplossing gaat verder dan een 4 seizoenen-deken. Want, wat als we je vertellen dat er ook een seizoenenmatras is? Ons 7 zone pocketveringmatras met koudschuim en traagschuim is zo’n matras: geschikt voor het najaar én voorjaar.

Lees in deze blog precies hoe het zit met dit matras geschikt voor alle seizoenen! Wil je alvast een kijkje nemen of direct bestellen? Bekijk dan de matrassen met koudschuim en traagschuim in onze webshop.

Matras voor 4 seizoenen

Een matras voor 4 seizoenen, hoe kan dat? Dit is mogelijk met het 7 zone pocketvering matras met traagschuim en koudschuim. Doordat het traagschuim zijn werk doet aan de ene kant van het matras, en het koudschuim aan de andere kant, kan er door het jaar heen afgewisseld worden.

In de herfst en winter zorg je ervoor dat de kant met het traagschuim naar boven ligt en in de zomer dat de kant met het koudschuim naar boven ligt. Zo makkelijk kan het zijn! Schaf daarnaast nog een 4-seizoenendeken aan en je bent helemaal klaar voor een goede slaap voor het hele jaar!

Maar wat doen de materialen precies? Traagschuim zorgt voor warmte, terwijl koudschuim voor koelte zorgt.

Traagschuimmatras voor de winter

Traagschuim wordt ook wel memory foam of NASA-schuim genoemd. Er is dus geen verschil: dit is allemaal hetzelfde. Traagschuim wordt traagschuim genoemd, omdat het zich vormt naar jouw lichaam en (wanneer je er niet of anders op ligt) weer traag in zijn originele staat terugvormt. Hierdoor blijft het matras dus langdurig naar jouw lichaam gevormd, waardoor je precies de goede ondersteuning krijgt.

Een andere eigenschap van traagschuim is dat het lekker warm blijft en nog steeds goed ventileert, waardoor veel mensen de voorkeur hebben voor traagschuim in de winter. Wordt het na de winter weer lente en vind je het wat te warm worden? Dan draai je het matras gewoon om naar de koudschuimzijde en zorg je dat je een stuk koeler ligt.

Nog een voordeel van het omdraaien: het is sowieso goed voor het onderhoud en de levensduur van je matras om hem zo nu en dan om te draaien. Ga er, nu je toch bezig bent, ook even met de stofzuiger overheen en je matras is weer lekker fris. Zo gaat hij zeker 10 jaar mee!

Meer weten over traagschuim? Lees onze blog: Traagschuim, foam of NASA: wat is het verschil?

Koudschuimmatras voor de zomer

Koudschuim heeft een open celstructuur. Hierdoor ventileert het materiaal goed en laat het bovendien uitstekend vocht door. Zo blijft het matras relatief koel, wat heerlijk is in het voorjaar en de zomermaanden.

Het materiaal is ideaal in combinatie met de 7 zone pocketvering: naast de koelte, ervaar je ook voldoende ondersteuning en lig je zeer comfortabel zonder kuilvorming. Onderhoud het matras goed en je hebt er zeker 10 jaar plezier van. Doordat onze matrassen van hoge kwaliteit zijn, kunnen wij ook 10 jaar garantie meegeven.

Matras van kwaliteit online bestellen

Op zoek naar een matras van hoge kwaliteit, dat bovendien zeer geschikt is voor de winter- en zomermaanden? Dan kies je voor een 7 zone pocketvering matras met koudschuim en traagschuim van Droomidee! Wij wensen je fijne winter- én zomernachten!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie